سندرم درد میوفاسیال به درد شدید ماهیچه ها و التهاب آنها در نقاط ماشه ای یا تریگر پوینت گفته می شود. نقاط ماشه ای ،نقاط بسیار حساس به درد هستند،که به علت آسیب عضلانی، تحرک زیاد یا انقباض پیوسته، دچار کمبود خونرسانی و اکسیژن رسانی و در نتیجه دردناک می شوند. سندرم درد میوفاسیال سندرومی بسیار شایع در دنیاست و این در حالی ست که از سوی بیماران و حتی برخی پزشکان کمتر شناخته شده است و می تواند کیفیت زندگی افراد را کاهش دهد. اگر شما هم با علائم درد میوفاسیال مواجه شدید جهت درمان می توانید از افراد با تجربه و متخصص کلینیک درد نفس بهره مند شوید. این مرکز با در اختیار داشتن کامل تجهیزات کلیه روشهای درمان سندروم میوفاسیال آماده خدمت به بیماران عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری و هماهنگی با کلینیک درد نفس از طریق تماس با شماره تلفن 26350185 - 021 اقدام فرمایید.
دراوایل ابتلا به بیماری سندروم درد میوفاشیال ، درد در محل پشت کتف رخ می دهد و بعداً با پیشرفت بیماری، درد به پشت و یا بغل گردن، پشت قفسه سینه، جلوی قفسه سینه درهمان سمت و از همه مهمتر به شانه، بازو و حتی به انگشتان دست هم می رسد.
گاهی همزمان با بروزاین درد بیمارمبتلا به سندروم درد میوفاشیال، احساس ضعف در عضلات اطراف شانه و بازو نیز دارد و گاهی نیز بیمار در دست و به ویژه انگشت کوچک و انگشت حلقه احساس گزگز، سوزش و کم حسی میکند.
در اوایل بیماری سندروم درد میوفاشیال ، ممکن است با فشار دادن، کوبیدن و ضربه زدن روی نقطه دردناک احساس خوشایندی همراه با کاهش درد به بیمار دست دهد اما به ندرت ممکن است بیمار احساس درد بسیار شدیدی کند
همه افراد به دلایل مختلفی ممکن است دچار درد ماهیچه ای شوند. ولی اگر درد ماهیچه ای شدیدی دارید که با گذشت زمان و استراحت کردن برطرف نشده است باید برای رفع مشکل خود به پزشک مراجعه کنید
درمان سندروم درد میوفاشیال در افراد مبتلا به طرق مختلفی انجام می شود که عبارتند از :
رخ دادن این بیماری معمولاً در اثر یک علت نیست و مجموعه ای از عوامل دست به دست هم می دهند تا این بیماری ایجاد گردد. علت سندرم درد میوفاسیال کاملا شناخته شده نیست.
با این حال برخی عوامل تاثیرگذار در ایجاد این سندروم شناسایی شده اند:
سندروم درد میوفاشیال معمولا در سنین میانسالی رخ می دهد. درد موجود در بدن افراد مبتلا به بیماری سندروم درد میوفاشیال ممکن است با بیماریهای قلبی و یا گردن، بخصوص بیماری دیسک گردن اشتباه شود که تشخیص صحیح آن توسط پزشک و با گرفتن شرح حال، معاینه و … انجام میشود. تشخیص سندروم درد میوفاشیال فقط با گرفتن شرح حال و معاینه دقیق است و نیازی به گرفتن عکس (رادیوگرافی Radiography)، ام آر آی (MRI)، نوار عصب (EMG and NCV) و … نمیباشد، مگراینکه همزمان به سایر بیماریهای شانه و یا گردن هم شک شود که برای تشخیص آنها باید از این کارهای تشخیصی استفاده گردد تا بتوان راه درمان مناسب را برگزید.
اغلب بیمارانی که با این درد مراجعه می کنند افرادی هستند که با دست های شان، ماه ها و یا سال ها کارهای تکراری، سخت و طولانی مدت انجام داده اند. کسانی که طولانی مدت در یک وضعیت مینشینند و مینویسند یا تایپ می کنند؛ کسانی که طولانی مدت کج مینشینند و یا دست خود را در یک وضعیت نامناسب قرار میدهند، مثل رانندگی طولانی مدت و یا جراحان و دندانپزشکان و ورزشکاران و ... در معرض ابتلا به بیماری سندروم درد میوفاشیال هستند
هرچند نمی توان از سندرم درد میوفاسیال پیشگیری کرد ولی می توان به کمک روشهای زیر از تشدید این دردهای ماهیچه ای جلوگیری کرد:
فیبرومیالژی بیماری مزمن اسکلتی عضلانی با اتیولوژی نا شناخته ای است که مشخصه اصلی آن دردهای مزمن منتشر، وجود نقاط دردناک در معاینه و علایمی نظیر خستگی، خشکی مفاصل، سر درد و اختلالات خلقی و شناختی همراه است. برای مبتلایان به سندرم فیبرومیالژی همکاری با پزشکان مربوطه (متخصصان درد و سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی) برای درک شرایط و مدیریت علائم، یادگیری تکنیک های مقابله ای مؤثر و داشتن حمایت شدید خانوادگی و اجتماعی می تواند به بهبود و حفظ کیفیت زندگی شما کمک کند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری و هماهنگی با کلینیک درد دکتر حسین عدل خو از طریق تماس با شماره تلفن 26350185 - 021 اقدام فرمایید.