با مصرف ماهی ، نه تنها موادی وارد بدن می شود که پوست ، مو و ناخن را سالم ، شاداب و با طراوت نگه می دارد بلکه مصرف روغن ماهی در بعضی بیماریهای پوستی بعنوان درمان کمکی توصیه می شود که عبارتند از :
- پسوریازیس یا صدفک که نوعی بیماری مزمن پوستی با منشا ارثی میباشد و با قرمزی و پوسته ریزی در روی زانو ، پشت آرنج ، پوست سر و ... مشخص می شود .
- درماتیت آتوپیک که نوعی حساسیت پوستی می باشد که با بثورات قرمز و خارش دار تظاهر می کند و ممکن است با آسم یا تب یونجه همراه باشد .
بیماریهای پوستی حساس به نور مثل بثورات چند شکلی ناشی از نور ( polymorphic light Eryotion ) که شخص مبتلا بعد از مواجهه با نور آفتاب دچار قرمزی در ناحیه صورت و سایر نواحی در معرض نور می شود .
پدیده رینود که نوک انگشتان فرد مبتلا بعد از مواجه با سرما ابتدا رنگ پریده سپس کبود و بعدا قرمز شده و درد می گیرد .
البته باید توجه داشت که شرط دسترسی به مواد مغذی فوق از طریق مصرف ماهی این است که ماهی به مقدار کافی مصرف شود و با روش صحیح طبخ شود .
تحقیقاتی که در مورد مصرف ماهی در پیشگیری از سکته قلبی انجام شده نشان داده است که مقدار موثر مصرف عبارت است از خوردن حداقل هفته ای 2 بار از ماهی های چرب به مقدار 10 اونس ( تقریبا 30 گرم ) . مصرف این مقدار ماهی معادل مصرف 500 میلی گرم اسیدهای چرب امگا 3 در روز می باشد .
در مورد روش طبخ دو نکته اساسی وجود دارد ، پرهیز از پختن زیادیOver cooking) )و سرخ کردن با روغنهای مضر. بهتر است ماهی به شکل آب پز یا با اندکی روغن زیتون پخته شود