در بدن انسان دو نوع چربی سفید و قهوه ای وجود دارد. بر خلاف چربی سفید که مضر است و باعث افزایش وزن و انواع بیماری ها می شود چربی قهوه ای کاملا مفید است و باعث لاغر شدن و افزایش متابولیسم بدن می شود. در واقع چربی قهوه ای چربی سفید را از بین می برد. نوعی از چربی که خطر چاقی ، بیماری قلبی ، دیابت و سایر مشکلات مرتبط با سلامت را افزایش می دهد همان چربی سفید است .
از سوی دیگر چربی قهوه ایی که ارگان اصلی تولید حرارت در بدن می باشد به عنوان یکی از غدد مترشحه ( اندو کرین ) شناخته شده که با ترشح موادی منجر به افزایش سوخت وساز کربو هیدرات ها ( قند ها ) و چربی ها می شود .هورمون هایی که از این نوع چربی ترشح می شوند باتو کین نام دارند و با اثر بر بافت های چربی سفید ، کبد ، مغز، قلب و احتمالا پانکراس باعث تاثیر بر متابولیسم می شوند .این تحقیقات می توان شروعی برای تولید یک سری از دارو های جدید برای درمان دیابت و یا چاقی های با میزان کم چربی قهوه ایی باشد .
خوشبختانه ، راه های ساده ای برای افزایش چربی قهوه ای وجود دارد که عبارتند از :
به اندازه بخورید ولی گرسنگی نکشید
عصب های تنظیم گرسنگی در مغز وظیفه بسیار مهمی به عهده دارند؛ وقتی هنوز به میزان کافی نخورده باشیم مدام پیام می فرستند که همچنان باید بخوریم و هرگاه هم که به اندازه کافی خورده باشیم به ما اعلام می کنند وقت آن است که از خوردن دست بکشیم. اما همین عصب ها می توانند وظایف مهم دیگری را نیز به عهده بگیرند. این عصب ها در بدن موش ها ممکن است باعث تبدیل چربی سفید به چربی قهوه ای شوند. اگر خیلی کمتر از آن چیزی که مورد نیاز معمول بدن مان است بخوریم، بدن مان نمی تواند چربی سفید را به چربی قهوه ای تبدیل کند؛ در حالی که اگر به اندازه کافی بخوریم، یعنی به میزانی که گرسنگی را رفع کند، این عصب ها وارد عمل خواهند شد و چربی های سفید را به چربی قهوه ای تبدیل خواهند کرد.پرخوری نه تنها چربی سفید را در بدن ما افزایش می دهد، بلکه برای چربی قهوه ای مزاحمت ایجاد می کند و نمی گذارد این چربی کالری های اضافی و چربی های سفید مازاد را بسوزاند.
سیب بخورید، البته با پوست
اگر اسید اورسولیک به رژیم غذایی موش ها اضافه شود پس از مدتی میزان چربی قهوه ای در بدن این موش ها افزایش می یابد . این افزایش حتی در بدن موش هایی که رژیم غذایی پرچربی برای آنها تدارک دیده شده بود نیز رخ داد، اما این آزمایش چه ربطی به سیب دارد ؟
اسید اورسولیک به میزان فراوان در پوست سیب یافت می شود و علت اصلی درخشندگی پوست سیب نیز همین اسید است. به همین دلیل فقط خوردن سیب (با پوست) این فایده را در پی خواهد داشت. البته مراقب باشید سیب را با پارافین براق نکرده باشند که در آن صورت خوردن پوست سیب بسیار خطرناک خواهد بود.در ضمن اکنون که خطر آفت کش ها و سموم وجود دارد پوست سیب را خوب بشویید و در مصرف آن زیاده روی نکنید .
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.