کافئین و عملکرد دستگاه گوارش
سوء هاضمه را می توان به عنوان هضم دردناک یا مشکل غذا تعریف نمود که ممکن است با عوارضی مانند حالت تهوع و استفراغ، سوزش سردل، نفخ، و ناراحتی معده همراه باشد. مشکلات گوارشی ممکن است علتی قابل شناسایی، نظیر عفونت باکتریایی یا ویروسی، زخم معده، بیماری کیسه صفرا یا کبد داشته باشند.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سوء هاضمه ممکن است با تحرک غیرطبیعی دستگاه گوارش فوقانی مرتبط باشد. مشکلات معده همچنین ممکن است واکنشی به استرس باشد. عوامل غذایی، شامل قهوه و کافئین ، اغلب با این شکایت های بیماران مرتبط هستند؛ با این حال، شواهد علمی حاکی از تاثیر کافئین در بروز این عوارض وجود ندارد.
تمامی تحقیقاتی که تا به حال انجام شده اند، تنها به بررسی قهوه پرداخته و کافئین به تنهایی را نادیده گرفته اند. ظاهرا، ارتباطی میان عوارض دستگاه گوارش و مصرف قهوه وجود ندارد. در تحقیق دیگری که در انگلستان بر روی 8407 فرد بزرگسال صورت گرفت، مشخص شد که ارتباط چشمگیری بین وجود هلیکوباکتر پیلوری و سوء هاضمه وجود دارد، اما در این میان، مصرف قهوه بی تاثیر است. با این حال، چنین در نظر گرفته شد که دلیل التهاب احتمالی معده، کافئین نیست، بلکه به نظر می رسد این عارضه با سایر ترکیبات خاص قهوه مرتبط باشد که برخی از آنها شناخته شده اند.
ریفلاکس دستگاه گوارش یا بازگشت اسید به مری (GORD ) به جریان معکوس اسید از معده به مری اشاره می کند. زمانی که مقادیر اضافی اسید به سمت مری بازگشت می کند، افراد دچار سوزش سردل می شوند، که به عنوان سوءهاضمه اسیدی نیز شناخته می شود. در فراتحلیلی که اخیرا به بررسی 15 تحقیق موردی صورت گرفت و در دسامبر 2012 منتشر شد، ارتباط قابل توجهی میان خطر بروز GORD و مصرف قهوه یافت نشد.
زخم معده (PUD ) به زخم های بازی اشاره می کند که در جدار داخلی معده و بخش بالایی روده کوچک با نام دوازدهه ایجاد می شوند. دلیل این ضایعه التهاب مزمن بوده و اغلب به عفونت، استفاده مکرر از مسکن هایی نظیر آسپیرین، ایبوپروفن یا داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی دیگر (NSAIDs ) مرتبط می شود. زخم معده می تواند دلیل ژنتیکی نیز داشته باشد.
شایع ترین عارضه این بیماری درد در ناحیه شکم است. مطالعات علمی صورت گرفته تاکنون ارتباطی را میان مصرف قهوه و احتمال بروز زخم در ناحیه دوازدهه نشان نمی دهند. در آخرین تحقیق انجام شده، 5451 مصرف کننده قهوه ژاپنی با 2562 فرد غیرمصرف کننده مقایسه شدند. محققان ارتباطی را بین مصرف قهوه و زخم معده یا زخم در ناحیه دوازدهه پیدا نکردند.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.