همه ما از کودکی درباره آثار وحشتناک آلودگی هوا مطالب زیادی را شنیده ایم همچنین تحقیقات زیادی در مورد تأثیر آلودگی هوا در ایجاد و تشدید بیماری های قلب و عروق انجام شده است.همه ی ما درباره اثرات مخرب اشعه مضر خورشید بر پوست آگاهی داریم. اما به تازگی، یک نگرانی جدید در بین متخصصین پوست در سراسر جهان وجود دارد. آلودگی هوا نیز منجر به عوارض پوستی می شود و بدتر از همه آسیب های ناشی از آلودگی هوا بلافاصله مانند آفتاب سوختگی قابل مشاهده نیست. آلودگی هوا به عنوان یک تهدید دائمی برای پوست محسوب می شود و ما از اثر آن بر روی پوستمان آگاهی نداریم. محافظت کامل از آلودگی هوا غیر ممکن است و امکان حذف آن نیز به طور کامل وجود ندارد اما با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه می توان از اثرات منفی آلودگی هوا بر زیبایی پوستمان بکاهیم.از منابع آلودگی هوا می توان به دود سیگار، گرد و غبار، مه و دود اگزوز وسایل نقلیه اشاره کرد. این آلودگی ها به لایه درونی پوست نفوذ کرده و باعث مشکلات بسیاری مانند: خشکی و کاهش قابلیت ارتجاعی پوست ، آکنه و جوش ، اگزما ، آلرژی ، کهیر ، چین و چروک می شود.
بطور خلاصه ، آلودگی هوا ، روند پیری پوست را تسریع می کند. حفظ رطوبت پوست روش مناسبی برای پیشگیری از پیری است. اما آلودگی، باعث از بین رفتن رطوبت پوست می شود و در نتیجه روند پیری پوست سرعت می گیرد. زمانی که آلاینده ها در تماس با پوست قرار می گیرند، در واقع می تواند مانع از رسیدن اکسیژن به پوست و همینطور باعث از بین رفتن چربی های طبیعی پوست شوند.یکی از عوارض مهم آلودگی ها ایجاد رادیکال های آزاد در بدن است. آلاینده ازن هنگامي تشــكيل مي شــود كه آلودگی های منتشــره ازخودروها وساير منابع آلودگی زا در حضور نور خورشيد واكنش شــيميايي انجام دهند و به شکل رادیکال های آزاد درآیند که این رادیکالهای آزاد در تماس با پوست باعث تجزیه پروتئین ها و چربی پوست می شود. رادیکال های آزاد یا همان هیولاهای کوچک که باعث تغییر DNA در سلول های پوست می شود و یا به عبارت دیگر همان عامل سرطان هستند!
ما می توانید از آسیب های ناشی از آلودگی هوا به پوستمان جلوگیری کنیم اما نمیتوانیم آن را متوقف کنیم. ما به سادگی با رعایت این نکات به این هدف می رسیم.
اگر شما هر گونه تغییر رنگ و یا پچ های تیره بر روی پوست خود مشاهده کردید، بلافاصله با متخصص پوست مشورت کنید.
نسخه اصلی مطلب آلودگی هوا با پوست ما چه می کند ؟ را در سایت دکتر سهیلا طاهری بخوانید.