سایر ترکیبات
در آزمون های تحمل گلوکز خوراکی (OGTT )، مشخص شد که در مدت 15 دقیقه، سایر ترکیبات قهوه، به ویژه آنتی اکسیدان هایی نظیر اسید کلروژنیک و تریگونلین، میزان گلوکزاولیه و انسولین را کاهش می دهند.این مشاهدات مطابق با داده های حاصل از تحقیقی است که تاثیر مصرف قهوه در زمان نهار را اثبات کرد.همچنین، قهوه می توانست تا حدی مانع از افزایش قند خون پس از مصرف غذا شده و در نتیجه، از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری کند.
اثر وارده بر التهاب های بدون علائم بالینی- فرضیه ای جدید
در فنلاند، تحقیقی انجام شده که با انجام آزمایشی میان مدت، به بررسی تاثیرات مصرف مستمر و فزاینده قهوه در داوطلبان چاق پرداخت (در ماه اول، شرکت کنندگان در تحقیق از خوردن قهوه خودداری کردند و در ماه دوم، 4 فنجان و در ماه سوم، 8 فنجان قهوه در روز مصرف کردند). تاثیری در OGTT مشاهده نشد. به نظر می رسید که مصرف قهوه تاثیرات مطلوبی بر برخی از نشانه های التهاب های ساب کلینیکال دارد که ریسک فاکتورهای دیابت نوع 2 در نظر گرفته می شوند.قهوه به خاطر آنتی اکسیدان زیادی که دارد، می تواند مقدار کلی آنتی اکسیدان بدن که برای کاهش استرس اکسیداتیو لازم است را افزایش دهد و در نتیجه شرایط مطلوبی را در پیشگیری از بروز دیابت نوع 2 فراهم می کند. این فرضیه هنوز تایید نشده است.
نتیجه گیری
تحقیقات زیادی وجود ارتباطی قابل توجه بین مصرف متعادل قهوه و کاهش احتمال بروز دیابت نوع 2 را اثبات می کنند. این ارتباط مفاهیم مهمی در مورد شیوع فزاینده این بیماری دارد. مکانیسم های مربوط به این تاثیرات نیازمند انجام بررسی های بیشتر است.
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.