اکثر بانوان چند ماه پس از زایمان دچار تشدید ریزش موها و عملا ریزش شدید و ناگهانی موها چند ماه پس از زایمان می گردند که باعث اضطراب و نگرانی مادرمی گردد. در توضیح علت این ریزش موی اول نگاهی به دوره های رشد مو داریم.
در دوران بارداری با توجه به تغییرات هورمونی به ویژه افزایش هورمون استروژن كه یك هورمون محرك رشد مو است، بیشتر موها در مرحله فعال می مانند و نمی ریزند و عملا این تصور برای مادر بوجود می آید كه رشد موها بیشتر شده و تراکم موهایش افزایش یافته است.پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محركهای هورمونی تعداد زیادی از موهایی كه در فاز فعال بودند، وارد مرحله استراحت می شوند و در این مرحله است كه ریزش مو صورت می گیرد.
از آنجا كه این مراحل در یک دوره سه تا چهار ماهه اتفاق میافتد، از حدود ماه چهارم پس از زایمان است كه ریزش موهای مادر بیشتر شده و چون مادر، در این زمان در مرحله فعال شیردهی است ممكن است فكر كند كه شیر دادن باعث ریزش موهایش شده است. در حقیقت، به علت كمتر ریختن موها در دوران بارداری، ریزش آن پس از زایمان بیشتر به چشم می آید و ارتباطی با شیردهی ندارد.
در این حالت عملا موهای که باید در طی نه ماه بارداری به تدریج می ریختند و به علت تغییرات هورمونی ریزش نداشته اند، به شکل ناگهانی می ریزند.با توجه به طبیعی بودن ریزش موی پس از زایمان به علت تغییرات هورمونی عملا این تشدید ریزش مو جای نگرانی ندارد و به مرور بهبود می یابد .
بر این اساس، این نوع ریزش مو جای نگرانی ندارد و به مرور طی چند ماه بهبود می یابد. فقط در موارد شدید ریزش مو یا ادامه یافتن ریزش مو به مدت بیش از یک سال مراجعه به متخصص پوست از نظر بررسی سایر علل احتمالی ریزش مو ضروری است.
نسخه اصلی مطلب راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان را در سایت دکتر رضا رباطی بخوانید.