دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

چرا جوانان به دیسک گردن مبتلا میشوند؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

گردن انسان از ۷ استخوان تشکیل شده است که مهره های گردن نامیده می شود. این مهره ها توسط ساختمان های غضروفی به هم متصل شده و دیسک بین مهره ای نامیده می شود. دیسک بین مهره ای از دو قسمت تشکیل شده است. یک قسمت نرم در میان دیسک قرار دارد که در واقع یک کره ژلاتینی می باشد. هسته ژلاتینی با بافت محکمی که اطراف آن وجود دارد حمایت خواهد شد. به بافت اطراف هسته دیسک حلقه دیسک گفته می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

درصورتی که بر اثر حادثه یا آسیب ماده ی ژله ای که در مرکز دیسک قرار دارد، از فضای دیسک بیرون بریزد با عارضه ی فتق یا بیرون زدگی دیسک گردن مواجه خواهیم بود که البته با عنوان دیسک گردن مصطلح است. علت بیشتر دیسک های گردن در جوانی ضربه ناگهانی و فشار بیش از حد به دیسک ها است. فعالیت های ورزشی مختلف یا حوادث رانندگی از دلایل اصلی بروز دیسک گردن بر اثر ضربه هستند.

علل و ریسک فاکتورهای دیسک گردن در جوانی

عوامل خطرزایی که منجر به دیسک گردن در جوانی می شوند عبارتند از:

  1. ژنتیک
  2. آسیب هایی مانند آسیب ناشی از حوادث یا شرایط شغلی
  3. سر و گردن به جلو
  4. سایر مشکلات مربوط به دیسک ازجمله دیسک کمر ، آرتروز گردن

علائم بیماری دیسک گردن اغلب شامل درد در ناحیه گردن، شانه و بازو می شود که معمولاً در یک سمت بدن بیشتر احساس می شود. همچنین برخی افراد ممکن است در اثر احتباس عصب در این منطقه دچار تحریک عضلانی شوند و در نتیجه مشکلاتی مانند احساس خم شدن و احساس درد هنگام چرخش گردن داشته باشند. در نوعی دیگر از علائم این بیماری در صورتی که دیسک گردن فشاری بر روی نخاع اعصاب داشته باشد، تنگی نفس و مشکلات تنفسی ایجاد می شود. در برخی موارد دیسک گردن می تواند باعث اختلالات حسی و حرکتی شود که ممکن است نتیجه آن، ایجاد مشکلاتی در زندگی روزمره انسان شود.
از دیگر علائم دیسک گردن می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

دیسک گردن

لازم به ذکر است که علائم دیسک گردن می تواند در هر شخصی متفاوت باشد و در برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد؛ بنابراین در صورتی که به هریک از علائم ذکر شده مواجه شدید، باید به پزشک خود مراجعه کنید.

تشخیص دیسک گر دن

پزشک، علائم، وضعیت سلامتی، سبک زندگی و عادات های شما را بررسی می کند. سپس یک معاینه فیزیکی برای تعیین منبع درد انجام می شود. برای هر گونه ضعف یا بی حسی عضلانی آزمایش های مخصوص صورت می گیرد. پزشک همچنین ممکن است از تست های تصویربرداری زیر استفاده کند:

درمان دیسک گردن

درمان های مختلفی برای عارضه دیسک گردن وجود دارند. از آنجایی که بسیاری از عارضه های دیسک گردنی با درمان های غیرجراحی بهبود می یابند، تنها در برخی موارد، به جراحی نیاز خواهد بود؛ بنابراین ابتدا درمان های غیرجراحی را بررسی می کنیم.

پزشک ممکن است مسکن ها و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را تجویز کند. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین، ناپروکسن، ایبوپروفن و سلکوکسیب نمونه هایی هستند که برای کاهش التهاب و تسکین درد ناشی از عارضه دیسک گردن استفاده می شوند.

بریس گردن مانند ایموبلایزر ستون فقرات گردنی، قادر است فشار را بر این ناحیه از ستون فقرات کاهش دهد تا درمان عارضه دیسک، بدون جراحی موفقیت آمیز شود. این نوع بریس، به جلوگیری از حرکت بیش از حد گردن کمک کرده و به گونه ای طراحی شده است که این کار را به آسان ترین حالت ممکن انجام دهد. این بریس، دارای بالشتک نرم و منفذ دار (برای خنک کردن پوست) است و آن را می توان متناسب با نیازهای شما، قالب گیری کرد.

هدف فیزیوتراپی، کمک به شما برای بازیابی دامنه حرکتی گردنی طبیعی و نیز تسکین علائم عارضه دیسک گردن شما می باشد. فیزیوتراپیست ها می توانند روش های صحیح حالت بدنی، بلند کردن و راه رفتن را به شما آموزش داده و با شما برای تقویت و کشش عضلات گردن، شانه و بازو همکاری کنند. یک فیزیوتراپیست، همچنین شما را به کشش و افزایش انعطاف ستون فقرات و بازوها تشویق خواهد کرد. ورزش و تمرینات تقویتی، عناصر کلیدی درمان شما هستند و باید آنها را به صورت مادام العمر انجام دهید.

ورزش های دیسک گردن توصیه شده توسط متخصصان فیزیوتراپی یا طب فیزیکی، باعث تقویت عضلات، کاهش فشار روی نخاع و بهبود انعطاف پذیری می شود. در ادامه، به برخی از این تمرینات اشاره می کنیم:

1- تمرین کشش شانه

تمرین کشش شانه، به بهبود وضعیت بدن شما کمک خواهد کرد. وضعیت قرارگیری گردن نقش مهمی دارد و اصلاح آن، باعث شل شدن عضلات شانه ای و قسمت بالای کمر و در نتیجه تسکین درد می شود. صاف بایستید و انگشتان دست های خود را به یکدیگر قلاب کنید. سپس به آرامی بازوهای خود را بلند کنید و به بالا بردن ادامه دهید تا زمانی که کشش مناسبی از عضلات شانه را احساس کنید. این وضعیت را حداقل 15 ثانیه نگه دارید و سپس به حالت خنثی برگردید. این تمرین را حداقل 4 تا 5 بار تکرار کنید. بعد از چند روز انجام این تمرین، تغییر قابل توجهی در کاهش درد گردنی خود احساس خواهید کرد.

2- تمرین کشش گردن

  1. به پشت روی میز یا تخت دراز بکشید به طوری که پایین گردنتان در راستای لبه تخت باشد.
  2. به آرامی سر خود را به سمت عقب و پایین بیاورید و بگذارید آویزان شود. اگر این حرکت، درد شما را بدتر کرد یا درد آن به بازوی شما زد، تمرین را متوقف کنید.
  3. این حالت را به مدت 1 دقیقه نگه دارید، 1 دقیقه استراحت کنید و تمرین را 5 تا 15 بار تکرار کنید.

3- تمرین کشش گردن با بالا بردن سر

  1. روی یک میز یا تخت روی شکم دراز بکشید و بازوها را در کنار خود قرار دهید و سر را از تخت آویزان کنید.
  2. به آرامی سر خود را بالا بیاورید.
  3. در این وضعیت به مدت 5 تا 10 ثانیه بمانید. 15 تا 20 بار تمرین را تکرار کنید.

لیزر درمانی سرد یا لیزر درمانی کم توان (LLLT)، یک لیزر درمانی با شدت کم بوده که ضمن استفاده از سطح پایینی از انرژی، باعث التیام گردن شما می شود. این روش به این دلیل «لیزر درمانی سرد» نامیده می شود که میزان دمای آن به اندازه ای نیست که باعث گرم شدن بافت های بدن شود. از سایر اشکال لیزر درمانی می توان برای از بین بردن تومورها و بهبود بافت استفاده کرد. مطالعات تأیید می کنند که لیزر درمانی، یک درمان مؤثر برای بهبود درد مربوط به دیسک گردن است.

شاک ویو تراپی یک درمان غیرتهاجمی است که شامل استفاده از ضربان های موج صوتی با انرژی کم است که مستقیماً از طریق ژل اعمال شده روی ناحیه، وارد بدن می شود. مطالعات نشان می دهد که شاک ویو تراپی برای عارضه دیسک گردن، تأثیر قابل توجهی بر کاهش درد و بهبود وضعیت عملکرد کلی بیماران دارد. اثرات ماندگار این روش، در دراز مدت بیشتر قابل مشاهده خواهند بود.

این روش تحت فلوروسکوپی اشعه ایکس انجام شده و شامل تزریق استروئید و یک ماده بی حس کننده به فضای اپیدورال ستون فقرات است. این دارو در کنار ناحیه آسیب‎دیده برای کاهش تورم و التهاب اعصاب تزریق می شود. شاید حتی برای دستیابی به بهترین نتایج، نیاز باشد تزریق های مکرر انجام شود. مدت زمان تسکین درد متفاوت است و شاید هفته ها یا سال ها طول بکشد. البته لازم به ذکر است که این تزریق همراه با فیزیوتراپی و یا برنامه ورزشی انجام می شود.

آدرس صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

اوزون تراپی ، فشار روی عصب نخاعی را با کوچک کردن بخشی از دیسک گردن کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد که این شیوه درمانی، به طور قابل توجهی درد مربوط به عارضه دیسک گردن و نیز دامنه حرکتی گردن را بازیابی می کند. اوزون تراپی، بر خلاف جراحی، سلامت دیسک گردن را در طولانی مدت بهبود می بخشد.

تزریق پی آر پی (PRP) نوعی داروی احیا کننده است که بعد از تزریق آن، بدن از توانایی خود برای التیام خود استفاده می کند. در پی آر پی، پلاسمای دارای فاکتورهای رشد جدا شده و سپس به ناحیه دیسک گردن آسیب دیده تزریق می شود. از آنجایی که خون خود بیمار در این درمان استفاده می شود، احتمال بروز عوارض جانبی بسیار کم است.

اگر علائم دیسک گردن شما بیشتر شدند و یا به درمان های غیرتهاجمی پاسخ ندادند، شاید بهتر باشد گزینه جراحی را مد نظر بگیرید. رایج ترین روش برای جراحی دیسک گردن، جراحی ناحیه قدامی (جلو گردن) گردن است. اگر برای شرایط دیگری مانند تنگی کانال نخاعی، نیاز به از بین بردن فشار دارید، جراحی خلفی (از پشت) گردن ممکن است انجام شود.

پیشگیری از دیسک گردن در جوانی

همیشه نمی توان از فتق دیسک جلوگیری کرد؛ اما می توان خطر ابتلا به این عارضه را با رعایت موارد زیر، کاهش داد:

نسخه اصلی مطلب چرا جوانان به دیسک گردن مبتلا میشوند؟ را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزونیدلینگ چیست و چه مزایایی برای پوست دارد؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تاثیر تزریق بوتاکس بر زیباییکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
اصلاح عدم تقارن صورت با تزریق فیلردکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
تکمیل ذخایر کربوهیدرات جهت ورزش های استقامتیشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
درمان سرطان پستان در مرحله اولیهدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
معرفی دستگاه CO2 فرکشنالدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهترین روشهای درمانی رفع چین و چروک پوستدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
شوره سر چیست؟دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت