بسیاری از مواد غذایی ممكن است كالری زیادی داشته باشند ولی با مصرف آنها سیری رخ نمی دهد. برای مثال یك ماده غذایی با كیفیت خوب و یك ماده غذایی با كیفیت بد را بررسی میكنیم.
یك لیوان شیر با صفر در صد چربی دارای حدود 90 كالری و اگر پر چرب باشد ، دارای 150 كالری میباشد. یك خرما حدود 20 كالری دارد و بنابراین یك لیوان شیر بین 4 تا 7 برابر خرما كالری دارد ، ولی برخی افراد شیر را بجای آب میخورند و شاید سیری در آنها هرگز اتفاق نمی افتد ، در حالی كه با تعداد خرمای ذكر شده سیری قابل قبولی ایجاد میشود.
مثال برای مواد با كیفیت پایین : نوشابههای گاز دار دارای كالری بسیار زیاد و در عین حال به علت گاز و اسید داخل آنها ، اشتها آور هم میباشند .
از سوی دیگر ، برخی از مواد غذایی دارای كالری بسیار پایین ودر ضمن سیر كننده نیز میباشند. به عنوان مثال سبوس گندم در مقداری كه به نان اضافه میشود ، دارای كالری بسیار پایین ولی به علت ایجاد حجم در نان باعث ایجاد سیری بیشتر هنگام مصرف نان میشود. سبزیجات نیز با وجود كالری بسیار پایین دارای حجم زیاد ( به علت آب و فیبر ) و دارای قدرت سیر كنندگی بالایی میباشند .