پرمویی، مشکلی که در زنان بسیار شایع است؛ به معنای رشد موهای زائد در قسمت هایی از بدن می باشد؛ که به طور معمول وجود ندارند و به دلیل برهم خوردن هورمون ها ایجاد می شود. زمانی که تعادل هورمون های بدن زنان بهم می خورد میزان تستوسترون بیشتری در بدن ایجاد و به علت افزایش هورمون مردانه، رشد موهای زائد مشابه مردان بیشتر می شود.نام دیگر پرمویی در زنان هیرسوتیسم است. هیرسوتیسم وضعیت رشد ناخواسته و مردانه مو در زنان خواهد بود. هیرسوتیسم سبب می شود در برخی از نواحی و اندام های زنان مانند صورت، سینه و پشت، که مردان معمولاً مو در می آورند، موهای تیره و ضخیم رشد کند.
تشخیص و درمان پرمویی در زنان یا هیرسوتیسم توسط متخصص پوست ، در کلینیک صدف اصفهان انجام می پذیرد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 32240827 - 031 تماس حاصل فرمایید.
مقدار موی بدن شما عمدتاً با توجه به ساختار ژنتیکی تعیین می شود. طیف وسیعی از توزیع، ضخامت و رنگ عادی مو به علت تفاوت های ارثی وجود دارد. با این حال، هیرسوتیسم یکی از بیماری های پزشکی است که ممکن است ناشی از افزایش هورمون های مردانه به نام آندروژن ها، به وجود آید. ترکیبی از درمان های پزشکی و خود مراقبتی روش درمانی بسیاری از زنان مبتلا به هیرسوتیسم است.
از علل دیگر در این دسته می توان به کم کاری تیروئید اشاره کرد. آترومگالی، بیماری های مزمن پوستی از جمله بیماری هایی هستند که سطح آندروژن در آنها طبیعی است، ولی با پرمویی همراهند. فنی توئین، دیازپوکساید، مینوکسیدیل و سیکلوسپورین هم داروهایی هستند که باعث پرمویی می شوند.از مهم ترین دلایل پرمویی ارث است. نژاد آسیایی و مدیترانه ای و ازجمله نژاد ما، بی اشتهایی عصبی، چاقی و یائسگی، زمینه ساز پرمویی یا هیرسوتیسم هستند. پر مویی در صورت، گردن و سینه زنان بیماری محسوب می شود و جزو درمان های زیبایی نیست.
این علامت ها می تواند نشانه اختلالات غددی مانند هیپوفیز، تیروئید، تخمدان ها و غدد فوق کلیوی و برخی از بیماری های داخلی باشد یا بدون وجود عدم تعادل هورمونی نشانه افزایش حساسیت بافت ها به هورمون مردانه تستوسترون یا بیش سازهای آن در بدن باشد و در نتیجه این هورمون مردانه را فعال کرده و ایجاد علائم مردانگی می کند.در این گونه موارد معمولا عادت ماهانه به طور طبیعی رخ می دهد و بیمار علائم غیرطبیعی دیگر ندارد ولی در هنگامی که اختلالات غددی وجود دارد معمولا علائمی مثل اختلال قاعدگی، کاهش موهای سر ، جوش های صورت ، افزایش حجم عضلانی و چاقی می تواند همراه پرمویی باشد.
بعد از یک شرح حال و معاینه اولیه بالینی معمولا علت پرمویی مشخص می شود و همچنین آزمایش هورمونی و سونوگرافی تخمدان به تکمیل و تعیین روند درمانی بیمار کمک خواهد کرد. همچنین مصرف برخی داروها نیز می تواند علت دیگری برای رشد موهای زاید باشد. بارداری نیز ارتباط معنی داری با این مساله دارد. بیشتر زنان در زمان بارداری به درجاتی از پرمویی دچار می شوند که در صورت، واضح تر از نواحی دیگر است . این پرمویی در نتیجه اثرات هورمونی دوران بارداری است و در فواصلی بعد از زایمان از بین می روند.
به هر حال از آنجا که هر دردی درمانی دارد این مشکل نیز قابل درمان و کنترل است و برای معالجه آن راه های گوناگونی وجود دارد. مثلا روش های موضعی مختلفی وجود دارد که بیشتر خانم ها با آنها آشنایی دارند. استفاده از موچین، تراشیدن، موم ها و موبرهای شیمیایی، سفیدکننده ها و رنگ برها از روش های موضعی سنتی هستند.
اپیلاسیون، دپیلاسیون، الکترولیز و لیزر موهای زائد از دیگر روش ها و تکنیک هایی هستند که امروزه به کار می روند. برای همه زنان درمان زیبایی و داروهایی که اثر هورمون های مردانه را بر پیازهای مو کم می کنند کمک کننده است، اما باید توجه داشته باشید که از بین بردن ظاهری موها، علت اصلی و درونی هیرسوتیسم را از بین نخواهد برد. پس تاکید می کنیم که حتما با مراجعه به پزشک علت را پیدا کنید.
از بین بردن موهای زائد با استفاده از لیزر، می تواند موهای زائد در بدن و صورت را از بین ببرد. در لیزر درمانی پرتو نور بسیار متمرکز لیزر روی پوست منتقل می شود تا به فولیکول های مو آسیب برساند و از رشد بیشتر جلوگیری شود.
تزریق ژل و بوتاکس در اصفهان از خدماتی است که در کلینیک صدف، با بهترین کیفیت انجام می پذیرد. در این مرکز با تکیه بر دانش و تجربه متخصصین پوست، در محیطی منطبق با پروتکل های بهداشتی، می توانید بدون نگرانی به این اقدامات زیبایی و جوانسازی بپردازید.