کاشت مو، عبارتی است که این روزها زیاد می شنویم و تبلیغات زیادی از آن می بینیم. اما کاشت مو که روشی برای زیبایی و البته جوانسازی می باشد؛ چیست و چگونه انجام می شود؟
در این مطلب قصد داریم اطلاعات کاملی درباره کاشت موی طبیعی، روشهای آن، افرادی که کاشت مو برای آنها مناسب است، میزان تراکم کاشت مو، مراقبتهای قبل و بعد، هزینه ها و ... در اختیار شما عزیزان بگذاریم. پس با ما باشید و تا آخر این مطلب را بخوانید.
موهای طبیعی و پرپشت یکی از مهمترین عوامل زیبایی در چهره انسان محسوب می شود و نقش بسیار مهمی در اعتماد به نفس افراد دارد. جمعیت زیادی از افراد در طول زندگی خود دچار ریزش مو می شوند. دلایلی همچون افزایش سن، عادات غذایی ناسالم، استحمام زیاد و استفاده از شامپوهای مختلف و نامناسب با جنس مو، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، عدم نظافت به موقع، همچنین عللی همچون بیماری و استرس می تواند سبب ریزش مو شوند.کاشت مو یکی از ماندگارترین روش های درمان ریزش مو و دستیابی به موهایی پرپشت و زیبا است. کاشت مو که تحت بی حسی موضعی و عمدتاً در مطب پزشک انجام می شود، با گرفتن مو از پشت و کناره های سر (ناحیه اهدایی) و گرافت و پیوند به نواحی که موی کمتر و نازک تری دارند، همراه است. تکنیک ها و روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که می تواند به تنهایی یا ترکیبی انجام شود تا نتایج زیبایی بهتری حاصل شود.
عمل کاشت موی سر به شیوه های مختلفی که در ذیل آمده است، قابل انجام است:
کاشت مو به روش FUT قدیمی ترین روش در جراحی کاشت مو است. در این روش بیمار بیهوش شده و قسمتی از پوست پشت سر که دارای مو بود، به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود که به دلایل عوارضی همچون درد و خونریزی امروزه استفاده از آن منسوخ شده است.
در این روش کاشت موی سر، تارهایی از موی پشت سر به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود؛ اما این روش به دلیل خونریزی، دوران نقاهت پس از عمل، نیاز به تکرار جلسات و … امروزه استفاده نمی شود.
این روش مانند روش FIT است با این تفاوت که برای پیوند از موهای سایر قسمت های بدن نیز می توان به قسمت دچار ریزش، مو پیوند زد؛ اما این روش نیز به دلیل عوارضی که مانند روش FIT داشت، امروزه منسوخ شده است.
کاشت مو به روش sut یکی از جدیدترین و بهترین روش کاشت مو است که کمترین عارضه را دارد و در بیشتر کلینیک های پیوند مو، انجام می شود. این روش بدون خونریزی و بیهوشی انجام می شود و با یک دستگاه اتوماتیک موها برای پیوند برداشته می شوند. با این روش می توان ۱۴۰۰۰ تار مو را در قسمت دچار ریزش کاشت.
میکروفیت از جمله روش های مدرن کاشت مو است که در آن با استفاده از میکرو موتورهای اتوماتیک، گرافت های مو از بانک مو افراد برداشت می شود. در مرحله کاشت مو از دستگاه ایمپلنتر استفاده می شود و این باعث می شود تا در این روش به هیچ گونه برش و جراحی نیاز نباشد. این روش نسبت به روش های دیگر کاشت مو تراکم بیشتری دارد و افراد می توانند موهای پر پشت و بلندی داشته باشند، بنابراین این روش می تواند برای خانم ها مناسب تر باشد.
روش سوپر ترکیبی: اگر پزشک احساس کند که نواحی طاسی در سر بیمار به طور قابل توجهی زیاد است و نتوان از سایر روش های کاشت مو استفاده کرد، روش سوپر ترکیبی را برای کاشت انتخاب می کند. در روش سوپر ترکیبی بر خلاف روش ترکیبی از نواحی مختلف بدن می توان گرافت های مو را برداشت. نواحی مثل قفسه سینه و زیر ریش از جمله ناحیه هایی هستند که پزشک از آن به عنوان ناحیه بانک مو استفاده می کند. در این روش پزشک ابتدا با استفاده از روش FUT از ناحیه بانک مو برداشت نواری را انجام می دهد و سپس از روش SUT استفاده می کند. در کاشت مو به روش سوپر ترکیبی امکان برداشت تا 5000 گرافت مو نیز وجود دارد. نکته مهم این روش این است که این روش از مزیت هر دو روش بهره می برد و در نهایت بهترین نتیجه را به بیمار می دهد.
کاشت موی مستقیم که به کاشت مو با روش DHI شناخته می شود شباهت زیادی با روش FUE دارد. در روش DHI مرحله استخراج و کاشت فولیکول های مو به صورت همزمان انجام می شود و به عنوان بخشی از یک فرآیند محسوب می شود. در نتیجه پزشک، فولیکول های برداشت شده را مستقیماً به ناحیه طاسی انتقال می دهد.
کاشت مو با روش Super Fue یکی از جدیدترین روش های کاشت مو است که بر پایه روش FIT بنا شده است. این روش شباهت زیادی به روش FIT دارد؛ اما معایبی که در آن روش وجود دارد در روش Super Fue برطرف شده است. Super Fue از جمله روش های کم خطر، کم تهاجمی و کم عارضه است و به همین دلیل امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این روش با استفاده از یک تیغ جراحی کوچک گرافت های مو برداشت می شود. در نتیجه برش های عمیق و بخیه لازم نیست و در نتیجه بیمار دچار درد و خونریزی نخواهد شد. دوره بهبود سریع، استفاده از اسکن کامپیوتری برای یافتن فولیکول های مقاوم، کاهش زمان جراحی و کاهش خطای جراحی از جمله مزیت های بزرگ این روش می باشد.
ماندگاری کاشت موی طبیعی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما در نهایت و در بهترین حالت نتیجه دهی کاشت باید گفت که موهای کاشته شده نیز مانند موهای طبیعی فرد پس از مدتی و با ورود به سن پیری ضعیف شده و ریزش پیدا می کنند. با این وجود یکی از بهترین و ماندگارترین روش های تقویت و افزایش موی سر، کاشت موی طبیعی است.
گستردگی سطح کاشت، تعداد گرافت های برداشت شده و تراکم موهای کاشته شده، کیفیت بانک موی فرد، آزمایش ها و معاینات قبل از کاشت، دستمزد پزشک و تیم جراحی و کلینیکی که برای این کار انتخاب می کنید تأثیر زیادی در هزینه ها خواهد داشت.
یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو، تورم بعد از جراحی است. این عارضه به دلیل تجمع مایع بینابینی زیر پوست و حتی خارش ناحیه تحت درمان رخ می دهد. تورم پس از مدت کوتاهی با برداشتن مایع بینابینی ناپدید می شود. یکی دیگر از عوارض کاشت مو خونریزی است. خونریزی حین جراحی می تواند به دلیل اشتباهات جراح یا عدم آگاهی باشد؛ اما بعد از کاشت مو خونریزی ایجاد نمی شود. التهاب ناحیه تحت درمان یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو پس از جراحی است که به صورت جوش یا زخم در محل کاشت ظاهر می شود و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد می شود. حدود 10 درصد از بیماران امکان دارد پس از کاشت مو دچار نوعی بی حسی شوند. این عارضه دائمی نیست و پس از چند روز به طور کامل برطرف می شود. تشکیل کیست در ناحیه تحت درمان زمانی اتفاق می افتد که حجم زیادی از مو کاشته شود. این عارضه دائمی نیست و پس از چند هفته به طور کامل از بین می رود.
بیشتر بخوانید : نکات ضروری قبل از کاشت مو