قرار گرفتن در معرض صدای بلند، مانند صدای ترقه یا کنسرت های پرسروصدا، شایع ترین علت قابل پیشگیری کاهش شنوایی است. تحقیقات نشان می دهد که ۱۲ درصد یا بیشتر از جمعیت جهان در معرض خطر از دست دادن شنوایی ناشی از سر و صدا هستند.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که صداهای بلند رایج باعث تجمع مایع در گوش داخلی می شود و یک درمان ساده احتمالی را برای کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا پیشنهاد می کند.
به نقل از ساینس دیلی، قرار گرفتن در معرض صدای بلند، مانند صدای ترقه یا کنسرت های پرسروصدا، شایع ترین علت قابل پیشگیری کاهش شنوایی است. تحقیقات نشان می دهد که ۱۲ درصد یا بیشتر از جمعیت جهان در معرض خطر از دست دادن شنوایی ناشی از سر و صدا هستند.
صداهای بلند می توانند باعث از بین رفتن سلول های عصب شنوایی در گوش داخلی که مسئول ارسال اطلاعات صوتی به مغز هستند شوند و در نتیجه مشکل شنوایی ایجاد می شود. با این حال، مکانیسم مربوط به این کاهش شنوایی به طور کامل شناخته نشده است.
در حال حاضر، مطالعه جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا این نوع آسیب عصبی گوش داخلی را با وضعیتی به نام “هیدروپس اندولنفاتیک”، تجمع مایع در گوش داخلی، مرتبط می کند و نشان می دهد که این موارد با میزان قرار گرفتن در معرض سر و صدا که ممکن است افراد در طول زندگی روزمره با آن مواجه شوند، رخ می دهد.
علاوه بر این، محققان دریافتند که تجمع مایع حاصله با یک محلول نمکی قابل دسترس درمان می شود و آسیب عصبی در گوش داخلی را کاهش می دهد.
«جان اوگالای»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «این تحقیق راه هایی را برای درک بهتر چگونگی و زمان ایجاد آسیب ناشی از سر و صدا به گوش ارائه می دهد و راه های جدیدی را برای تشخیص و جلوگیری از کم شنوایی پیشنهاد می کند.»
مطالعه قبلی این تیم تحقیق بر روی موش هایی که در معرض امواج فشار انفجار شبیه سازی شده از انفجار بمب بودند، انجام شد، و آسیب عصبی را با تجمع مایع در گوش داخلی مرتبط کرد.
برای این مطالعه، محققان تأثیر صداهای بلند رایج بین ۸۰ تا ۱۰۰ دسی بل را بر روی گوش بررسی کردند. پس از قرار گرفتن در معرض این صداها، آنها از یک تکنیک تصویربرداری به نام توموگرافی انسجام نوری برای اندازه گیری میزان مایع گوش داخلی در حلزون گوش، استخوان توخالی و مارپیچی شکل موجود در گوش داخلی استفاده کردند.
تا زمان قرار گرفتن در معرض ۹۵ دسی بل صدا، سطح مایع گوش داخلی، طبیعی باقی می ماند. با این حال، محققان دریافتند که پس از قرار گرفتن در معرض ۱۰۰ دسی بل که معادل صداهایی مانند ماشین چمن زنی برقی، اره زنجیری یا موتور سیکلت است، موش ها ظرف چند ساعت دچار تجمع مایع در گوش داخلی شدند. یک هفته پس از این قرارگیری در معرض صدا، مشخص شد که حیوانات سلول های عصبی شنوایی خود را از دست داده اند.
با این حال، زمانی که محققین یک ساعت پس از قرار گرفتن در معرض صدا، نمک هیپرتونیک، یک محلول مبتنی بر نمک که برای درمان احتقان بینی در انسان استفاده می شود، در گوش های آسیب دیده استفاده کردند، هم تجمع مایعات و هم آسیب طولانی مدت عصبی کاهش یافت و به این معنی است که کاهش شنوایی حداقل تا حدی قابل پیشگیری است.
محققان امیدوارند این مطالعه منجر به تحقیقات بیشتر در مورد دلایل تجمع مایع گوش شود و توسعه درمان های بهتر برای بیماری را به همراه داشته باشد.
منبع: خبرگزاری مهر
نسخه اصلی مطلب اصوات بلند باعث تجمع مایع در گوش داخلی می شود را در سایت دکتر سعید ملایری بخوانید.