رئوس کلی
مطالعات انجام شده تاکنون نشان می دهند که ارتباطی میان مصرف قهوه و احتمال بروز سوءهاضمه، ریفلاکس دستگاه گوارش، زخم های گوارشی، ورم معده یا سرطان معده وجود ندارد. شواهد نشان می دهند که قهوه باعث تشدید عوارض در افرادی که دچار این بیماری ها هستند، نمی شود.تحقیقات نشان می دهد که مصرف قهوه خطر بروز زخم در ناحیه دوازدهه را افزایش نداده و تاثیری بر تعادل مایعات در روده کوچک ندارد.شواهد حاکی از آن هستند که ارتباطی میان مصرف قهوه و اختلالات روده بزرگ، نظیر اسهال و سرطان روده بزرگ، وجود ندارد.
علاوه بر این، در تحقیقات انجام شده، ارتباطی میان مصرف قهوه و ناراحتی های روده، مثل دیورتیکولیت، کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون یافت نشده است.تحقیقات نشان می دهند که مصرف قهوه با کاهش خطر بروز بیماری های کیسه صفرا و سرطان کبد مرتبط بوده و ممکن است به کُند کردن روند پیشرفت بیماری های مربوط به کبد کمک نماید. شواهد موجود حاکی از آن هستند که مصرف قهوه ارتباطی با افزایش خطربروز سرطان پانکراس ندارد.
قهوه و اختلالات روده کوچک
زخم دوازدهه
دوازدهه اولین بخش روده پس از معده است و همینطور که محتویات معده به سمت دوازدهه می رود تا روند گوارش ادامه یابد، به طور مرتب در مواجهه با اسید معده قرار می گیرد. دیواره دوازدهه به وسیله پوشش مخاطی در مقابل اسید معده حفظ می شود؛ با این حال، عفونت یا استفاده از داروهای خاص شامل مسکن ها و ضدالتهاب ها می توانند در روند تولید مخاط ، اختلال ایجاد کنند. شواهد موجود ارتباطی را بین مصرف قهوه و زخم دوازدهه نشان ندادند.
ترشح مایع روده
مایعات برای گوارش از اهمیت زیادی برخوردار هستند چون به مواد غذایی امکان می دهند تا پیش از جذب شدن به صورت محلول تجزیه شوند. حدود 9 لیتر از شیره های گوارشی به صورت روزانه ترشح می شوند، که بیشتر آنها در طول فرایند گوارش مجددا جذب می شوند. بعید به نظر می رسد که گوارش هر گونه غذا یا نوشیدنی خاصی تاثیر قابل توجهی بر حجم کلی مایعات ترشح شده در روده ها داشته باشد، و مدرکی نیز وجود ندارد که نشان دهد نوشیدن قهوه بر ترشح این مایعات اثر می گذارد.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.