توکسوپلاسم یک پروتوزوئر با طول 5 تا 8 میکرومتر است، که می تواند انگل تمام حیوانات خون گرم باشد. این انگل کیست هائی ایجاد می کند که حاوی صدها یا هزاران توکسوپلاسم است که بهم فشرده و در کنار یکدیگر درون آن قرار گرفته اند. این انگل مخصوصا در عضلات حیوانات و روی گیاهان آلوده بوسیله مدفوع گربه که خود از خوردن یک پرنده یا پستاندار کوچک آلوده شده است دیده می شود. این کیست ها در مقابل اسید کلرویدریک شیره معده مقاوم هستند، اما درجه حرارت بالاتر از 45 درجه را تحمل نمی کنند.در ابتلا به عفونت اولیه توکسوپلاسم در زن باردار هشت تا ده روز پس از بارداری یعنی زمانیکه تولید آنتی کر هنوز به حد اشباع نرسیده است ممکن است انگلها از مادر به جنین منتقل شوند.در رژیم غذایی زن بارداری که آزمایش سرولژی او منفی است باید به چند دستور بهداشتی توجه نمود؛
-هر نوع غذایی را که با گوشت خام تهیه می شود از قبیل استیک را مصرف کنید.
چربی ها
چربیها بر حسب واحد وزن بیش از دو برابر قندها انرژی تولید می کنند بنابراین باید مصرف آنها حتی الامکان محدود باشد. یادآوری می گردد که کره های مخصوص رژیم با 50 درصد چربی، غنی از ویتامین بوده و کاملا می توان بجای کره معمولی استفاده کرد.
توجه داشته باشید که مواد غذایی زیر را مصرف نکنید؛
- چربیهای حیوانی مانند چربی گوشت، گوشتهای چرب
- سس های چرب مانند سس های گوشت و مایونز و غیره...
- پنیرهای چرب،مواد غذایی که با کره سرشیر تهیه شده اند.
پروتئین ها
این مزیت را دارند که به خوبی گرسنگی را برطرف می کنند اما اغلب گران هستند. در رژیم غذایی می توان از مواد زیر انتخاب نمود؛
- مرغ کباب شده
- گوشت بدون چربی
- انواع ماهی های تازه، سرخ کرده و بخارپز
- شیر نیم چرب (شیر کاملا بدون چربی فاقد ویتامین A است.)
- ماست کم چرب طبیعی
سبزیهای سبز به دلخواه به اشکال مختلف قابل مصرف هستند. آنها خیلی خوب معده را پر می کنند. فیبرهای غذایی که در سبزیها وجود دارند هضم غذا را کند می کنند. مصرف سبزیها معمولا به میوه های شیرین ترجیح داده می شود که خیلی غنی از قند هستند (2 تا 3 عدد میوه در روز کاملا کافی بوده و نیازهای ویتامینی دوران بارداری را تامین می کند.)
توصیه های عملی
- سس های سالاد کم انرژی مصرف کنید
- ماست+سبزیهای نازک+نمک
- سرشیر تازه مایع (یک سوم روغن انرژی تولید می کند) +آبلیمو+نمک+فلفل
- سسی که از سرکه و روغن تهیه شده و در آن شیر جای نصف روغن لازم را می گیرد.
- روغن پارافین+لیمو+سبزیهای نازک+نمک (توجه داشته باشید که اگر روغن پارافین زیاد مصرف کنید مانع جذب ویتامین A می گردد، میتوان آن را یک یا دوبار در هفته مصرف کرد ولی نباید برای طبخ استفاده شود.
نحوه پختن گوشت ها
گوشت کبابی یا گوشت خورد شده را درون روغن یا مارگارین بریزید وقتی خوب طلائی شد آن را خارج کنید و روی کاغذ جذب کننده بگذارید و با احتیاط روغن آن را بگیرید و دور بریزید. گوشت را مجددا در قابلمه گذاشته و با آب پخته یا با مقدار خیلی کم چربی تازه با درجه حرارت ملایم تا زمان پخت کامل بپزید.
- این نوع پختن تنها این مزیت را ندارد که کم چرب است، بلکه هضم آن نیز بسیار آسان می باشد.
- کباب کردن روی منقل یا توری سیمی روی اجاق باعث می شود چربی گوشت چکیده شود. این نوع پخت به شرطی مطلوب است که آبی که از گوشت می چکد خورده نشود.
- گوشت ماکیان قبل از پختن بدمزه است. آنها را بدون افزودن چربی بپزید. ترجیح داده می شود آن را به سیخ کشیده و کباب کنید و پوست آن را نخورید. توجه داشته باشید که آبی که از کباب مرغ بدست می آید خیلی چرب است اما گوشت آن زیاد چرب نیست.
- گوشتهای آب پز همراه با سس را در فریزر گذاشته و یک روز بعد چربی آن را وقتی که گوشت سرد است جدا کنید.
نحوه پختن سبزیها
اگر سبزیها را با بخار یا در آب خودشان بپزید خوش طعم تر می باشند و نیاز به افزودن چاشنی کمتری دارند.
تهیه غذا
اصل اساسی در درمان افراد چاق این است که باید برای رفع حس گرسنگی غذا بخورند. به نظر غیر منطقی می رسد اما اغلب دیده شده بهتر است این افراد هر دوساعت یک بار غذا بخورند، چه گرسنه باشند چه نباشند بطوریکه غذا روزانه آنها در روز به 5 یا 6 وعده تقسیم شود. بدین ترتیب احساس گرسنگی از بین می رود. شخص راضی می شود و ایجاد ذخیره چربی به دلیل متابولیسم بهتر کمتر می گردد.غذا را آرام و طولانی بجوید که بهتر موجب سیری می شود و مدت غذا خوردن نیز طولانی تر می گردد. بدین ترتیب دفعات غذا خوردن کمتر می شود.
انرژی دریافت روزانه
محاسبه انرژی دریافتی روزانه خیلی مشکل و از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. یک نکته مسلم است و آن اینکه زنی که دارای افزایش وزن زیاد است بیشتر از مقدار نیاز خود غذا می خورد، بنابراین باید مقدار غذای او را کم کرد. از طریق کم کردن مواد غذایی زیر؛
- نوشابه ها
- قند و شکر و مرباها
- شیرینی ها
- گوشت های چرب و غذاهای سرخ شده
- سس های چرب
یک رژیم غذایی خیلی سخت یا رعایت نمی گردد یا موجب اختلالات فیزیولژیکی می شود و وقتی که زن، باردار باشد ناراحتی شدیدتر خواهد بود.