در واقع هورمونهای زیادی در بدن هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن یا نشدن را كنترل میكنند. حتی خود سلولهای چربی هم هورمونهای مختلفی تولید میكنند. اما نکته مهم این است كه میتوانید كارهایی انجام دهید كه این مواد شیمیایی قوی بهنفع شما كار كنند. انسانها فكر میكنند كنترل هورمونها دست آنها نیست اما علم نشان داده كه كنترل هورمونها را میتوان در دست گرفت و از آنها استفاده بهینه و مناسب كرد. چه هورمونهایی در بدن وجود دارند كه روی روند اشتها و متابولیسم تاثیر میگذارند؟ چه راهكارهایی برای كنترل ترشح و تاثیرگذاری بیشتر یا كمتر این هورمونها می توان ارائه نمود .
10 صبح : سبزیجات برای تاثیر بر هورمون لپتین
سلولهای چربی انسان هورمونهای بسیار زیادی تولید میكنند كه لپتین یكی از آنهاست. این هورمون در كنترل اشتها نقش دارد. مطالعات نشان داده افزایش چربی در بدن حالت مقاومت به لپتین را رقم میزند كه به این معناست كه هرقدر بدن شما این هورمون را ترشح كند، مغزتان به آن پاسخ نمیدهد. اگرچه هنوز مكانیسم دقیق این موضوع مشخص نشده اما یك تئوری این است كه باتوجه به رابطه ترشح این هورمون با ترشح عوامل التهابی در بدن، ممكن است افزایش ترشح آن مغز را به این نتیجهگیری برساند كه با شرایط قحطی و فقر غذایی روبهرو است و برای همین اشتهای شما به جای كم شدن بیشتر میشود و متابولیسم شما هم كاهش مییابد. اینگونه شما اشتهای سیریناپذیری به مواد چرب و شیرین خواهید داشت و كالری در بدن شما به صورت سلولهای چربی در مناطق مختلف ذخیره خواهد شد.
راه حل چیست ؟
خبر خوب این است كه مقاومت به هورمون لپتین را میتوان با داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام ورزشهای كافی كنترل كرد. كاری كه به شما خیلی كمك میكند این است كه هرروز قبل از ساعت 10صبح سبزیجات (مثل كرفس، كاهو و یا هویج) یا یك كاسه سبزیجات بخارپز بخورید.
نوشابه و آبمیوه : افزایش هورمون انسولین
هر زمان كه یك ماده غذایی یا نوشیدنی بسیار شیرین میخورید، قند خونتان بالا میرود و بدن شما برای جبران هورمون انسولین آزاد میكند كه كارش این است كه گلوگز (قند) آزاد موجود در خون را جمعآوری كند. مثلا بعد از خوردن یك لیوان بزرگ نوشابه، یا شیرینیهای خامهای انسولین در بدن شما قند را به چربی تبدیل کرده وبیشتر در ناحیه شکم ذخیره میكند اما در برخی موارد، اضافه وزن و تجمع چربی در بدن، باعث بروز مقاومت به انسولین میشود و در نتیجه بیماری دیابت رخ میدهد.
راه حل چیست ؟
بهطور متوسط یكسوم قند دریافتی یك انسان معمولی از نوشابهها و آبمیوههای طبیعی شیرین است كه طی روز مصرف میكند. پس بهترین كار این است كه همین امروز آنها را از غذای خودتان حذف كنید. قدم دوم هم این است كه غذاهای فرآوری شده و كنسروی مثل نان سفید و پاستای معمولی را با نمونههای تهیه شده با غلات كامل و دارای فیبر بالا عوض کرده (جدا از اینكه این كار عملكرد انسولین در بدن را تنظیم میكند باعث احساس پری بیشتر در فرد و در نتیجه اشتهای كمتر او و احتمال كمتر چاقی در او میشود) و سعی كنید حجم غذا و میانوعدههای خود را هم کاهش دهید. یك اقدام مناسب دیگر هم این است كه تعداد وعدههای غذایی خود در طول روز را بیشتر و حجم هر وعده غذایی خود را کم کنید تا بدن شما ناگهان با ورود مقدار بالایی از گلوگز مواجه نشود.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.