گیرافتادن عصب اولنار بهطور نسبتاً کامل در این وبلاگ توضیح داده شده است. در این حالت ضعف در دست و گزگز و خواب رفتگی در انگشت کوچک دیده می شود. در نوازندگان نیز مانند افراد غیرنوازنده شایعترین علت گیرافتادن عصب اولنار، خم بودن بیش از حد آرنج است. در نوازندگان ویولون و گیتار شایعترین اندام، سمت چپ است. زیرا آرنج در طولانی مدت به حالت خم شده قرار میگیرد. درمان شامل آگاهی به علت گیر افتادگی و سعی در عدم خم کردن آرنج تا حد امکان است. در هنگام نواختن خم نکردن آرنج امکانپذیر نیست اما نوازنده باید دقت کند در سایر فعالیتهای روزمره و خواب و کار با کامپیوتر از خم نگهداشتن آرنج خودداری نماید.
درد داخل آرنج که به آن آرنج گلف بازان نیز گفته می شود و قبلا در مورد کلیات آن در وبلاگ طب فیزیکی توضیح دادیم در مواردی که مچ دست بهطور مکرر خم میشود، انگشتان خم میشوند یا آرنج بهطور مکرر به سمت داخل میچرخد دیده میشود. درد خارج آرنج یا آرنج تنیسبازان در حرکاتی که نیاز به خم شدن مچ دست به عقب، حرکت انگشتان به عقب و چرخش کف دست به بالاست دیده میشود. در پرکاشن و نوازندگان کیبورد و پیانو در معرض درگیری داخل و خارج آرنج به صورت دوطرفه میباشند.
در این نوازندگان ارتفاع محل نشستن باید مناسب باشد تا در طی نواختن مچ بیش از حد به سمت بالا یا پایین قرار نگیرد. ساعد باید وقتی روی کلیدها قرار میگیرد به موازات سطح زمین باشد و قرار گرفتن طولانی مدت دست در حالت خمیده و انحراف آن به سمت داخل باعث تنوسینوویت دوکرون میشود.قبلا در وبلاگ طب فیزیکی در مورد این بیماری توضیح داده ایم. در این بیماری درد در خارج مچ دست ایجاد می شود که با فعالیت بدتر می گردد. این حالت در پرکاشن کلارنیت، فلوت، کیبورد و ویولون دیده میشود.
استفاده از اقدامات طب فیزیکی و نهایتا تزریق به درمان این دردها کمک میکند در قرار گرفتن وضعیت دستها باید دقت به عمل آید تا مچ دست پیچش بیش ازحد نداشته باشد. سندرم تونل کارپ شایعترین گیرافتادگی عصبی در نوازندگان است. شایعترین علت سندرم تونل کارپ در نوازندگان، خم شدن مکرر مچ دست است که باعث افزایش فشار در تونل کارپ شده و منجر به فشار به عصب مدیان میگردد. درمان آن شامل اقدامات طب فیزیکی است در موارد شدیدتر که باید جراحی انجام شود که قبلاً به تفصیل در وبلاگ طب فیزیکی توضیح داده شده است.درد در خود دست میتواند به علت فشار و خستگی عضلات خود دست باشد. در نوازندگان کیبورد و پیانو، سازهای مضرابی، خانمها و نوازندگان چیره دست این علائم بیشتر دیده میشود.
سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی
نسخه اصلی مطلب اختلالات بازو و دست در نوازندگان را در سایت دکتر غلامرضا رئیسی بخوانید.