دکتر امیر بهنام فر - فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی

درجه بندی سرطان پروستات

دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]آدرس وب سایت : www.doctorbehnamfar.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شیخ مفید ، بین چهارراه دهش و رکن الملک تلفن مطب : 36631677 - 031

بدخیمی یا سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. با این وجود اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است)، بهترین شانس برای درمان موفقیت آمیز را دارد. شما می توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.

پروستات غده ای به اندازه گردو است که در پشت قاعده آلت تناسلی، جلوی راست روده و زیر مثانه قرار دارد. مجرای ادرار را احاطه می کند، کانال لوله مانندی که ادرار و منی را از طریق آلت تناسلی حمل می کند. عملکرد اصلی پروستات ساخت مایع منی است، مایعی که در منی وجود دارد که از اسپرم محافظت، حمایت و کمک می کند.
با افزایش سن، پروستات همچنان بزرگ می شود و می تواند منجر به وضعیتی به نام هایپرتروفی خوش خیم پروستات (BPH) شود که زمانی است که مجرای ادرار مسدود می شود. BPH یک بیماری شایع مرتبط با افزایش سن است و با خطر بیشتر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط نیست.

سرطان پروستات:

سرطان زمانی شروع می شود که سلول های سالم در پروستات تغییر می کنند و خارج از کنترل رشد می کنند و تومور را تشکیل می دهند. تومور می تواند سرطانی یا خوش خیم باشد. تومور سرطانی بدخیم است، به این معنی که می تواند رشد کند و به سایر قسمت های بدن گسترش یابد. تومور خوش خیم به این معنی است که تومور می تواند رشد کند اما گسترش نمی یابد.

سرطان پروستات در مقایسه با سایر انواع سرطان تا حدودی غیرعادی است. به این دلیل است که بسیاری از تومورهای پروستات به سرعت به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. برخی از سرطان های پروستات بسیار آهسته رشد می کنند و ممکن است برای سال ها هرگز علائم یا مشکلی ایجاد نکنند. حتی زمانی که سرطان پروستات به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است، اغلب می توان آن را برای مدت طولانی مدیریت کرد. بنابراین افراد مبتلا به سرطان پروستات و حتی مبتلایان به سرطان پیشرفته پروستات، ممکن است سال ها با سلامت و کیفیت خوب زندگی کنند.

با این حال، اگر سرطان را نتوان با درمان های موجود به خوبی کنترل کرد، می تواند علائمی مانند درد و خستگی ایجاد کند و گاهی اوقات منجر به مرگ شود. بخش مهمی از مدیریت سرطان پروستات، نظارت بر رشد آن در طول زمان است تا مشخص شود که آیا به کندی رشد می کند یا سریع. بر اساس الگوی رشد، پزشک می تواند بهترین گزینه های درمانی موجود و زمان ارائه آن ها را تعیین کند.

درجه بندی سرطان پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA):

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) پروتئینی است که توسط سلول های غده پروستات تولید می شود و در جریان خون آزاد می شود. سطح PSA با استفاده از آزمایش خون اندازه گیری می شود. اگرچه چیزی به نام PSA نرمال برای افراد در هر سنی وجود ندارد اما سطح بالاتر از حد طبیعی PSA را می توان در افراد مبتلا به سرطان پروستات یافت. سایر شرایط غیر سرطانی پروستات مانند، BPH و پروستاتیت نیز می تواند منجر به افزایش سطح PSA شود. پروستاتیت التهاب یا عفونت پروستات است. علاوه بر این، برخی از فعالیت ها مانند انزال می توانند به طور موقت سطح PSA را افزایش دهد. قبل از انجام آزمایش PSA باید از انزال اجتناب کرد تا از افزایش کاذب تست جلوگیری شود. افراد باید قبل از استفاده از آن برای غربالگری سرطان پروستات، مزایا و معایب آزمایش PSA را با پزشک خود در میان بگذارند.

مرحله بندی سرطان پروستات:

مرحله بندی روشی برای توصیف محل قرارگیری سرطان، رشد و گسترش آن و اینکه آیا سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر.
پزشکان از آزمایش های تشخیصی برای پی بردن به مرحله سرطان استفاده می کنند، بنابراین مرحله بندی ممکن است تا زمانی که همه آزمایش ها تمام نشده باشد، کامل نباشد. مرحله بندی سرطان پروستات همچنین شامل بررسی نتایج آزمایش برای یافتن اینکه آیا سرطان از پروستات به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است یا خیر. دانستن مرحله به پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرد که چه نوع درمانی بهتر است.

2 نوع مرحله بندی برای سرطان پروستات وجود دارد:

  1. مرحله بندی بالینی: بر اساس نتایج آزمایش DRE، PSA و نمره گلیسون است (نمره گلیسون برای درجه بندی سرطان پروستات است). این نتایج به تعیین اینکه آیا اشعه ایکس، اسکن استخوان، سی تی اسکن یا ام آر آی نیز نیاز است، کمک می کند. در صورت نیاز به اسکن، آن ها می توانند اطلاعات بیشتری را برای کمک به پزشک در تشخیص مرحله بالینی اضافه کنند.
  2. مرحله بندی پاتولوژیک: بر اساس اطلاعاتی است که در حین عمل جراحی به علاوه نتایج آزمایشگاهی بافت پروستات برداشته شده در طول جراحی که پاتولوژی نیز نامیده می شود، است. این جراحی اغلب شامل برداشتن کل پروستات و برخی از غدد لنفاوی است. بررسی غدد لنفاوی برداشته شده می تواند اطلاعات بیشتری را برای مرحله بندی پاتولوژیک ارائه دهد.

سیستم مرحله بندی TNM:

یکی از ابزارهایی که پزشکان برای توصیف مرحله استفاده می کنند، سیستم TNM است. این سیستم توسط کمیته مشترک سرطان آمریکا ساخته شده است. پزشکان از نتایج آزمایشات تشخیصی و اسکن برای پاسخ به این سؤالات استفاده می کنند:

نتایج برای تعیین مرحله سرطان برای هر فرد ترکیب می شوند. 5 مرحله وجود دارد: مرحله 0 (صفر) و مراحل 1 تا 4. هر مرحله یک روش مشترک برای توصیف سرطان ارائه می دهد، بنابراین پزشکان می توانند برای برنامه ریزی بهترین درمان ها با یکدیگر همکاری کنند.

نمره گلیسون برای درجه بندی سرطان پروستات:

به سرطان پروستات نیز درجه ای به نام نمره گلیسون داده می شود. این امتیاز بر اساس این است که سرطان در زیر میکروسکوپ چقدر شبیه بافت سالم است. تومورهای کمتر تهاجمی معمولا بیشتر شبیه بافت سالم هستند. تومورهایی که تهاجمی تر هستند به احتمال زیاد رشد کرده و به سایر قسمت های بدن گسترش می یابند. کمتر شبیه بافت سالم هستند.
سیستم امتیازدهی گلیسون رایج ترین سیستم درجه بندی سرطان پروستات است که استفاده می شود. پاتولوژیست به نحوه چیدمان سلول های سرطانی در پروستات نگاه می کند و از 2 مکان مختلف امتیازی از 3 تا 5 را تعیین می کند. سلول های سرطانی که شبیه سلول های سالم به نظر می رسند، امتیاز پایینی دریافت می کنند.

سلول های سرطانی که کمتر شبیه سلول های سالم به نظر می رسند یا تهاجمی تر به نظر می رسند، امتیاز بالاتری دریافت می کنند. برای تعیین اعداد، پاتولوژیست الگوی اصلی رشد سلولی را تعیین می کند که منطقه ای است که سرطان در آن آشکارتر است و سپس به دنبال ناحیه دیگری از رشد می گردد. سپس پزشک به هر ناحیه از 3 تا 5 نمره می دهد. امتیازها با هم جمع شده تا به یک نمره کلی بین 6 تا 10 برسد.
امتیاز گلیسون 5 یا کمتر استفاده نمی شود. کمترین نمره گلیسون 6 است که یک سرطان با درجه پایین است. نمره گلیسون 7 یک سرطان با درجه متوسط ​​و نمره 8، 9 یا 10 یک سرطان با درجه بالا است. سرطان با درجه پایین تر نسبت به سرطان درجه بالا کندتر رشد می کند و احتمال انتشار کمتری دارد.

گروه بندی مراحل سرطان:

پزشکان مرحله سرطان را با ترکیب طبقه بندی های T، N و M تعیین می کنند. مرحله بندی همچنین شامل سطح PSA و درجه سرطان است.

عود کننده: سرطان عود کننده یا مکرر پروستات سرطانی است که پس از درمان عود کرده است. ممکن است دوباره در ناحیه پروستات یا در سایر قسمت های بدن عود کند. اگر سرطان عود کرد، دور دیگری از آزمایشات برای اطلاع از میزان عود وجود خواهد داشت. این آزمایش ها و اسکن ها اغلب مشابه آزمایش هایی هستند که در زمان تشخیص اولیه انجام می شوند.

پیچ خوردگی بیضه جزو مشکلات اورژانسی اورورلوژی است که نیاز به مراجعه سریع به مراکز درمانی و اقدامات فوری دارد. در صورت مشاهده علائم این عارضه، باید هرچه سریعتر به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید. اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مرد را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها مبتلا هستید با متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

نسخه اصلی مطلب درجه بندی سرطان پروستات را در سایت دکتر امیر بهنام فر بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
1آسیب عصب اولناردکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
لبنیات و تاثیر آن بر سلامتیشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موهادکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
تزریق چربی در صورت های لاغردکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
مواد غذایی فوق العاده موثر برای موهادکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
کاربرد تزریق فیلر یا ژل در جوانسازی گردندکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق بوتاکس تعریق کف دستدکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
بیماری های بدخیم همراه با خونریزی در ادراردکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]
آیا باز گرداندن وازکتومی ممکن است؟دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت