دفعات غذا بر حسب عادت، حال معده و تحمل معده متفاوت است. کسانی که عادت دارند در شبانه روز فقط یک دفعه غذا بخورند اگر بخواهند دو بار غذا بخورند، بدون آنکه بین دو غذا فاصله طولانی بگذارند، هضم غذایشان مختل گشته، حالت تهوع عارضشان می شود؛
بر عکس کسانی که در روز دو مرتبه غذا می خورند اگر ترک عادت کنند و فقط یک دفعه غذا در شبانه روز بخورند بدنشان ضعیف، و نیرویشان کاسته می شود و دچار بیماری های خشک می گردند.
کسانی که خوش خوراک و چاق و پرخون هستند می توانند برای حفظ قوای بدن و فربهی خود کم کم مقدار غذا را زیاد کنند به شرط آنکه هاضمه شان قوی باشد و خوب بتوانند آن را تحمل کنند؛ بالعکس کسانی که بخواهند بجای یک دفعه، دو دفعه در روز غذا بخورند ولی هاضمه شان به قدر کافی قوی نباشد باید ابتدا از مقدار کم شروع نموده، به تدریج آن را زیاد کنند تا به اندازه معتدل برسانند. این توصیه در صورتی قابل انجام است که عوارضی مانند تمدد معده و آروغ ترش برای فرد ایجاد نشود.
کسانی که معده کوچکی دارند ناچارند در روز دو یا چند مرتبه غذا بخورند زیرا چنین معده ای نمی تواند در یک دفعه غذای لازم برای بدن را در خود جای دهد.
اگر شخص در معده کشیدگی و فشار و درد احساس کند و با این حال پس از گذشت مدت کوتاهی از غذا خوردن گرسنه شود، دلیل آن است که معده وی نمی تواند به اندازه نیاز بدن، غذا را در خود جای دهد و هضم کند. از این رو ضرورت دارد چنین شخصی به اندازه ای غذا بخورد که به درد معده و کشش آن دچار نشود.زمان خوردن غذای دیگر، پس از هضم غذای اول است.