پاسخ:تجویز این دارو برای درمان سریع تر رفلاکس و التهاب مری ارجحیت دارد.
پاسخ: این دارو نسبت به داروهای هم خانواده خود، برای درمان سوزش سردل و کاهش احتمال خونریزی گوارشی موثرتر است.
پاسخ:داروهای OmeprazoleوLansoprazole برای این منظور، نسبت به سایر داروهای هم خانواده مناسب ترند.
پاسخ: بهترین وقت برای مصرف این داروهای ضد اسید معده ، نیم ساعت قبل از غذا می باشد.
پاسخ:چون این داروها پیش دارو هستند و برای تبدیل به داروی اصلی به محیط اسیدی نیاز دارند.
پاسخ: چون همه پمپ های هیدروژنی که سازنده اسید معده هستند به طور همزمان فعال نیستند و این به 2 تا 5 روز زمان نیاز دارد تا 70 درصد از این پمپ ها با دوز یک بار در روز از کار بیافتند.
پاسخ: هنگام تحویل این داروها، احتمال نارسایی کبدی بیمار را سوال کنیم، چون ممکن است باعث مسمومیت فرد شود.
پاسخ: در مجموع آنها داروهای کم عارضه ای محسوب می شوند. حالت تهوع ، نفخ و درد شکمی، یبوست یا اسهال از عوارض شایع این داروهاست.
پاسخ: مصرف طولانی مدت داروهای مهار کننده پمپ پروتون( پرازول ها)،احتمال بروز شکستگی استخوان و ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. لذا هنگام تحویل این داروها به سالمندان برای مصارف طولانی مدت، این احتمال را به آنها یادآوری کنیم.
پاسخ: مصرف همزمان داروهای Omeprazole, Esomeprazole, Lansoprazole Rabeprazoleبا وارفارین می تواند منجر به تشدید عوارض جانبی وارفارین به صورت افزایش خون ریزی شود.
پاسخ: مصرف همزمان این داروها با دیازپام می تواند منجر به افزایش عوارض جانبی دیازپام به صورت گیجی و مشکلات تنفسی بشود.
پاسخ: مصرف همزمان این داروها با سیکلوسپورین می تواند منجر به کاهش سطح منیزیوم خون و عوارضی نظیر بی نظمی ضربان قلب، لرزش و تشنج شود.
پاسخ: در صورتی که بیمار مصرف کننده داروی فنی توئین باشد،مصرف همزمان با این دارو می تواند منجر به افزایش عوارض جانبی فنی توئین به صورت تهوع، گیجی و مشکلات بینایی شود.
پاسخ: بله، مصرف همزمان داروی امپرازول با ایمی پرامین و همینطور تئوفیلین می تواند منجر به کاهش اثر بخشی این داروها شود.
پاسخ: مصرف همزمان این دارو با داروی کلوپیدوگرل می تواند منجر به کاهش اثر بخشی این داروی ضد لخته ودر نتیجه افزایش ریسک حملات قلبی شود.
پاسخ: یکی از محاسن بزرگ این دارو نسبت به سایر داروهای مهار کننده پمپ پروتون( پرازول ها)در این است که ریسک تداخلات دارویی با آن کمتر محتمل است.
پاسخ: چون این دارو در صورت مصرف طولانی مدت، جذب ویتامین ب 12 را کاهش می دهد.
پاسخ: چون این داروها برای جذب به محیط اسیدی نیاز دارندو داروهای ضد اسید این شرایط را بر هم می زنند.
پاسخ: بله،داروهای مهار کننده پمپ پروتون،ریسک ایجاد بعضی عفونت ها و شکستگی استخوان را افزایش می دهند. لذا این نکته را هنگام تجویز و تحویل این داروها به سالمندان، در نظر داشته باشیم.
پاسخ: چون این داروها بیش از سایر داروهای ضد اسید معده، ترشح هورمون گاسترین را افزایش می دهند که این می تواند ریسک ابتلا به تومورهای گوارشی را نیز افزایش دهد.
پاسخ: داروهای مهار کننده پمپ پروتون( پرازول ها)، به غیر از درمان زخم های معده و دوازدهه، برای درمان عارضه رفلاکس معده به مری و رفع سوزش سر دل و همینطور کاهش ریسک زخم دوازدهه ناشی از هلیکوباکتر هم کاربرد دارند.
پاسخ: Lansoprazole Esomeprazole,
پاسخ:به این دلیل که ظرفیت متابولیکی کودکان برای متابولیسم و حذف این داروها بیشتر است.
پاسخ: چون این داروها با قلیایی کردن محیط، اثر بخشی آنتی بیوتیک ها را افزایش می دهند و علاوه بر این، خاصیت ضد باکتریایی خفیفی هم دارند.