میل انسان ها به زیبایی از گذشته تا به امروز به صورت غریزی بوده است و برای پیدا کردن حس بهتر نسبت به خود اقدام به انجام عمل های زیبایی میکنند. به همین منظور بسیاری از خانم ها در صورت نامتقارن بودن اندام تناسلی خود و همچنین بهبود ظاهر آن به دنبال راهی برای برطرف کردن آن هستند. خوشبختانه با پیشرفت علم امکان این جراحی برای خانم ها فراهم شده است. جراحی لابیاپلاستی یک عمل زیبایی واژن برای بهبود ظاهر و تناسب لب های لابیا است که علاوه برافزایش اعتماد باعث راحتی زنان نیز می شود.
لابیاپلاستی labiaplasty)) نوعی جراحی زیبایی واژن است که به جهت بهبود شکل ظاهری واژن بر روی لابیاهای داخلی یا بیرونی واژن انجام می شود. در این جراحی اندازه و طول لبه داخلی واژن یا لابیامینور کاهش پیدا می کند، و بیرون زدگی از بین می رود. در برخی از بانوان لب های واژن به دلایل مختلف تغییر شکل می دهد یا از بدو تولد بدشکل است. ممکن است این موضوع به دلیل احساس خجالت و کاهش اعتماد به نفس باعث کاهش میل جنسی در زنان شود.
همچنین بخوانید: عمل فالوپلاستی یا جراحی زیبایی آلت تناسلی مردان
الزامی برای بیهوشی در عمل لابیاپلاستی وجود ندارد زیرا عموماً انجام این عمل به ۱ تا ۲ ساعت زمان نیاز دارد و در این مواقع، پزشک ترجیح می دهد که بیشتر از بی حسی استفاده کند تا این که بیمار را کاملاً بیهوش کند.
اما ممکن است در مواردی مانند زمانی که این عمل همزمان با عمل های دیگری انجام شود و در صورت ترس فرد از بی حسی، لازم باشد با توجه به شرایط فرد و تشخیص پزشک متخصص هنگام جراحی بیمار بیهوش شود.
در گذشته فقط یک روش برای عمل جراحی لابیاپلاستی وجود داشت اما در حال حاضر و با پیشرفت تکنیک های جراحی و تکنولوژی چندین تکنیک جدید برای این عمل در نظر گرفته شده که شرح زیر است:
این تکنیک پرکاربرد ترین روش مورداستفاده برای لابیاپلاستی می باشد. در این روش قسمت اضافی لابیامینور به گونه ای که با لابیاماژور قرینه شود برداشته و بخیه زده می شود.
این روش به این صورت می باشد که یک بخش جزئی از ضخیم ترین قسمت لابیامینور برداشته می شود و بافت لایه زیرین غشای مخاطی لابیا دست نخورده باقی می ماند. این روش با حفظ لبه های چروکیده لابیا، جلوه ای طبیعی به واژن می ده.
در این روش با استفاده از از چاقوی جراحی یا لیزر بافتی که روی لابیامینور قرار دارد برداشته شده و سپس بخیه زده می شود. این روش شبیه به روش Trim می باشد و تنها تفاوت اصلی این این دو روش باهم این است که در روش Trim به جای لبه های خارجی لابیامینور، بافت مرکزی آن از بین می رود و بافت زیرپوستی تا حد زیادی سالم باقی می ماند.
لابیاپلاستی با لیزر یک روش جداگانه لابیاپلاستی از روش Deepithelialization هست . تغییر شکل و اندازه لابیاها با استفاده از لیزر کمتر برش خورده و خونریزی کمتری نسبت به روش های سنتی دارد همچنین یک روش غیر جراحی تلقی می شود.
دوره بهبودی و نقاهت بعد از جراحی لابیاپلاستی فرد به فرد متفاوت است وبستگی به توانایی بدن فرد در ترمیم زخم دارد. همچنین درصورتی که لابیاپلاستی با لیزرانجام شده باشد معمولا 3 تا 5 روز بعد از عمل می توانید به زندگی عادی خود برگردید. اما برای انجام فعالیت های سنگین و یا رابطه جنسی باید یک ماه صبر کنید.
اما در صورت انجام لابیاپلاستی با جراحی در طول دو هفته می توانید به حالت قبل بازگردید و فعالیت های معمول خود را از سر بگیرید. ممکن است تورم برای چند هفته در ناحیه ای که عمل شده وجود داشته باشد و بهبودی کامل فرد حدودا 3 تا 6 ماه زمان لازم دارد.
بهترین زمان برای انجام جراحی لابیاپلاستی چند روز پس از پایان قاعدگی می باشد. در زمان پریودی علاوه بر خون پریودی و مشکلات آن حین جراحی، واژن بدلیل تغییرات هورمونی بسیار حساس است و بعد از لابیاپلاستی درد بیشتری حس می کنید. پس بهتر است جراحی بعد از تمام شدن پریودی انجام شود زیرا تا پریودی بعدی حدود 3 هفته فرصت هست تا زخم لابیاها ترمیم شده و بخیه ها بیفتند.
به طور کلی زمان انجام لابیاپلاستی به خود بیمار بستگی دارد. اما پزشکان توصیه می کنند که زنان برای انجام عمل لابیاپلاستی تا بعد از زایمان و بارداری خود صبر کنند تا مجبور به انجام مجدد این عمل نشوند. در حقیقت بارداری و زایمان، دو عامل کشیده شدن لابیاها و همچنین دلیلی برای انجام عمل لابیاپلاستی هستند.
به این نکته توجه داشته باشید که انجام این جراحی در دوره بارداری ممنوع می باشد. و به دو دلیل زیر نباید انجام شود:
مراقبت مناسب و پیروی از مجموعه دستورالعمل های بعد از عمل که توسط پزشک تجویز می شود بسیار مهم است. زیرا پیروی صحیح از دستورات پزشک می تواند برئز عوارض را به حداقل برساند.
هزینه لابیاپلاستی با توجه به عواملی مانند تخصص و تجربه جراح، مکان جراحی و نوع لابیاپلاستی و ... می تواند متغییر باشد. برای اطلاع دقیق از هزینه لابیاپلاستی برای یک جلسه مشاوره با پزشک خود اقدام کنید.
بیشتر بدانید: اقدامات قبل و بعد از عمل جراحی هیپوسپادیازیس