دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری

انواع عفونت واژینال و راههای درمان

دکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]آدرس وب سایت : www.izadidr.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خ شمس آبادی ، روبروی بیمارستان سینا ، اول کوچه 32 تلفن مطب : 32363136 - 031

واژن در دستگاه تناسلی زنان، مجرایی عضلانی پوشیده با غشای مخاطی است که از دهانه رحم شروع می شود. اندازه واژن معمولاً بین ۸ تا ۱۷ سانتی متر است؛ اما صرفاً قسمت دهانه واژن از بیرون قابل مشاهده است. به خاطر حساسیت ناحیه واژینال، احتمال ابتلا به عفونت در این قسمت افزایش می یابد. عفونت واژینال از مشکلات شایع زنان است که با علائمی نظیر خارش واژن، ترشحات غیرطبیعی و بوی نامطبوع همراه می باشد. عفونت قارچی واژن، واژینوز باکتریایی و تریکومونیازیس از مهم ترین انواع این عفونت ها هستند. هر یک از این عفونت های واژینال به دلایل خاصی ایجاد شده و نیازمند روش های درمانی متفاوتی مانند استفاده از داروهای ضد قارچ، آنتی بیوتیک ها و ضدانگل ها هستند. پیشگیری با رعایت بهداشت شخصی و روش های درمان خانگی عفونت واژینال نیز می تواند به حفظ سلامت واژن کمک کند .

آنچه در این مطلب میخوانید

عفونت قارچی واژینال (کاندیدیازیس واژینال)

واژن به طور طبیعی حاوی ترکیبی متعادل از قارچ، از جمله کاندیدا و باکتری است و برخی از باکتریها (لاکتوباسیلوس) برای جلوگیری از رشد زیاد قارچ وجود دارند؛ اما این توازن می تواند مختل شود، رشد بیش از حد کاندیدا یا نفوذ قارچ به لایه های عمیق تر سلول های واژن باعث علائم و نشانه های عفونت قارچی می شود. عفونت قارچی واژن، کاندیدیازیس واژینال نیز نامیده می شود. علائم عفونت قارچی واژینال شامل خارش، سوزش و ترشحات سفید غلیظ است. درمان قارچ واژن شامل استفاده از داروهای ضد قارچ مانند کلوتریمازول یا میکونازول می باشد.

واژینوز باکتریایی

همه قسمت های بدن دارای باکتری هستند و فقط برخی از آنها مضر هستند. مشکلات سلامتی زمانی ایجاد می شود که باکتری های مضر بیشتر از باکتری های مفید در یک منطقه خاص وجود داشته باشد. واژن باید حاوی باکتری هایی به نام لاکتوباسیل باشد. آنها اسید لاکتیک تولید و واژن را کمی اسیدی می کنند. باکتری های مفید از رشد برخی باکتری های مضر در واژن جلوگیری می کند. داشتن سطوح پایین لاکتوباسیل ها می تواند باعث کاهش اسیدی شدن واژن شود. اگر واژن به اندازه کافی اسیدی نباشد، باکتری های مضر می توانند رشد کنند .واژینوز باکتریایی یک عفونت ناشی از تغییر در تعادل طبیعی باکتری های موجود در واژن است. علائم عفونت باکتریایی واژن شامل بوی نامطبوع، ترشحات خاکستری یا سفید نازک و خارش است. درمان واژینوز باکتریایی معمولاً با استفاده از آنتی بیوتیک ها مانند مترونیدازول یا کلیندامایسین انجام می شود.

عفونت واژینال و راههای درمان

تریکومونیازیس

تریکومونیازیس ، یک عفونت منتقله از راه جنسی است که توسط انگل تک یاخته ای تریکوموناس واژینالیس ایجاد می شود. انگل تریکومونیازیس در طول رابطه جنسی از بدن فرد آلوده حرکت کرده و به بدن فرد سالم منتقل می شود. علائم شامل ترشحات زرد-سبز، بوی نامطبوع و درد در هنگام ادرار است. دوره نهفتگی این بیماری از زمان انتقال انگل تا ابتلای کامل به طور قطعی مشخص نیست؛ اما طبق برآوردهای آماری تصور می شود که این زمان بین ۴ تا ۲۸ روز باشد. عفونت های تریکومونیازیس می تواند بسیاری از افراد را در سنین متفاوت درگیر کند و علائم نسبتاً مشابهی را ایجاد کند. درمان تریکومونیازیس با داروهایی مانند مترونیدازول یا تینیدازول انجام می شود.

عفونت مخمری واژن

قارچ ها به طور طبیعی در برخی اندام های بدن مانند دستگاه گوارش و اندام های تناسلی مانند واژن وجود دارند. در حالت طبیعی بین آنها و باکتری های مفید بدن تعادل وجود دارد. هر عاملی که این تعادل را برهم بزند، باعث رشد و تکثیر آنها خواهد شد. عفونت مخمری واژن به دلیل رشد بیش از حد مخمرها مانند کاندیدا آلبیکانس ایجاد می شود. علائم شامل خارش و سوزش شدید و ترشحات پنیری سفید است. درمان عفونت مخمری واژن شامل استفاده از داروهای ضد قارچ و تغییرات در رژیم غذایی می باشد. درمان طبیعی عفونت مخمری می توانند به عنوان مکمل درمان های دارویی برای کاهش علائم عفونت مخمری واژن استفاده شوند. با این حال توصیه می شود پیش از استفاده از هرگونه درمان خانگی با پزشک مشورت کنید. در ادامه چند مورد از این درمانهای طبیعی ذکر می شود:

پیشگیری از عفونت واژینال

پیشگیری از عفونت واژن با رعایت موارد بسیار ساده ای امکان پذیر است. از مهمترین راه های پیشگیری از عفونت واژن، رعایت مسایل بهداشتی توسط بانوان است. درواقع با ایجاد یکسری تغييرات در عادات و پوشش و سبک زندگي می توان از واژینیت تا حد قابل توجهی پیشگیری کرد. برای جلوگیری از عفونت واژینال رعایت نکات زیر توصیه می شود:

درمان خانگی عفونت واژینال

در حال حاضر علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی می توان از داروهای خانگی نیز جهت درمان عفونت واژن استفاده کرد. برخی از درمان های خانگی شامل استفاده از پروبیوتیک ها، روغن نارگیل و سرکه سیب هستند. این درمان ها ممکن است به تسکین علائم کمک کنند؛ اما باید با احتیاط و مشورت پزشک استفاده شوند. چندین درمان طبیعی عفونت واژن برای از بین بردن عفونت های واژن و مخمری وجود دارد. رایج ترین راه های خانگی درمان عفونت واژینال عبارت است از:

تفاوت های عفونت قارچی و باکتریایی واژن

عفونت قارچی یا باکتریایی دو نوع مشکل شایع بین بانوان است و هیچ کدام نگران کننده نیست. عفونت قارچی و واژینوز باکتریایی علائم مشابهی دارند؛ اما با عوامل مختلفی ایجاد می شوند.. مهمترین تفاوت عفونت قارچی و باکتریایی واژن این است که عفونت های قارچی به دلیل قارچ و عفونت های BVبه دلیل باکتری ایجاد می شود. رشد بیش از حد قارچ کاندیدا باعث ایجاد عفونت های قارچی است. رشد بیش از حد یکی از انواع باکتری های داخل واژن، باعث ایجاد عفونت های باکتریایی (BV) می شود .برخی عفونت های قارچی واژن با استفاده از داروهای بدون نسخه قابل درمان هستند؛ اما تمام عفونت های باکتریایی نیاز به تجویز دارو دارند .
برای تشخیص عفونت واژینال پزشک از شما یک شرح حال کامل می گیرد. به این صورت که پزشک از شما در رابطه با میزان ترشحات، رنگ، غلظت، بوی ترشحات و… سؤال می پرسد. البته ممکن است که پزشک در این شرایط در رابطه با سابقه قبلی عفونت واژن، تعداد شرکای جنسی و… نیز از شما سؤال بپرسد تا به این ترتیب دقیق تر و سریع تر تشخیص دهد. تشخیص صحیح با توجه به نوع ترشحات، بو و علائم دیگر انجام می شود و درمان مناسب انتخاب می شود

درمان دارویی عفونت واژینال

درمان دارویی عفونت های واژینال شامل استفاده از داروهای ضد قارچ، آنتی بیوتیک ها و ضدانگل ها می باشد که بسته به نوع عفونت و شدت آن توسط پزشک تجویز می شوند. به عنوان مثال، عفونت باکتریایی واژن، یکی از رایج ترین اشکال این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود. اگر عفونت قارچی واژن، عفونت باکتریایی یا تریکومونیازیس برای شما تشخیص داده شود، پزشک نسخه ای از کرم ها، شیاف ها یا قرص برای عفونت واژینال ارائه می دهد. به طور مشابه، اگر عفونت واژن ناشی از تغییرات هورمونی یا سطوح پایین استروژن باشد، پزشک نسخه ای برای درمان آزادسازی استروژن در بدن شما تجویز می کند. اگر عفونت واژن ناشی از آلرژی یا تحریک باشد، علائم معمولاً با قطع استفاده از هر چیزی که باعث ایجاد مشکل می شود از بین می رود.

نشانه های عفونت واژینال

نشانه های عفونت واژینال شامل خارش، سوزش، تغییر در ترشحات واژن، بوی نامطبوع و درد در هنگام ادرار یا رابطه جنسی است و ترشحات واژن، خارش و سوزش از علائم اولیه عفونت واژینال هستند.
علائم عفونت واژن عبارتند از:

عفونت های واژینال در بارداری

عفونت واژینال در بارداری از مواردی است که احتمال ایجاد آن در طی بارداری وجود دارد و می توانند خطرات بیشتری برای مادر و جنین ایجاد کنند. تاثیر عفونت واژینال بر بارداری این است که در نهایت منجر به زایمان زودرس و ناهنجاری می شود. تشخیص و درمان سریع با داروهای مناسب برای جلوگیری از عوارض احتمالی ضروری است. برخی تنها با استفاده از آنتی بیوتیک ها درمان می شوند و برخی باید تحت نظر پزشک در بیمارستان بستری شوند. در صورت حاد بودن عفونت، پزشک ممکن است دستور زایمان را زودتر از زمان موعد بدهد.

نتیجه گیری

با توجه به محیط مرطوب و باز واژن، این اندام در معرض آلودگی ها و رشد قارچ ها است و همیشه بایستی بهداشت و مراقبت آن مورد توجه باشد. عفونت واژن به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد و مشکلی شایع در میان خانم ها است. اگرچه در صورت وقوع این عارضه، مراجعه به پزشک توصیه می شود؛ اما با به کارگیری راهکارهای خانگی و مراقبت های بهداشتی، می توان در بسیاری از موارد آن را کنترل و برطرف کرد. در مجموع ، شناخت انواع عفونت واژینال و راه های درمان آنها برای حفظ سلامت زنان بسیار اهمیت دارد. تشخیص سریع و درمان مناسب، چه با داروهای ضد قارچ برای عفونت قارچی واژن، چه با آنتی بیوتیک ها برای واژینوز باکتریایی و تریکومونیازیس، می تواند به جلوگیری از بروز مشکلات جدی تر کمک کند. علاوه بر این، پیشگیری از عفونت های واژینال با رعایت بهداشت و استفاده از روش های خانگی موثر است. با رعایت این نکات، زنان می توانند از عفونت های واژینال پیشگیری کرده و در صورت بروز، درمان سریع و موثری را تجربه کنند.

نسخه اصلی مطلب انواع عفونت واژینال و راههای درمان را در سایت دکتر عنایت الله ایزدی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
راهکارهایی برای جلوگیری از پیری زودرسدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
علت و درمان درد دنبالچه (کوکسی داینیا) را بشناسیددکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]
آیا کک و مک درمان می شود؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آشنایی با خصوصیات پوست خشکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
سونوگرافی آلت تناسلی مردانه چه کاربردی دارد؟آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
صرع چیست و درمان غذایی آن چگونه است ؟ قسمت اولشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
پاک کردن تاتودکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
بازیابی اعتماد به نفس و رابطه جنسی سالم پس از ماستکتومیدکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت