دکتر علی نقره کار - متخصص درد

بورسیت یا التهاب مفصل آرنج چیست و چه علائمی دارد؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

بورس ها کیسه هایی هستند که در مفاصل یافت می شوند و با مایع پر شده اند. این مایع جایی که تاندون ها پوست و بافت عضلات به یکدیگر می رسند را احاطه کرده است. این کیسه ها با روان کردن حرکت این بخش ها از ساییده شدن مفاصل به هنگام حرکت کردن می کاهند. هنگامی که بورس ملتهب می شود، کیسه بورس، پر از مایع می شود که می تواند باعث درد و تورم قابل توجه در پشت آرنج شود. بورسیت آرنج (اولکرانون)، یک بیماری نسبتاً شایع است که با درد، تورم و التهاب بورسا (واقع در آرنج) مشخص می شود. شما متوجه بورسا نمی شوید؛ زیرا معمولاً ظاهر آن صاف است و با شکل استخوان شما مطابقت دارد؛ اما وقتی که تحریک می شود، می تواند متورم و بزرگ شود. اگرچه شیوع کلی آن مشخص نیست؛ اما معمولاً افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال را تحت تأثیر قرار می دهد. دو سوم موارد این بیماری، غیر عفونی هستند و معمولاً زمانی رخ می دهند که ضربه یا آسیب های کوچک مکرر منجر به خونریزی در بورس شود. تشخیص و درمان زود هنگام علائم، می تواند از عود بورسیت و مزمن شدن آن جلوگیری کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل التهاب مفصل آرنج

افتادن یا ضربه به آرنج می تواند باعث پر شدن بورس از خون شود که ممکن است باعث تحریک و التهاب غشای سینوویال بورسا شود. حتی اگر بدن خون را دوباره جذب کند، ممکن است غشا ملتهب بماند و علائم بورسیت را ایجاد کند.

بورسیت می تواند ناشی از ترومای کوچک مکرر باشد که می تواند همان مشکلاتی را ایجاد کند که یک ترومای منفرد و جدی تر ایجاد می کند. افرادی که آرنج خود را روی سطوح سخت قرار می دهند، بیشتر در معرض ابتلا به بورسیت آرنج هستند. استراحت مکرر وزن روی آرنج، ممکن است خطر ابتلا به بورسیت آرنج را افزایش دهد.

هنگامی که بورس ملتهب شد، به راحتی می تواند دوباره ملتهب شود؛ بنابراین بیمارانی که در گذشته بورسیت آرنج داشته اند، شانس بیشتری برای ابتلای مجدد به آن دارند.

بورسیت آرنج در افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند مانند پسوریازیس، آرتریت روماتوئید و یا نقرس، بیشتر رخ می دهد. کارشناسان تخمین می زنند که بین ۳۳ تا ۷۴ درصد از افراد مبتلا به بورسیت آرنج، وضعیت پزشکی مرتبط دیگری نیز دارند.

هنگامی که بورس عفونی می شود، این بیماری بورسیت سپتیک نامیده می شود. باکتری های عفونی یا سایر میکروب ها می توانند از طریق بریدگی، سوراخ یا حتی نیش حشره در آرنج به بورسا اولکرانون برسند. ممکن است بورسیت سپتیک بدون بریدگی یا خراش آشکار داشته باشد. گاهی اوقات علت اصلی عفونت ناشناخته است.

بورسیت یا التهاب مفصل آرنج

نشانه ها و علائم التهاب مفصل آرنج

اولین و مهمترین نشانه بورسیت آرنج، تورم می باشد. در موارد شدید این تورم می تواند دامنه حرکتی آرنج را محدود کند.

در صورتی که تورم بورس ادامه پیدا کند، با درد همراه همراه می باشد که با فشار مستقیم روی آرنج نیز بدتر می شود.

این نشانه در صورتی بروز می کند که بورس عفونی شده است. عدم درمان این نوع بورس می تواند عفونت را به دیگر بخش های بازو و همچنین خون انتشار داده و بیماری های دیگری را ایجاد نماید. در برخی مواقع این نوع بورس به طور خود به خودی باز شده و از آن چرک خارج می شود.

تشخیص بورسیت یا التهاب مفصل آرنج

معمولاً این عارضه با معاینه فیزیکی قابل تشخیص است؛ اما پزشک برای رد سایر گزینه ها و تشخیص دقیق تر از روش های زیر استفاده می کند:

متخصص در ابتدا علائم و نشانه های بیماری شما را بررسی کرده و آرنج را به طور دقیق معاینه می کند.

برای تشخیص خار استخوانی و یا وجود جسم خارجی در آرنج ممکن است تا پزشک برای بیمار اشعه ایکس تجویز نماید. برخی از بیمارانی که بورسیت مکرر دارند، ممکن است تا در نوک آرنج خود دچار خار استخوانی شده باشند.

در برخی مواقع ممکن است تا پزشک بین بورسیت عفونی و نقرس شک داشته باشد که در این صورت با کمک یک سوزن، نمونه کوچکی از مایع بورس برمی دارد و آن را برای تشخیص دقیق به آزمایشگاه ارسال می کند.

روشهای متخصصان درد برای درمان غیر جراحی بورسیت آرنج

اینکه چه نوع درمانی برای بورسیت آرنج توصیه می شود، به عوامل زیادی بستگی دارد. اگر مشکوک به عفونت نباشد (بورسیت آسپتیک)، درمان خانگی ممکن است امکان پذیر باشد. اگر درمان های خانگی مؤثر نبودند یا اگر علائم عفونت مانند گرمی و قرمزی در آرنج وجود داشت، مراقبت های پزشکی توصیه می شود. گاهی اوقات، جراحی برای تخلیه و یا برداشتن بورس آرنج توصیه می شود.

  1. استراحت و اصلاح فعالیت: افراد مبتلا به بورسیت آرنج باید از فعالیت هایی که بورس را تشدید و ملتهب می کند، اجتناب کنند و از تکیه دادن به آرنج ها یا وارد کردن هرگونه فشار مستقیم به آنها خودداری کنند. پوشیدن پد آرنج همچنین می تواند به محافظت از بورس آرنج در برابر فشار یا تحریک اضافی کمک کند.
  2. یخ: قرار دادن کمپرس سرد روی آرنج متورم، دو یا سه بار در روز، ممکن است به کاهش علائم و کاهش تورم کمک کند. برای جلوگیری از آسیب به پوست، یخ را نباید مستقیماً روی پوست قرار دهید و زمان استفاده را باید به ۱۰ تا ۲۰ دقیقه محدود کنید.
  3. فشرده سازی: یک باند فشاری الاستیک، مانند بانداژ که در اطراف مفصل آسیب دیده پیچیده شده است، می تواند به کنترل تورم کمک کند.
  4. ارتفاع: نگه داشتن آرنج آسیب دیده در ارتفاع یا بالاتر از قلب، می تواند به کاهش جریان خون در ناحیه کمک کند و در نتیجه التهاب را کاهش دهد.

داروهای ضدالتهابی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و مهارکننده ها، می توانند تورم و التهاب را کاهش دهند و درد مرتبط با بورسیت آرنج را تسکین دهند. عوارض جانبی بالقوه NSAID ها شامل مشکلات گوارشی، قلبی و کلیوی است. به همین دلیل، پزشکان معمولاً مصرف روزانه NSAID ها را برای مدت طولانی توصیه نمی کنند.

هنگامی که بورسیت آرنج به دلیل ضربه های کوچک مکرر ایجاد شده باشد، برای مثال، استراحت منظم روی آرنج مکن است استفاده از پد آرنج توصیه شود. پدهای آرنج، بالشتک بیشتری ایجاد می کنند و می توانند برای جلوگیری از تشدید علائم بورسیت آرنج موجود یا کمک به جلوگیری از بورسیت در آینده استفاده شوند. یک باند فشاری الاستیک که برای کنترل تورم استفاده می شود، می تواند محافظت مشابهی را ایجاد کند.

فقط بورسیت سپتیک آرنج، نیاز به درمان با آنتی بیوتیک دارد. انتخاب آنتی بیوتیک احتمالاً تحت تأثیر نوع میکروارگانیسمی است که باعث عفونت می شود. باکتری به نام استافیلوکوکوس اورئوس در اکثر موارد دخیل است. آنتی بیوتیک های خوراکی ممکن است به سرعت تجویز شوند و معمولاً برای درمان عفونت کافی هستند. با این حال، اگر عفونت پیشرفته باشد یا اگر بیمار دارای سایر عوامل پیچیده باشد، ممکن است آنتی بیوتیک به صورت داخل وریدی تجویز شود.

علائم بورسیت آرنج ممکن است به سرعت با تزریق کورتیکواستروئید برطرف شود. کورتیکواستروئید یک داروی ضدالتهابی قوی است و تزریق مستقیم آن به بورسای ملتهب اولکرانون معمولاً در تسکین درد و تورم مؤثر است. تزریق کورتیکواستروئید دارای عوارض جانبی بالقوه ای مانند عفونت و تحلیل پوست در ناحیه آرنج است. انجام تزریق کورتیکواستروئید تحت هدایت سونوگرافی برای اطمینان از قرارگیری مناسب دارو و اجتناب از تزریق کورتون به تاندون که می تواند آن را ضعیف کند، مهم است.

اینستاگرام دکتر نقره کار

چگونه از التهاب مفصل آرنج پیشگیری کنیم؟

همانطور که در مورد علت های ایجاد بورسیت آرنج صحبت شد موارد پیشگیری از ایجاد بورسیت آرنج حذف عوامل ایجاد کننده آن است. در مواردی که کارهای تکرار شونده زیاد در مشاغل ایجاد میشود با تغییر عوامل و نیروهای آسیب رسان می توانند به پیشگیری از بورسیت آرنج کمک نمایند.

آیا بورسیت آرنج خطرناک است؟

اغلب به دلیل اینکه اکثر بورسیت ها بدون درد هستند، افراد تا زمان افزایش حجم توده، به پزشک مراجعه نمی کنند. با این حال، عفونی شدن آن در نهایت باعث بروز درد می شود. ازآنجا که بورس، یک کیسه با فضای بسته است، هرگونه عفونت در آن ابتدا از گوشه آرنج، رشد می کند. این عفونت باید به سرعت برطرف شود در غیر این صورت، ممکن است به سایر نواحی بازو (بالا و پایین) منتقل شود. در برخی موارد ممکن است که بورس ناحیه ضخیم شده و التهاب مزمن ایجاد شود همچنین در ادامه این حالت ها تحلیل عضلات و کاهش عملکرد در مفصل آرنج ایجاد میشود.

تاثیر تزریق کورتیکواستروئید در مبتلایان به التهاب آرنج

اگر بورسیت مداوم باشد و به درمان های اولیه پاسخ ندهد، متخصص ممکن است برای کاهش التهاب و درمان درد بورسیت، داروی کورتیکواستروئید را به بورس آسیب دیده تزریق کند. پس از تزریق، التهاب معمولاً به سرعت فروکش می کند.

برای مشاهده فیلم جراحی دیسک کمر با لیزر کلیک کنید.

نسخه اصلی مطلب بورسیت یا التهاب مفصل آرنج چیست و چه علائمی دارد؟ را در سایت دکتر علی نقره کار بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
انواع درددکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
علت و علائم هماتومدکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
اسکین تگ یا منگوله پوستی چیست؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاربرد سونوگرافی ترانس رکتالدکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
مزایای تزریق ژل گونه برای صورتهای لاغر و کشیدهدکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
درمان سندرم تونل کارپدکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
۶ ورزش کششی در زمان بارداریدکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
مواد مغذی موثر بر رشدشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
درمان ریزش مو با ماینوکسیدیلدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت