۱. اعمال جراحی ترمیمی و زیبایی لبیاهای کوچک و بزرگ
کوچک کردن لبیاهای کوچک :
با افزایش سن لبیاهای کوچک آلت تناسلی زنانه بزرگتر شده که این رشد در سطح مخاطی آن بیشتر بوده و موجب ظاهر بیرون زده در آلت تناسلی زنانه می شود. علل بزرگ شدن لبیاهای کوچک غیر از افزایش سن عبارتند از: تحریکات مکانیکی، زایمان، استاز لنفاوی، بعضی بیماریها، التهابات پوستی و بی اختیاری ادراری.
بزرگی لبیاهای کوچک میتواند موجب اشکال در لباش پوشیدن، ناراحتی در هنگام ورزش و درد در هنگام مقاربت شود. در صورتیکه بیمار با این موارد روبرو شده باشد یا به علت زیبایی درخواست عمل داشته باشد طی یک عمل جراحی میتوانیم اندازه لبیاهای کوچک را تصحیح نمائیم.
باید توجه داشت که روشهای مختلف جراحی جهت کوچک کردن و شکل دادن لبیاهای کوچک وجود دارد که در هر یک بر اساس شرایط بیمار انجام ملاحظات جراحی پلاستیک و ترمیمی ضروری می باشد.
کوچک کردن یا بزرگ کردن لبیاهای بزرگ :
بزرگ کردن لبیاهای کوچک با تزریق چربی در آن صورت میگیرد که علاوه بر برجسته شدن لبیاهای بزرگ در صورت بزرگی لبیاهای کوچک میتواند آنرا تا حدی مخفی نماید و ظاهری بسته تر به آلت تناسلی زنانه دهد. بزرگ بودن بیش از حد لبیاهای بزرگ میتواند بصورت یک بیماری اولیه یا ثانویه به کاهش وزن شدید (اضافه ماندن و شل شدن پوست روی لبیاها) باشد که اعمال جراحی تصحیح آنها کاملاً متفاوت بوده و در مورد اول ساکشن چربی های لبیا و در مورد دوم حذف پوستی اضافه لبیا ها به روش جراحی پلاستیک میتواند سودمند باشد.
۲. روندهای جراحی سفت کردن و تنگ کردن واژن :
شلی مخاط واژن و به دنبال آن احتمالاً کاهش حس واژن در تعداد زیادی از خانم های میانسال و مسن دیده می شود که در بعضی ممکن است موجب اختلال در مقاربت نیز شود. اعمال جراحی سفت کردن واژن موجب بازسازی مجدد قسمت تحتانی واژن ، کاهش قطر خارجی و داخلی واژن و افزایش سفتی عضلات اطراف واژن می شود.عموماً در طی این اعمال جراحی قسمتی از مخاط اضافی داخل واژن حذف می شوند. در بعضی مراکز از تزریق چربی یا اسید هالورونیک به داخل زیر مخاط واژن جهت سفت کردن واژن انجام می شود که چون هنوز نتایج دراز مدت آن برای ما نامشخص است، این روشها تزریقی به داخل واژن کمتر مورد نظر ما می باشد.
۳ .اعمال جراحی ترمیم کلیتوریس :
بزرگی کلیتوریس بعضی از مواقع بصورت مادرزادی، به علت بیماریهای ژنتیک و ابهامات جنسی و اختلالات هورمونی ممکن است وجود داشته یا ایجاد شود. در صورتیکه بزرگی کلیتوریس موجب بدشکلی شدید آلت تناسلی زنانه شده و یا در هنگام مقاربت برای وی مشکل ایجاد نماید، نیاز به اعمال جراحی کوچک کردن کلیتوریس وجود دارد. بایستی توجه داشت که عمل جراحی کوچک کردن کلیتوریس عمل ظریفی است که بایستی در حین آن مراقب حفظ اعصاب ظریفی که به کلیتوریس وارد می شوند بود. آسیب به این اعصاب موجب اختلال و کاهش حس جنسی فرد در هنگام مقاربت خواهد شد. بنابراین توصیه می شود که این اعمال تنها توسط پزشکان آشنا با این اعمال جراحی انجام شود.
۴ .اعمال جراحی افتادگیهای لگنی و بی اختیاری ادراری زنان :
با افزایش سن در زنان و حوالی سنین یائسگی و پس از آن و با افزایش تعداد دفعات بارداری و زایمان ابتلا به افتادگی ارگانهای داخل لگن و همچنین بی اختیاری ادراری بیشتر می شود. مثانه، رحم، روده بزرگ و سایر اعضاء داخل لگن میتوانند نزولی یافته و از موقعیت اصلی خویش پائین تر قرار گیرند. علائم این بیماری بصورت بدشکلی آلت تناسلی زنانه، برجسته شدن دیواره جلویی و عقبی واژن بخصوص با زورزدن و بیرون زدن توده از واژن خود را نشان میدهد.
این بیماری علاوه بر بدشکلی دستگاه تناسلی خارجی میتواند موجب دردهای لگنی، عفونتهای لگنی ، خونریزی های نامرتب رحمی، یبوست، مشکلات ادراری و بی اختیاری ادراری و غیره می باشد. درمان این بیماری روشهای مختلفی دارد که در موارد شدیدتر شامل جراحی خواهد بود که ممکن است جراحی از راه شکم یا از راه واژن بصورت عمل جراحی باز یا روشهای کم تهاجمی انجام شود. در صورتیکه فرد بی اختیاری ادراری نیز داشته باشد بهتر است نوار مثانه (ارودینامیک) برای وی انجام شود. در بعضی از موارد بی اختیاری ادراری بخصوص اگر بی اختیاری به دنبال اعمالی مثل سرفه کردن یا خندیدن (بی اختیاری استرسی ) ایجاد شود روش درمان با عمل جراحی می باشد.
۵ .اعمال جراحی ترمیمی و زیبایی قسمت پائین شکم ( پوبیس ) :
در افراد چاق و همچنین با افزایش سن و یا کاهش وزن، ممکن است افتادگی و بدشکلی در قسمت بالای آلت تناسلی زنانه و زیر شکم ایجاد شود که تصحیح آن به روش ساکشن و تخلیه چربی معمولاً همراه با لیپوساکشن شکم انجام می شود. در مواردی نیز نیازمند اعمال جراحی باز جهت تصحیح بدشکلی های این ناحیه خواهیم بود