در سال 2012 پیش بینی شده است که گردشگری تندرستی تا پایان سال 2017 سالانه تا 1/9 درصد با نرخ رشدی که تقریبا 50درصد بیش تر از رشد کل گردشگری جهانی است پیشروی کند . در حقیقت رشد فزاینده ی این صنعت را می بایست ناشی از علاقه در حال افزایش مصرف کنندگان به اصول تندرستی و سبک زندگی رایج در سراسر جهان دانست.پیش بینی می شود رشد گردشگری تندرستی در بازارهای در حال توسعه بسیار قوی تر از سایر مناطق باشد.
بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی WHO درصد جمعیت پیری جهان با شتاب زیادی رو به افزایش است و به عبارتی گروه سنی 60 سال به بالا تا سال 2050 به بیش از دو برابر و تا سال 2100 به بیش از سه برابر مقدار فعلی افزایش خواهد یافت و بیش ترین سهم در افزایش سن جهانی به کشورهای منطقه آسیا تعلق دارد که در حقیقت به معنای افزایش میزان تقاضا در بازار برای گردشگری پزشکی و تندرستی درایران خواهد بود .
در کشورهای در حال توسعه به طور روز افزونی سطح رفاه، تحصیلات و شهرنشینی بهبود یافته است و موجب گرایش هرچه بیش تر افراد به مسافرت و سبک زندگی مدرن تندرستی و رویکردهای پیش گیرانه می شود ، بنابراین بیش از 50 درصد از رشد پیش بینی شده در سفرهای گردشگری تندرستی در طول سال 2017 متعلق به آسیا، آمریکای لاتین و خاورمیانه /آفریقای شمالی خواهد بود که در حقیقت ناشی از افزایش چشم گیر سهم گردشگری تندرستی داخلی و درون منطقه ای در این مناطق است.
و همچنین در سال 1950 در دنیا 25 میلیون توریسم وجود داشته که پیش بینی می شود در سال 2015 تقریبا 1 میلیارد توریسم و در سال 2025 ، 2 میلیارد توریسم با 6000 میلیارد دلار حجم گردش مالی می گردد.
یک منبع اطلاعاتی معتبر در حوزه تخمین های بازار گردشگری پزشکی و گردشگری تندرستی،پژوهش مؤسسه تحقیقاتی استنفورد / اجلاس جهانی اسپا در سال 2010 ، در خصوص بازار جهانی سلامت است که ارزش کلی (درآمدهای) این بازار جهانی برای هردو بخش گردشگری پزشکی و گردشگری تندرستی را به طور تقریبی تخمین می زند ، مطالعه مذکور بازار جهانی گردشگری پزشکی را سالانه 50 میلیارد دلار و بازار جهانی گردشگری تندرستی را سالانه 106 میلیار دلار برآورد نموده است. در اینجا مسئله مهم و حیرت انگیز این است که ارزش بازار تخمین زده شده برای گردشگری سلامت بیش از دو برابر بازار گردشگری پزشکی برآورد شده است به خصوص با توجه به اینکه در گذشته دولت ها بیش تر به گردشگری پزشکی توجه داشتند و معمولا آن را به عنوان یک فرصت سودآور د نظر می گرفتند در حالی که گردشگری تندرستی به تازگی در معرض توجه دولت و سایر بخش های صنعت گردشگری قرار گرفته است.
و از آنجایی که گردشگری تندرستی به عنوان یک بخش سریعا در حال رشد در صنعت جهانی گردشگری می باشد و با توجه به وجوح مشترک بسیار با سایر بخش های گردشگری از جمله گردشگری پزشکی، گردشگری ورزشی، گردشگری معنوی، گردشگری کشاورزی، گردشگری پایدار ، گردشگری فرهنگی و گردشگری آشپزی دارد لذا با نوآوری و خلاقیت در برنامه ریزی برای بسته های گردشگری تندرستی می توان میزان ارز آوری حاصل از آن را به چندین برابر رساند و از آنجایی که کشور ایران تمام سرمایه های گردشگری را همراه با علایق خاص دارا می باشد می تواند بهترین رقیب با کشورهای مقصد توریسم سلامت در آینده نزدیک باشد.
با توجه به قابلیت های کشور ایران که از نظر جاذبه های گردشگری جزء 10 کشور برتر جهان است و دارای مزیت هایی چون توانمندی شاغلان حرفه ی پزشکی و هزینه های درمانی مناسب همراه تکنولوژی روز و استانداردهای جهانی شهرک های سلامت که در راستای شعار جهانی توریسم سلامت :
و از آنجایی که ساختار جمعیت یکی از عواملی است که می تواند توسعه گردشگری سلامت را تحت تاثیر قرار دهد و با افزایش رشد پیری جمعیت ، گزارش های جهانی مبنی بر افزایش سطح امید به زندگی و انگیزه های حفظ و بهبود سلامتی در عصر افسردگی که عامل اصلی بر رشد تضمینی تقاضا برای گردشگری سلامت به شمار می روند و با توجه به فصلی نبودن تقاضای گردشگری سلامت و اقامت طولانی گردشگران سلامت همراه با دارا بودن سرمایه ی طب سنتی و داروهای گیاهی ایران، سرمایه ی ادبیات و عرفان شرق در راستای ارتقای سلامت روحی معنوی وهمچنین هم سویی گردشگری سلامت در راستای حمایت از محیط زیست و بالاتر بودن ظریب ارزآوری گردشگری سلامت ناشی از دو حوزه ی گردشگری و سلامت ، نسبت به سایر انواع گردشگری ، توریسم سلامت و تندرستی را به فرصتی بی بدیل در جهت رونق اقتصادی و فقر زدایی و اشتغال زایی کشور عزیزمان تبدیل می کند.
وامید است با همکاری سازمان های بین بخشی مانند میراث فرهنگی، ایران گردی و جهان گردی ، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ،وزارت امور خارجه و رفاه و وزارت کشور بتوان با تاسیس مرکز تحقیقات و دانشکده گردشگری سلامت آموزش علمی-اجرایی، برنامه ریزی و هدف گذاری اساسی در این راستا داشته باشیم و بدانیم آموزش ، شالوده،پایه و اساس موفقیت و توسعه پایدار هر جامعه ای است و بدون آن سرمایه ملی کشورمان در جهت اهداف عالیه اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی نخواهد بود.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.