کبودی زیر چشم بعد از مزوتراپی
دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]آدرس وب سایت : www.dreshraghi.irآدرس مطب : اصفهان ، چهارباغ بالا ، مجتمع كوثر 2 ، طبقه سوم ، واحد 527 تلفن مطب : 36205114 - 031
پوست زیر چشم بسیار ظریف است و تقریباً فقط نیم میلی متر ضخامت دارد؛ بنابراین اگر پوست اطراف چشم در برابر آسیب های وارده از نور خورشید و سایر عوامل خارجی محافظت نشود، خطوط ریز، چین وچروک و افتادگی به وفور در آن ظاهر می شوند.
از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست می تواند باعث شود ناحیه زیر چشم نسبتاً توخالی به نظر برسد و با ایجاد دایره های تیره در سراسر این ناحیه، زیبایی صورت شما به خطر افتد. مزوتراپی زیر چشم یک روش جوانسازی چشم است که با تزریق ویتامین ها، هورمون ها و عصاره های گیاهی مختلف به زیر چشم انجام می شود. مزوتراپی شرایطی را برای پوست زیر چشم فراهم می کند تا تولید کلاژن و الاستین پوست افزایش یابد و در نتیجه تیرگی، گودی و پف های چشم از بین می رود.
در مزوتراپی زیر چشم، پزشک با استفاده از سوزن های مخصوص و نازکی مواد موردنیاز پوست را به لایه میانی پوست تزریق می کند. گاهی در هنگام تزریق مواد مزوتراپی در پوست، مویرگ های سطحی پاره شده و ایجاد کبودی می کنند. این کبودی موقت است؛ اما ممکن است ناخوشایند باشد، به همین دلیل است که مراقبت بعد از مزوتراپی اهمیت دارد. روشهایی وجود دارند که احتمال کبودی زیر چشم بعد از مزوتراپی را کم کرده و سرعت بهبود را افزایش میدهند که در ادامه به آنها اشاره میگردد.
مزوتراپی زیر چشم عموماً برای درمان و مشکلات پوستی زیر چشم استفاده می شود. این درمان غیرجراحی می تواند طیف وسیعی از مشکلات پوستی را درمان کند، ازجمله:
- حلقه های تیره زیر چشم
- پیری پوست
- پوست ناهموار
- هایپرپیگمانتاسیون
- ملاسما
در ابتدا برای شروع تزریق توسط متخصص باید هرگونه آرایش و مواد اضافی از روی چشمان شما پاکیزه و سپس ضدعفونی شود. سپس در صورت نیاز و تشخیص پزشک متخصص از بی حسی برای ناحیه مورد نظر تزریق می شود. بعد از آن پزشک با استفاده از سوزن های مخصوص درمان مزوتراپی زیر چشم و مقدار دوز مورد استفاده تزریق را در ناحیه میانی استخوان و پوست شروع می کند. بعد از تزریق، سلول های ناحیه مورد نظر شروع به فعالیت می کنند و به این ترتیب خستگی چشم و سیاهی دور چشم شروع به از بین رفتن می کند. نتیجه درمان مزوتراپی بلافاصله بعد از اتمام درمان قابل مشاهده است.
- در صورت امکان برای مدت ۲ هفته قبل از درمان از مصرف داروهای ضد التهاب و رقیق کننده خون خودداری کنید. داروها و مکمل هایی مانند آسپرین، ویتامین E، جینکو بیلوبا، جینسینگ، مکمل های روغن ماهی و امگا ۳، ایبوپروفن، Motrin، Advil، Aleve و سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی دارای خاصیت رقیق کنندگی خون هستند و می توانند خطرآفرین باشند.
- حداقل ۲۴ ساعت قبل از شروع درمان و تزریق، نوشیدنی های الکلی مصرف نکنید. الکل ممکن است خون را رقیق کند و خطر کبودی را افزایش دهد.
- از حرکت یا ماساژ قابل توجه در منطقه تحت درمان خودداری کنید.
- اگر تورم دارید هر ساعت ۱۵ دقیقه یک کمپرس خنک بر روی محل تزریق قرار دهید.
- برای رفع درد از قرص تایلنول استفاده کنید.
- به مدت ۲۴ ساعت از ورزش شدید خودداری کنید.
- به مدت ۷۲ ساعت از آفتاب و گرما زیاد خودداری کنید.
- برای جلوگیری از تورم بیش از حد از مصرف مقادیر زیاد الکل یا نمک خودداری کنید.
روشهای زیر میتوانند در رفع سریعتر کبودی زیر چشم بعد از مزوتراپی مؤثر باشند:
- سیگار، قلیان و دخانیات دیگر میتوانند منجر به وخیم شدن وضعیت کبودی پوست زیر چشم شوند که می بایست از مصرف آنها اجتناب کرد.
- نوشیدنی هایی که حاوی الکل هستند میتوانند منجر به تشدید کبودی زیر چشم شوند؛ بنابراین چند روز قبل و چند روز پس از مزوتراپی نباید به هیچ عنوان از آنها استفاده نمود.
- نوشیدن آب کافی منجر به کاهش ورم، التهاب و کبودی زیر چشم بعد از مزوتراپی میگردد.
- استفاده از کمپرس یخ. یکی از روشهای رایج برای کاهش التهاب، ورم و کبودی بافت پس از جراحی و مزوتراپی، استفاده از کمپرس یخ است. توصیه میشود تا بلافاصله پس از مزوتراپی از کمپرس یخ بر روی ناحیه مزوتراپی استفاده گردد. این کار را میتوان در 48 ساعت اولیه پس از مزوتراپی تکرار کرد. در حین گذاشتن پک یخ بر روی پوست نباید به آن فشار آورد.
- داروهای رقیق کننده خون میتوانند میزان نشت سلولهای خونی از رگهای آسیب دیده را افزایش دهند بنابراین توصیه میشود تا حداقل یک روز از مصرف داروهایی همچون آسپرین، ایبوپروفن، ویتامین E و ... خودداری شود؛ مگر اینکه پزشک شما به دلیل بیماری زمینه ای اجازه عدم مصرف این داروها را ندهد.
- افرادی که به داروهای مورد استفاده در مزوتراپی آلرژی دارند.
- کسانی که سابقه ایجاد لخته در عروق و وریدها مانند DVT را دارند.
- اشخاص دارای پسوریازیس
- زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند.
- اشخاصی که مشکلات قلبی، کلیوی، کبدی یا دیابت دارند.
- افرادی که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند.
- کسانی که شیمی درمانی و پرتونگاری انجام می دهند.
- کسانی که مبتلا به بیماری های اچ آی وی، هپاتیت سی، بیماری کبد و سرطان هستند.
- اشخاصی که سابقه سکته مغزی و CVA دارند.
- افراد دارای ضایعات پوستی حاد
- اشخاصی که دچار بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس هستند.
این روش نیاز به تکرار یک بار در سال دارد تا ماندگاری دائمی داشته باشد.
عوارض و معایب مزوتراپی زیر چشم شامل موارد زیر می باشد:
- حالت تهوع
- درد
- حساسیت
- ورم
- خارش
- قرمزی
- کبودی
- برآمدگی در ناحیه تزریق
- بروز لکه های تیره بر روی پوست
- راش پوستی
- عفونت
- اسکار
هزینه ها در این روش بر حسب میزان سیاهی و پف زیر چشم ، میزان تزریق، مهارت و تخصص پزشک، تعداد جلسات و تعرفه کلینیک محاسبه می شود.
نسخه اصلی مطلب
کبودی زیر چشم بعد از مزوتراپی را در سایت دکتر بهرام اشراقی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید