شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

چگونه سبزی ها را سرخ كنیم

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

توصيه همه متخصصين تغذيه مصرف سبزي به صورت خام ، بخار پز يا لااقل آبپز است.البته براي پخت برخي از سبزي ها مانند بروكلي استفاده از مايكرويو به عنوان اولين انتخاب توصيه شده است.هدف از انتخاب روش پخت صحيح سبزي ها؛ حفظ آنتي اكسيدانها، ويتامينها و مواد مغذي موجود آنهاست كه مزيت آنها براي توصيه براي مصرف روزانه 7 تا 11 واحد ميوه و سبزي توسط است. اما اگر شما به دليل آنچه گفته شد ناچار هستيد سبزي را به صورت سرخ شده استفاده كنيد پيشنهاد هاي زير درسالمتر شدن غذا به شما كمك مي كند :
بعضي از سبزيها اصولا نيازي به سرخ شدن ندارندو مي شود بدون سرخ كردن از آنها استفاده كرد. لوبيا سبز از جمله اين سبزي هاست.
انواعي از سبزي ها به صورت آب پز خوشمزه ترند. مثلا اسفناج آب پز شده بسيار خوشمزه تر از اسفناج سرخ شده است. مي توانيد امتحان كنيد .با آب كم آن را بپزيد و از آب آن در پخت انواع سوپ استفاده كنيد.
بعضي از سبزي ها نياز به سرخ شدن زياد ندارند و شما مي توانيد فقط آنها را كمي تفت دهيد و سپس به غذا اضافه كنيد.در اين صورت شما از روش پخت مديترانه اي استفاده كرده ايد. پياز از جمله سبزي هايي است كه با كمي تفت دادن قابل مصرف است.براي تفت دادن پياز با حرارت كم مي توانيد درب ظرف را ببنديد تا قطره هاي ابي كه به صورت بخار به وجود مي آيد دوباره به ظرف بازگشته و از افزايش دما كه يكي از علت هاي تخريب روغن و به وجود آمدن تركيبات سمي و سرطان زا در آن است ؛ كاهش يابد.

در بعضي از غذاها با استفاده از ترفندهاي ويژه اي مي توانيد كمتر از مواد سرخ شده استفاده كنيد. مثلا خاله شهلا سبزي قورمه سبزي را اصلا سرخ نمي كند .او براي پخت قورمه سبزي مقداري پياز را تفت مي دهد و پس از اضافه كردن سبزي غذا را با حرارت كم مي پزد تا به اصطلاح جا بيفتد و روغن بياندازد.طعم اين قورمه سبزي هم خيلي خوب است. براي امتحان اين روش بايد تجربه طولاني تري داشته باشيد.

براي سرخ كردن بعضي از سبزي ها مثلا سيب زميني شما بايد اول حرارت روغن را به دماي بالايي مثلا 190 در جه برسانيد .سپس سيب زميني را به ان اضافه كنيد . با اين روش با به وجود آمدن يك لايه محافظ بر سطوح سيب زميني از جذب بيشتر روغن به لايه هاي داخلي جلوگيري مي شود و لااقل چربي كمتري مصرف مي كنيد.اين روش براي سرخ كردن بادمجان هم كه مقدار زيادي روغن مصرف مي كند مناسب است. البته كنترل دما در اين روش سرخ كردن مسئله مهمي است.

بهتر است سبزي هايي را كه قصد فريز كردن آنها را داريد قبلا سرخ نكنيد همچنين سبزی هایی را که فریز شده اند وقتی هنوز یخشان آب نشده، سرخ کنید تا جذب روغن در آن ها به حداقل برسد.شايد خوشحال شويد از اينكه بالاخره متخصصان سرخ كردن بعضي از سبزي ها را براي جذب بهتر مواد مغذي آن توصيه كرده اند. هويج از جمله اين سبزي ها است. بتاكاروتن موجود در هويج در صورت تفت دادن در كمي روغن قابليت جذب بهتري پيدا مي كند زيرا ويتامين آ از جمله ويتامين هاي محلول در چربي است.

سرخ کردن سبزیجات

روغن، خط سرخ سرخ كردني ها

از آنجا كه روغن جزء اصلي فرآيند سرخ كردن است بايد به نوع و نحوه استفاده از آن توجه ويژه شود.براي سرخ كردن مواد غذايي حتما از روغن مايع مخصوص سرخ كردني استفاده كنيد.اين روغن ها در برابر حرارت مقاومند و ضررهاي مصرف روغن هاي جامد را ندارند.سعي كنيد از حرارت دادن زياد روغن به علت عجله در اشپزي خودداري كنيد. با افزايش درجه حرارت؛ روغن به سرعت به نقطه دود خود ميرسد. در اين دما كه براي روغن هاي مختلف با هم فرق دارد روغن به اصطلاح شروع به سوختن مي كند و در آن تركيبي خطرناك به نام آكرولئين به وجود مي ايد.. بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید.بنابر اين توصيه بعدي اين است كه روغن استفاده شده براي سرخ كردن را بارها مورد استفاده قرار ندهيد.

ظروف مورد استفاده سرخ كردن

سرخ كن هاي خانگي مشكلات استفاده از روغن را بيشتر مي كند چون علاوه بر اينكه با غوطه ور شدن ماده غذايي روغن بيشتري جذب آن شده ومقدار انرژي آن را افزايش مي دهد به دليل مقدار زياد مورد نياز روغن، معمولا خانمها براي صرفه جويي پس از يك يا دوبار استفاده روغن را عوض نمي كنند و يا روغن تازه را به روغن قبلي اضافه مي كنند كه در اين صورت وضعيت بدتري به وجود مي ايد.سرد و داغ شدن مكرر روغن به علاوه ذرات باقيمانده از ماده غذايي معجون خطرناكي در اين وسيله آشپزخانه اي ايجاد مي كند كه نتيجه اي جز بيماري هاي خطرنك ندارد.

استفاده ازظروفي كه با روغن يا ساير تركيبات غذا هنگام سرخ كردن واكنش نشان مي دهند و ممكن ذرات نا خواسته اي را به غذا اضافه كنند نيز توصيه نمي شود. ظروف آلومينيم، مسي و آهني از جمله اين ظروف هستند. مناسبترين وسيله براي سرخ كردن مواد غذايي ظروف تفلون است با اين شرط كه پوشش آنها كاملا سالم بوده و در ضمن بازسازي نشده باشد.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کیست بیضه چیست ؛ نحوه تشخیص علائم، خطرات و درماندکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
علت دیده نشدن کیسه صفرا در سونوگرافیدکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
بیش فعالی و کمی دقت کودکان(ADHD)دکتر محمد آذربایجانی [ اعصاب ، روان و مشاوره ]
روشهای غیرجراحی درمان بیرون زدگی دیسکدکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]
مگس پران ( بخش سوم )دکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
عوارض جانبی کورتون بر پوستدکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
استرابيسم (انحراف چشم) نشانه ها و درماندکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
درمان چسبندگی های کانال نخاعیدکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
پرسش و پاسخهایی درباره وازکتومی- قسمت دومدکتر محمد رضا قرائتی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.leilarostamshirazi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت