از دیگر عوامل ایجاد آلودگی موادغذایی فساد فیزیکی است که شامل دو گروه ، عوامل محیطی ( گرما ،نور ، اکسیژن ) و عوامل خارجی ( شیشه ، چوب، پلاستیک ، خرده شن و ماسه و...) می باشند.
گرما :
گرما در شرایط خاصی عامل مساعد کننده برای فعالیت برخی عوامل فساد موادغذایی عمل می کند مانند فساد انواع گوشت ها در گرمای بیش از حد .
رطوبت :
با توجه به نقش آب در ایجاد شرایط لازم جهت انجام فعالیت های آنزیمی ، شیمیایی و میکروبی ، رطوبت می تواند یکی از عوامل مهم در فساد مواد غذایی باشد . هنگامی که میوه ها و سبزی ها را درکیسه های پلاستیکی قرار دهیم در اثر تنفس ، رطوبت به حالت قطره های آب در سطح آنها قرار گرفته و محل مناسبی برای رشد میکروبها را ایجاد می کند .
نور :
نور و اشعه ماوراءبنفش سبب برخی تغییرات مثل اکسید شدن روغن ها و ویتامین های A وC شده و جزء عوامل کمک کننده به فساد موادغذایی می باشد. همچنین طعم برخی مواد غذایی مانند شیر را نیز نامطبوع می نماید .
اکسیژن :
اکسیژن به عنوان اکسیدکننده موادغذایی به همراه هوا در کنار موادغذایی از عوامل تسریع کننده در فساد خوردنی ها محسوب می شود. گروهی از ویتامین ها مانند A وc ، رنگهای غذایی و مواد معطر ترکیباتی هستند که بوسیله اکسیژن تغییر شکل می دهند ، همچنین روغن و کره را نیز اکسید نموده و خراب می کند .
عوامل خارجی :
عواملی تحت عنوان مواد خارجی ممکن است وارد موادغذایی شده و از لحاظ ظاهری آن را ناخوشایند نماید مانند ذرات شیشه که در صورت وجود در ماده غذایی می تواند سبب ایجاد بریدگی در دهان و ایجاد آسیب دستگاه گوارش گردد . پس بهتر است حتی الامکان از بکار بردن ظروف شیشه ای در تهیه موادغذایی خودداری کرد.
چوب نیز می تواند از راههای مختلف مانند مواد خام مورد استفاده و یا در بسته بندی وارد موادغذایی شود.
پلاستیک می تواند در حین بسته بندی وارد موادغذایی شود زیرا در بسیاری موارد به جای استفاده از ظروف شیشه ای و یا چوبی از مواد پلاستیکی استفاده می شود که باید دقت لازم را بکار برد .
خرده های شن و ماسه و سنگ ریزه به میزان بیشتری در تهیه و توزیع موادغذایی یافت می شود که ممکن است در اثر مصرف سبب شکسته شدن دندان شود و معمولا" در موادغذایی گیاهی مثل سبزیجات بیشتر دیده می شود.