نیکل نوعی فلز است که در زندگی روز مره بسیار با آن مواجهه داریم.
اجسام فلزی مورداستفاده درلباسها ( دکمه فلزی شلوار زیپ گیره ... )
انواع زیورالات بدلی
ابزار مورداستفاده روزانه ( قیچی چاقو ظروف استیل آشپزخانه برخی لوازم التحریر فلزی .... )
خوراکی ( غذاهای دریائی شکلات آجیل آب شیر ... )
برخی افراد بطور ژنتیکی به نیکل حساسیت دارند.یعنی بدنبال مواجهه با نیکل دچار اگزما وخارش میشوند. نمونه شایع الرژی به نیکل ایجاد اگزما زیر دکمه شلوارهای کتان در اطراف ناف است.تنها راه حل اساسی درمان الرژی به نیکل دوری از این ماده است.درمواردشدید الرژی به نیکل حتی بدنبال مصرف خوراکی غذاهای داری نیکل بالا اگزمای پوستی در دستها و یا به شکل منتشر بوجود می آید.
توصیه ها برای خوراکی های کم نیکل :
1- از غذاهای پرنیکل پرهیز شود. ( شکلات ، حلزون صدف دار ( دریائی اگرچه در ایران کمترمصرف میشود ) ، اجیل ، حبوبات شامل نخود لوبیا عدس لپه ماش ، بنشن ، غذاهای کنسرو شده ، سبزیجات سبزپربرگ ، مکملهای ویتامینی ، نوشیدنیهای حاوی نیکل )
2- مصرف غذاهای زیر بلامانع بوده و توصیه میشود:پروتئینهای حیوانی ( غیرازحلزون ) ، تخم مرغ ، لبنیات ، غلات بازآوری شده مثل corn flex با شیر در صبحانه ، برنج ، سبزیجات غیرسبز ، مرکبات ( پرتقال ... ) ، غذاهای حاوی ویتامین C وآهن بالا
3- بگذارید کمی از ابتدای آب لوله جریان پیدا کند و سپس آنرا برای خوردن وشستشو ودیگر چیزها مصرف کنید.
4- ازظروف استیل بخصوص برای پخت وپز غذاهای اسیدی ( ترش ) پرهیز کنید.ظروف شیشه ایی و سرامیک برای جایگزین کردن ایده ال هستند.
نسخه اصلی مطلب آلرژی به نیکل مهمترین ماده آلرژی زای پوست را در سایت دکتر محمد شیزرپور بخوانید.