آیا درمان اسپوندیلوز قابل انجام است؟
دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031
ساده ترین تعریفی که برای اسپوندیلوز وجود دارد عبارت است از: انواع بیماریهای تخریبی مهره های ستون فقرات را مُهراک یا اسپوندیلوز می گویند. مهراک از آسیب های غیر التهابی در ستون مهره های بدن است.
این بیماری قسمتی از فرایند افزایش سن می باشد که در طی آن ستون فقرات به دلیل فرسایشی که در ستون مهره ها ایجاد می شود، دچار اختلال می شود. افزایش سن سبب فرسایش بدن ما می شود و این یک امر طبیعی است. استفاده از بدن طی سال های زندگی و یا استفاده بیش از اندازه از ستون مهره ها، می تواند سبب شود که قسمت های مختلف ستون فقرات و به ویژه مفاصل، رباط ها و دیسک های بین مهره ای تغییر کنند و دیگر نتوانند مثل سابق به درستی عمل کنند. البته لازم به ذکر است که این عارضه همه افراد را درگیر نمی کند و بستگی دارد که چه تغییراتی در ستون فقرات افراد ایجاد شود.
اسپوندیلوز یا مهراک می تواند تمام بخشهای ستون فقرات را درگیر کند و محلی که آسیب می بیند در علائمی که در بیمار بروز می کند، نقش تعیین کننده ای دارد. اسپوندیلوز می تواند گردن، قسمت میانی کمر و یا قسمت پایینی کمر را دچار اختلال کند. این عارضه با وجود اینکه قابل درمان و بازگشت نیست؛ ولی می تواند با استفاده از روشهایی که در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح قابل اجرا است؛ متوقف شده یا پیشرفت کندتری داشته باشد و به درد کمتری همراه شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
- افزایش سن مهم ترین عاملی است که سبب ابتلا به آرتروز ستون فقرات می شود.
- وجود سابقه آسیب های ستون فقرات عامل دیگری است که می تواند سبب ابتلا به اسپوندیلوز شود.
- وضعیت نامناسب بدن در هنگام فعالیت های مختلف مانند نشستن، ایستادن و راه رفتن سبب بروز تغییرات تخریبی در ستون مهره های می شود که همین تغییرات می تواند آرتروز ستون مهره ها را سبب شود.
- یکی از علل کمر درد پس از جراحی های کمر، آرتروزی است که پس از انجام این جراحی ها بیمار را درگیر می کند.
- این بیماری در زنان بیش تر از مردان دیده می شود که نشان دهنده تاثیر جنسیت است.
- اضافه وزن سبب اعمال فشار بیش تر بر ستون فقرات بیمار می شود.
- نقش وراثت نیز در ابتلا به این بیماری مشهود است.
- هرچه کم تر درگیر این ریسک فاکتور ها شوید، احتمال ابتلا به اسپوندیلوز در شما کاهش می یابد.
هرچند که اسپوندیلوز یک بیماری غیر قابل برگشت است اما با یک سری از روش ها می توان پیشرفت بیماری را در فرد کند کرد. این روش ها عبارتند از:
- استراحت کردن
- استفاده از دارو به منظور درمان استئو آرتریت ها
- تزریق اوزون : در این روش، مفصل آسیب دیده برای تولید کلاژن تحریک می شود؛ در نتیجه پیشروی این بیماری کند می شود.
- بریس ها: استفاده از بریس ها به مدت یک هفته می تواند سبب کاهش علائم این بیماری شود؛ اما دقت کنید که استفاده بریس ها برای طولانی مدت، می تواند تاثیرات منفی بر مشکل بیمار داشته باشد.
- درمان دستی: در این روش درمانی که با نام دستکاری ستون فقرات نیز شناخته می شود از دارو یا جراحی استفاده نمی شود بلکه از طریق سرما درمانی، گرما درمانی، امواج مافوق صوت، ماساژ درمانی، اصلاح سبک زندگی، و اصلاح ستون فقرات به بهبود علائم اسپوندیلوز کمک می شود.
- فیزیوتراپی: در فیزیوتراپی، روش های درمانی انفعالی و تمرین های حرکتی به صورت ترکیبی استفاده می شود. به بیمار آموزش داده می شود که چگونه از طریق تمرین های حرکتی، انعطاف پذیری و دامنه حرکتی عضلات خود را افزایش دهد و همچنین عضلات خود را تقویت کند. فیزیوتراپی یک روش درمانی موثر به شمار می آید چرا که حتی بیمارانی که درد و علائم شدیدی داشته اند به کمک این روش تاثیرات بهبودی را مشاهده کرده اند.
- ماساژ: ماساژ با افزایش جریان خون در ستون فقرات سبب کاهش درد در بیمار می شود.
- طب سوزنی: اعتقاد محققین بر این است که طب سوزنی با تاثیر بر تولید یک سری از مواد شیمیایی خاص در بدن بیمار، سبب کاهش درد بیمار و بهبود آرتروز ستون مهره ها می شود.
- روش دیگر درمان این بیماری، جراحی است که در مرحله آخر به بیمار توصیه می شود.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، می توانید با روشهای درمان بدون جراحی، به رفع و بهبود اغلب دردها مانند دردهای ناشی از دیسک کمر و گردن بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، که به هر دلیل دچار اشکال شده اند؛ افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
نسخه اصلی مطلب
آیا درمان اسپوندیلوز قابل انجام است؟ را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.