شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

سوالات متداول در بارداری

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir
آنچه در این مطلب میخوانید

مسائل شغلی و بارداری :

در حاملگی در صورت فقدان عوارض ، اکثر زنان می توانند تا آغاز زایمان به کار خود ادامه بدهند . خستگی شغلی با افزایش خطر پارگی پیش از موعد و زود رس پرده های جنینی همراه است ، باید به زنانی که قبلا دچار عوارض حاملگی شده اند گوش زد شود که آنان در معرض خطر عود عوارض مانند زایمان زودرس هستند و می بایست کار فیزیکی خود را به حداقل برسانند .

ورزش (فعالیت) و بارداری :

به طور کلی اگر زنان حامله دچار خستگی بیش از حد نشوند و یا در معرض خطر آسیب قرار نداشته باشند محدود کردن فعالیت ضرورت ندارد . زنان حامله باید از فعالیت هایی که با خطر افتادن یا ضربه به شکم همراه است خودداری کنند همچنین باید از شیرجه از سکو پرهیز شود چون جنین در معرض خطر بالای بیماری ناشی از کاهش فشار قرار می گیرد .برخی از زنان مبتلا به اختلالات فشار خون ناشی از حاملگی ، زایمان زودرس ، جفت سرراهی یا بیماری های شدید قلبی یا ریوی از زندگی کم تحرک سود می برند . هم چنین در زنان دارای سابقه ابتلای چند جنین قبلی به محدودیت رشد یا در زنان مشکوک به ابتلای جنین به محدودیت رشد ممکن است استراحت بیشتر سودمند نباشد .

مصرف غذاهای دریایی در حاملگی :

ماهی منبع عالی از پروتئین محسوب می شود ، مقدار اندکی چربی اشباع شده دارد و حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است چون تقریبا تمام ماهی ها و صدف ها حاوی مقدار اندکی جیوه هستند باید به زنان حامله و شیرده توصیه شود از مصرف انواع خاصی از ماهی ها که احتمالا حاوی مقادیر زیاد جیوه هستند خودداری کنند این ماهی ها شامل کوسه ماهی ، نیزه ماهی ، ماکول بزرگ و شیر ماهی هستند .همچنین توصیه می شود که زنان حامله هر هفته بیش از 340 گرم یا دو وعده تون کنسروی و یا بیش از 170 گرم تون سفید مصرف نکنند . اگر مقدار جیوه موجود دار ماهی ها مشخص نباشد کل میزان مصرفی باید محدود به 170 گرم در هفته باشد .

مسافرت با هواپیما یا و بارداری :

زنان حامله باید تشویق شوند در سر تا سر دوران حاملگی در هنگام رانندگی با اتومبیل از کمربندهای ایمنی استفاده کنند بخش پایینی کمربند ایمنی باید در زیر شکم زن حامله قرار داده شده و از بخش فوقانی کشاله های ران وی عبور داده شود ، باید طوری بسته شود که زن حامله احساس راحتی کند ، بخش شانه کمربند ایمنی نیز به دقت و محکم از بین پستانها عبور داده شود . کیسه های هوا نباید در زنان حامله از کار انداخته شود . در غیاب عوارض زایمانی یا طبی زنان حامله می توانند تا هفته 36 حاملگی پرواز بی خطری را پشت سر بگذارند .استفاده از کمربند ایمنی به محض نشستن و همچنین حرکت دادن دوره ای اندام های تحتانی و حداقل ساعتی یکبار ، حرکت کردن برای کاستن خطر لخته شدن خون در رگها .

سوالات متداول در بارداری

نزدیکی جنسی در حاملگی :

در زنان حامله سالم نزدیکی جنسی معمولا بی خطر است با وجود این هر گاه خطر سقط ، جفت سرراهی یا زایمان زودرس وجود داشته باشد باید از نزدیکی خودداری شود ، مشخص نشده در اواخر حاملگی نزدیکی جنسی خطر خاصی را به همراه داشته باشد .

مراقبت های دندانپزشکی در حاملگی :

در معاینه قبل بارداری باید معاینه دندانها انجام شود و بهداشت خوب دندانها مورد تشویق قرار گیرد . در واقع بیماریهای مربوط به دندان با زایمان زودرس ارتباط دارد ، با درمان این بیماری سلامت دندان بهبود می یابد اما از زایمان زودرس جلوگیری نمی شود ، حاملگی سبب تشدید پوسیدگی های دندان نمیشود ، حاملگی منعی برای درمانهای دندانپزشکی از جمله رادیوگرافیهای دندانی نیست.

واکسیناسیون در حاملگی :

توصیه می شود ، یک دوز واکسن سه عاملی ( کزاز ، دیفتیری ، سیاه سرفه ) در جریان هر حاملگی ( به طور بهینه بین هفته های 27 و 36 ) به زنان تجویز شود .تمام زنانی که در جریان فصل آنفولانزا حامله خواهند بود باید صرف نظر از سن حاملگی تحت واکسیناسیون قرار گیرند ، واکسن باید قبل از شروع فصل آنفولانزا تجویز شود.واکسیناسیون مادران میزان بروز آنفولانزا را در 6 ماه اول زندگی در نوزادان به دنیا آمده کاهش می دهد . زنانی که در دوران حاملگی مستعد ابتلا به سرخچه هستند باید بعد از زایمان واکسن MMR ( سرخک ، اوریون ، سرخچه ) دریافت کنند . این واکسن در دوران حاملگی توصیه نمی شود ولی منعی برای واکسیناسیون MMR در شیردهی وجود ندارد .

مصرف کافئین در حاملگی :

مصرف هر روزه مقادیر زیاد کافئین ( حدود 5 فنجان یا 500 میلی گرم کافئین ) خطر سقط را اندکی افزایش می دهد . انجمن تغذیه آمریکا توصیه کرده است که میزان مصرف کافئین در دوران حاملگی به کمتر از 300 میلی گرم در روز یا به حدود 3 فنجان 150 سی سی قهوه صاف شده محدود شود .

تهوع و استفراغ در حاملگی :

از شکایت های شایع زنان در نیمه نخست حاملگی است . تهوع و استفراغ با شدت متغیر معمولا بین اولین و دومین پریود قاعدگی فراموش شده آغاز می شود و تا هفته های 14 16 حاملگی ادامه می یابد . خوردن غذاهای کم حجم در دفعات بیشتر ، دست کشیدن از غذا قبل از سیری ، روشی ارزشمند است ، داروی گیاهی زنجبیل احتمالا موثر است . علائم خفیف معمولا به تجویز B6 پاسخ می دهند .

کمر درد در حاملگی :

تقریبا 70 درصد زنان حامله درجاتی از کمر درد را گزارش می کنند با روشهای زیر می توان کمردرد را کاهش داد ، چمباتمه زدن ( سرپا نشستن ) به جای خم شدن در هنگام برداشتن اشیا از زمین ، حمایت پشت با بالش در هنگام نشستن و پرهیز از پوشیدن کفش های پاشنه بلند، شکایتهای مرتبط با کمر درد با پیشرفت حاملگی افزایش می یابند و در زنان چاق و در زنان دارای سابقه کمردرد شایع تر هستند . در برخی موارد درد مشکل ساز تا چند سال بعد از زایمان ادامه می یابد .

واریس و همورویید در حاملگی :

فشار وریدی فمورال در زنان حامله خوابیده به پشت از 8 میلی متر جیوه در اوایل حاملگی به 24 میلی متر جیوه در 9 ماهگی افزایش می یابد . در نتیجه زنان مستعد دچار واریسهای ساق پا می شوند که با پیشرفت حاملگی و به ویژه در صورت ایستادن طولانی مدت تشدید پیدا می کند ، درمان عموما محدود به استراحت دوره ای همراه با بالا بردن پاها ، پوشیدن جورابهای الاستیک با هر دو است .

واریسهای ولو معمولا همزمان با واریس های ساق پا دیده می شوند اما ممکن است در غیاب سایر اختلالات وریدی نیز بوجود آیند .هموروئید به معنی واریس های وریدی رکتال است و ممکن است اولین بار در دوران حاملگی با افزایش فشارهای وریدی لگنی پدیدار شوند . بی حس کننده های موضعی . نشستن در آب گرم و عوامل نرم کننده مدفوع معمولا درد و تورم را بهبود نمی بخشند .

سوزش سر دل در حاملگی :

این علامت یکی از شکایتهای بسیار شایع زنان حامله است که در اثر برگشتن محتویات معده به داخل بخش تحتانی بوجود می آید . افزایش شیوع با بیشترین احتمال در اثر جابه جایی رو به بالای معده و فشردگی معده توسط رحم همراه با شل شدن اسفنکتر تحتانی مری بوجود می آید . در اکثر زنان حامله علائم خفیف هستند و با رعایت وعده های غذایی مکررتر اما کم حجم تر و پرهیز از خم شدن و صاف خوابیدن برطرف می شود ، آنتی اسیدها ممکن است بهبود قابل توجهی را ایجاد کنند .

پیکا ( هرزه خواری ) و ترشح بیش از حد بزاق در بارداری :

اشتیاق زنان حامله برای خوردن غذاهای عجیب و غریب پیکا نامیده می شود گاهی اوقات تمایل به مواد غذایی مانند یخ ، نشاسته یا خاک ، نمای غالب این اختلا را تشکیل می دهد . صاحب نظران چنین عنوان کرده اند که کمبود شدید آهن سبب شعله ور شدن این تمایل می شود .اگر چه این اشتیاق معمولا بعد از اصلاح کم خونی فقرآهن برطرف می شود ، همه زنان حامله مبتلا به پیکا دچار فقر آهن نیستند .زنان در دوران حاملگی گاهی اوقات در اثر ترشح بیش از حد بزاق دچار مشکل می شوند اگر چه معمولا غیر قابل توجه است گاهی اوقات چنین به نظر می رسد که علت آن تحریک غدد بزاقی در اثر خوردن نشاسته است .

خواب و خستگی در حاملگی :

از اوایل حاملگی به بعد بسیاری از زنان از خستگی و افزایش میزان خواب شکایت می کنند این مساله احتمالا از اثر خواب آور پروژسترون ناشی می شود ، اما تهوع و استفراغ در سه ماهه اول حاملگی و ناراحتی های عمومی ، تکرار ادرار و تنگی نفس در مراحل بعدی حاملگی ممکن است سبب تشدید آن بشود . اکثر زنان در سه ماهه سوم دچار درجاتی از اختلال خواب می شوند ، خوابهای کوتاه روزانه و مصرف دیفن هیدرامین در هنگام خواب ممکن است مفید واقع شود.

افزایش ترشحات واژن در حاملگی :

زنان حامله به طور شایع دچار افزایش ترشح واژینال می شوند که در بسیای از موارد بیماری زا نیست ولی گاهی اوقات در اثر عفونت های واژینال بوجود می آید .

طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کمبود ویتامین دی در کودکانشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
روشهای غیر جراحی لیفت گونه کدامند؟دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
مهمترین علل درد ریشه مو چیست؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
مواد غذایی مفید برای مقابله با آسمشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
پیشگیری از توکسوپلاسموز در بارداریشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
سونوگرافی داپلر بر روی کودک و یا نوزاددکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
ناپايداری مزمن مچ پاچه علائمی دارد و روشهای درماندکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
عمل زیبایی هاله نوک سینهدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
تفاوت روش کاشت مو FIT و FUTکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت