چاقی یکی از معضلات بزرگ جوامع امروزی است. و از طرفی چاقی میتواند عوامل و علل متفاوتی داشته باشد.
یکی از این علل که به ظاهر بسیار ساده اما در باطن بسیار پراهمیت است سرعت غذا خوردن است.
مطالعات جدید ثابت کرده اند که: آهسته غذاخوردن میتواند با کاهش چاقی در ارتباط باشد. هنگام غذا خوردن، مدتی طول میکشد تا پیغام سیری به مغز ارسال شود. و برای رخ دادن این اتفاق 20 دقیقه زمان لازم است. به همین دلیل زمانی که ما با سرعت زیادی غذا میخوریم، مغز ما دیرتر از سرعت غذاخوردن سیری را احساس میکند. و به همین دلیل فرد حجم بیشتری از مقدار غذای مورد نیازش کالری دریافت میکند و همین دلیل اضافه وزن و چاقی فرد میشود.
آهسته غذا خوردن باعث میشود تا سرعت پر شدن معده و احساس سیری همزمان شده و دریافت بیش از حد کالری و مواد غذایی رخ ندهد و در بسیاری از موارد هم سرعت کم غذا خوردن به شما کمک میکند تا قبل از خوردن بیش ازحد پیغام سیری به مغز ارسال شود.
چند استراتژی ساده جهت کاهش سرعت غذا خوردن:
_ هر لقمه را بین 15 تا 30 لقمه بجوید.
_ در فاصله جویدن هر لقمه ، قاشق خود را زمین گذاشته و سپس دوباره آن را بلند کنید.
_ دقت کنید که تایم غذا خوردنتان بین 20 تا 30 دقیقه طول بکشد.
_ هنگام غذاخوردن از تماشای تلویزیون خودداری کنید.
جویدن زیاد غذا مزایای بسیار زیادی را به دنبال دارد مانند:
_کمک به جذب بهتر غذا . زیرا هر چه اندازه ذرات غذایی کوچک تر باشد، آنزیم های گوارشی بهتر و سریع تر اثر میکنند.
_ ازبین برنده احساس سنگینی پس از صرف غذا.
_ کمک به کاهش وزن.
m