در فصل تابستان یكی از بیماریهای شایع گوش، عفونت حادی است كه پس از شنا كردن طولانیمدت ایجاد میشود. از جمله علایم عفونت گوش متعاقب شنا، گوشدرد بسیار شدید و همچنین احساس پری و سنگینی گوش است كه چند ساعت بعد از بیرون آمدن از آب ایجاد میشود. رسیدن عفونت به لاله گوش و مجرا از عوارض این عفونتها در هنگام شدت بیماری است.
زمانی كه مجرای گوش خارجی مدتی طولانی با آب تماس داشته باشد، به علت نفوذ آب در لایههای خارجی گوش و ایجاد تورم، با كوچكترین دستكاری راه ورود میكروب به داخل گوش باز میشود. در حالت عادی، میكروبهایی كه جزو پوشش باكتریایی طبیعی گوش هستند، به علت سد محكمی كه پوست مجرای گوش ایجاد كرده، قادر به اجرای نقش بیماریزای خود نیستند.بعد از بیرون آمدن از آب، نیازی به تمیز كردن مجرای گوش نیست.
هرگونه دستكاری چه به وسیله گوش پاك كن و چه با هر وسیله دیگر مانند سنجاقسر، موجب ایجاد خراشهایی در گوش میشود و راه عفونت را در گوش باز میكند. حتی در هنگام شنا نیازی به استفاده از گوشی و قالبهای گوش و یا پنبههای آغشته به وازلین هم نیست چون ساختار گوش به گونهای است كه یك سد مطمئن دربرابر نفوذ آب و مواد دیگر ایجاد میكند و بالاخره اینكه شنا كردن برای افرادی كه قبلا جراحی گوش داشتهاند یا به عفونتهای مزمن گوش دچار بودهاند باید با كسب نظر مساعد پزشك انجام شود.