صبحانه یک وعده مهم برای کودکانی است که بیش فعال هستند. نخوردن صبحانه می تواند موجب افت قند خون و به دنبال آن تشدید تحریک پذیری و بی قراری گردد. صبحانه های غنی از پروتئین و کلسیم تاثیری آرام بخش بر بسیاری از کودکان دارند و ظرفیت یادگیری را در بیش فعالی بهبود می بخشند. کودکان ممکن است به مقادیر زیاد فسفات موجود در برخی غذاها مانند انواع سوسیس ، غذاهای فرآیند شده ، فرآورده های شیر و نوشابه های گازدار حساس باشند. حساسیت های غذایی می توانند بیش فعالی را ایجاد یا تشدید کند. رنگ ها و طعم دهنده های غذایی مصنوعی و غذاهای حاوی سالیسیلات های طبیعی ممکن است بیش فعالی را تشدید کند.
غذاهایی که کودکان مبتلا به بیش فعالی باید از آن پرهیز کنند :
همه ی غذاهای حاوی رنگ ها، شیرین کننده ها با طعم دهنده های مصنوعی
غذاهای حاوی سالیسیلات های طبیعی شامل :
بادام/گیلاس/انگور/پرتغال/گوجه فرنگی/سرکه سیب/ کشمش/هلو/توت فرنگی/تمشک/زرد آلو/خیار/اسانس نعنا/آلو زرد/توت سیاه/ انواع شور/شلیل
مکمل های توصیه شده :
ویتامین B-کمپلکس :
احتمالا موجب بهبود رفتار و تمرکز می شود. مقدار توصیه شده فرمولای کامل با تاکید بر تیامین و ویتامین B6 در روز می باشد.
PUFA های ضروری :
متابولیسم PUFA احتمالا در کودکان مبتلا به بیش فعالی طبیعی می باشد و کمبود اسید های چرب امگا -6 در بسیاری از این کودکان وجود دارد. مقدار توصیه شده اسید های چرب امگا-3 و گاما لینولنیک اسید به صورت 2-1g روغن گل مغربی در روز می باشد.
مکمل مولتی مینرال :
کمبود منیزیم و روی ممکن است بیش فعالی را تشدید کند. مقدار توصیه شده مکمل متعادل حاوی مقادیر کافی روی و منیزیم در روز می باشد.