ستون مهره ما انسان ها یکپارچه ساخته نشده است تا ما قادر باشیم در جهات مختلف خم شویم و حرکت کنیم. در میان هر دو مهره یک سوراخ وجود دارد که از داخل آن یک ریشه عصبی خارج می شود، تا اندام ها و تنه را عصب دهی می کند؛ این سوراخ را با نام سوراخ بین مهره ای می شناسیم.
اگر آن مفاصلی که در پشت مهره ها قرار گرفته اند بیش از اندازه رشد کنند، سوراخ بین مهره ای تنگ شده و در نتیجه به ریشه عصبی که از آن عبور می کند، فشار وارد می شود؛ به دنبال آن علائمی همچون درد و بی حسی در اندام ها بروز می یابد. به این بیماری تنگی کانال نخاعی می گوییم. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر علائم تنگی کانال نخاعی می پردازیم.
در صورتی که تنگی کانال نخاعی با روشهای غیرجراحی قابل درمان باشد؛ متخصصان طب فیزیکی با استفاده از روشهای مانند فیزیوتراپی و ورزش درمانی میتوانند به بیماران مبتلا، کمک نمایند. شما میتوانید برای استفاده از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
شایع ترین نشانه های این بیماری شامل موارد زیر می شوند.
همه افراد مبتلا به این بیماری، کمردرد را تجربه نمی کنند و وقتی مطلع می شوند که به تنگی کانال نخاعی مبتلا شده اند، باور نمی کنند. این درد به شدت آرتروز مفاصل بستگی دارد.درد معمولا با راه رفتن و ایستادن شدت می یابد، اما در زمان خم شدن به جلو تسکین می یابد، زیرا فشار از روی نخاع برداشته می شود.
به دلیل فشاری که بر روی اعصاب نخاعی وارد می شود، آن منطقه ای از بدن که توسط آن ها عصب دهی می شوند نیز درگیر می شوند. درد سوزشی معمولا از باسن شروع می شود، به قسمت های پایینی بدن انتشار می یابد و در نهایت به کف پا می رسد. این درد، به درد سیاتیک معروف است.
فشاری که بر اعصاب وارد می شود، می تواند سبب بروز این علامت شود.
در صورت وارد شدن مقدار معینی از فشار بر روی پاها، این اندام ها می توانند دچار ضعف شوند. به ندرت برخی از بیماران به افتادگی پا دچار می شوند؛ به طوری که احساس می کنند در هنگام راه رفتن، پای آن ها بر روی زمین کشیده می شود.
عدم عصب دهی درست اعصاب نخاعی، می تواند سبب بروز این علامت شود.
اینکه کدام روش درمانی برای بیمار انتخاب شود به عوامل مختلفی مثل محل ورود آسیب و شدت علائمی بیماری بستگی دارد.
اسپوندیلوز یا مهراک می تواند تمام بخشهای ستون فقرات را درگیر کند و محلی که آسیب می بیند در علائمی که در بیمار بروز می کند، نقش تعیین کننده ای دارد. اسپوندیلوز می تواند گردن، قسمت میانی کمر و یا قسمت پایینی کمر را دچار اختلال کند. این عارضه با وجود اینکه قابل درمان و بازگشت نیست؛ ولی می تواند با استفاده از روشهایی که در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح قابل اجرا است؛ متوقف شده یا پیشرفت کندتری داشته باشد و به درد کمتری همراه شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.