کودکانی که روزانه شیر مصرف میکنند، ۴۰ درصد کمتر از دیگران در بزرگسالی به سرطان روده دچار میشوند.
کودکانی که روزانه شیر در منزل یا مدرسه مصرف می کنند ۴۰ درصد کمتر به بیماری هایی مانند سرطان روده مبتلا می شوند زیرا “شیر” یک عامل دفاعی و حمایتی برابر بیشتر بیماری ها همچون سرطان روده است.
مصرف نکردن شیر در کودکی باعث میشود تا این افراد در بزرگسالی ۲۰ درصد بیش از دیگران به سرطانهای دستگاه گوارش مبتلا شوند.
در پژوهشی از ۵۶۲ فرد بزرگسال مبتلا به سرطان روده بین سنین ۳۰ تا ۶۹ سال، مشخص شد که این افراد در سنین چهار تا شش و در دوران کودکی و نوجوانی یا اصلا شیر مصرف نکرده و یا کمتر از حد معمول از این محصول لبنی استفاده کردهاند.
توزیع شیر در مهدهای کودک و مدارس یک امر مهم است، زیرا کودکان در این سن نیازمند دریافت مواد مغذی و معدنی هستند و فقط از طریق مصرف این ماده لبنی چنین ویتامین هایی را دریافت میکنند.
این در حالی است که اکنون در بیشتر مدارس انگلیس نه تنها شیر توزیع نمی شود، بلکه مواد غذایی نامناسب و غذاهای آماده میان دانش آموزان توزیع میشود.
پژوهشگران تاکید می کنند تحقیقات زیادی وجود دارد مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف می کنند، کمتر دچار حملات قلبی می شوند. همچنین مصرف شیر کم چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم میزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا می برد، اما فراموش نکنید که منظور ما از شیر، نوع کم چرب آن است .
شیر برای داشتن ناخنها، دندانها و موهایی سالم تر لازم است. این نوشیدنی چون کلسیم فراوان دارد، مصرفش به همراه ویتامین D باعث استحکام استخوانها و دندان ها و تقویت رشد موها و پیشگیری از ریزش آن ها می شود. وجود کلسیم به همراه ویتامین A ، ویتامین های گروه B و پتاسیم مانع از نرم و نازک شدن موها می شود و به درخشان شدن آن ها کمک فراوان می کند.
از آنجا که دوران نوجوانی و کودکی، مرحله ی خیلی مهم در سلامت جسمانی و روانی فرد است، رژیم غذایی سرشار از لبنیات و شیر در این دوران پایه گذار دوران جوانی و میانسالی و حتی سالمندی سالم تر به حساب می آید.
به علاوه، مطالعات نشان می دهد کودکانی که روزانه شیر مصرف می کنند، از سایر کودکانی که علاقهای به خوردن آن ندارند، باهوش ترند.