این ویتامین در سال 1941 از برگ اسفناج استخراج گردید . این ویتامین یک کریستال زردرنگ است که در آب سرد حل شده و در آب گرم نیز نسبتا" حل خواهد شد.
از ویتامین های محلول در آب است و نسبت به گرما ، اسید ، اکسیداسیون و نور حساس است و از بین می رود.جذب آن در ابتدای روده انجام می شود. نیمی از ذخایر اسیدفولیک در بدن در کبد می باشد که برای حدود 4 5 ماه نیاز را تأمین می نمایدو دفع آن نیز از طریق کلیه ها صورت می گیرد .
کارکردهای این ویتامین در بدن عبارت است از :
- در ساخت DNA به عنوان حمل کننده گروه متیل
- در ساخت هم
- تغییر در اسیدآمینه
کمبود آن باعث کم خونی می شود همچنین در زنان باردار در صورت کمبود باعث نقص لوله عصبی نوزاد و همچنین باعث اختلالاتی در لوله گوارش می شود. در تقسیم سلول هایی مثل گلبول های قرمز و مخاط روده نقش دارد .
کمبود آن ناشی از مصرف نا کافی ، پیری ، عدم مصرف غذاهای تازه، مصرف برخی داروها، بیماری کبدی ، حامگلی، نارسایی کلیه، کمبود B12، وجود مواد اکسید کننده در غذا ، اختلال در جذب و افزایش نیاز می باشد. از منابع آن سبزیجات سبز تیره مثل اسفناج ،بروکلی ، جگر،دل و قلوه و مخمر می باشد از دیگر منابع آن انواع گوشت ها ،شیر و تخم مرغ و پرتقال است.