طی دوره بهبودی از سکته مغزی، تغذیه صحیح ضروری است. یک برنامه غذایی سالم می تواند به بیمار سکته مغزی برای حفظ وزن طبیعی کمک کند که به این ترتیب به کاهش خطر سکته مغزی دوم کمک می کند و برای بدن سوخت لازم برای بهبودی را فراهم می کند.این ویتامین های ضروری برای کمک به بهبودی سکته مغزی را می توان در مکمل ها، یا در غذاها پیدا کرد.
نکته مهم :
ویتامین ها می توانند با داروها تداخل پیدا کرده و بنابراین ایجاد عوارض کنند. به این دلیل پیشنهاد می کنیم استفاده از مکمل ها با نظر پزشک مصرف شوند . برای ایمنی و اطمینان خاطر ، مبتلایان به سکته مغزی باید برای هر چیزی از جمله تغییر در برنامه غذایی، با پزشک مشورت کنند.
اینک ، ۳ ویتامین تاپ :
۱- کوآنزیم Q10 :
این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که به حفاظت بافت ها از آسیب دیدن ناشی از مولکول های توکسیک به نام رادیکال های آزاد کمک می کند. استرس های بدنی ناشی از این رادیکال های آزاد در بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی عروقی که برای سکته مغزی ریسک فاکتور هستند نقش دارند. این ویتامین می تواند خطر توسعه بیماری قلبی عروقی را کاهش داده و بنابراین خطر سکته مغزی دوم را کاهش دهد. کاهش این ویتامین با آسیب بافتی بیشتر به مغز در طی سکته مغزی ارتباط دارد. ویتامین CoQ10 در بیشتر ارگان های کبدی مثل قلب، کبد، و کلیه می تواند یافت شود. مقادیر کمتر این ویتامین در اسفناج، کلم بروکلی، وگل کلم وجود دارد.
۲- ویتامین B3 ( نیاسین ) :
این ویتامین به بهبود عملکرد مغز بعد از سکته مغزی کمک می کند. این ویتامین همچنین به بهبود سطوح کلسترول خوب که معمولا در مبتلایان به سکته مغزی بسیار کم است کمک می کند. ویتامین B3 در ماهی تون، مرغ، بوقلمون، و سالمون یافت می شود. ویتامین B3 به مقدار کم همچنین در فندق و برنج سبوس دار یا قهوه ای یافت می شود.
۳- روغن ماهی :
غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ است که برای سلامتی مغز عالی هستند. روغن ماهی به دو طریق کمک می کند:
۱- روغن ماهی به کاهش سطح تریگلیسیرید کمک می کند.
۲- اسید های چرب در روغن ماهی به پیشبرد عملکرد طبیعی مغز کمک می کنند. روغن ماهی با این فوائد، هم برای پیشگیری و هم برای بهبودی از سکته مغزی مفید است.