پیک نیک به معنای گذراندن اوقات فراغت در دامان طبیعت است که در خانواده های ایرانی قدمتی طولانی دارد.در هنگام پیک نیک به غذای خارج از منزل نیز فکر می کنیم پس بهتر است غذاهایی را تهیه و مصرف کنیم که کم نمک و کم چرب باشد به این ترتیب به سلامت خود کمک کرده ایم.
- در صورت مصرف گوشت قرمز حتما چربی های قابل رویت جدا شوند.
- اگر مایل به تهیه و مصرف کباب کوبیده هستید ان را با گوشت کم چرب تهیه کنید.
- مقدار گوشت کمتر و سبزیجات بیشتری در تهیه غذا به کار ببرید.
- ماهی کبابی بهتر از ماهی سرخ شده است چون چربی کمتری داردذ.
- در کنار غذاهایی مثل چلوکباب که خود حاوی چربی است از کره استفاده نکنید.
- میزان روغن و نمک کمتری برای تهیه غذاها استفاده کنیم.
- بجای سرخ کردن موادغذایی از روش بخارپز و اب پز کردن یا تنوری کردن(برای سیب زمینی و بادمجان)استفاده کنید.
- به جای نوشابه انواع شربت ها و یا آابمیوه های صنعتی که قند زیادی دارند از دوغ بدون گاز نوشیدنی های کم شیرینی و آب استفاده کنید.
- از مصرف انواع سوسیس کالباس و همبرگر در پیک نیک ها خودداری کنید.
- از همراه بردن تنقلات شور و چرب مثل انواع چیپس و پفک و اجیل شور خودداری کنید به جای آنها از تنقلات سالمتری مثل نخود کشکش گندم برشته مغزهای خام و بدون نمک استفاده کنید.
- به جای سس های چرب از چاشنی های سالم مثل آب لیمو آب نارنج سرکه روغن زیتون سبزی های خشک و ماست کم چرب استفاده کنید.
- به جای ماست خامه ای و پرچرب انواع ماست های کم چرب را به همراه خود ببرید.
- اگر مایلید غذای سرد مثل ساندویچ با خود ببرید ساندویچ نان و پنیر و گوجه فرنگی و خیار نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی انواع کوکوها که با روغن کم تهیه شده اند به جای سوسیس و کالباس استفاده کنید.
- به جای نان های سفید از نان سبوس دار مثل نان سنگک استفاده کنید.