سلول های بدن از نظر رشد و تکثیر به دقت تنظیم می شوند. این تنظیم دقیق فرایند رشد و تکثیر سلولی باعث می شود تا این سلول ها بتوانند در صورت آسیب و نیاز بدن با تکثیر کنترل شده ی خود جایگزین سلول های از دست رفته شوند. به دلایل مختلف و گاه ناشناخته ای سلول ها توان تنظیم رشد و تقسیم خود را از دست می دهند. در این حالت رشد سلول ها بصورت غیرقابل کنترلی ادامه می یابد و پس از مدتی توده ای سلول در نتیجه ی رشد آنها ایجاد می شود. این توده ی سلولی تومور نام دارد. در صورتی که تومورهای ایجادشده در محل اولیه و بافت مبدا خود باقی بمانند آن را تومور خوش خیم می نامیم. گاهی سلول های توموری از بافت منشا خود جدا شده و به سایر بافت ها نیز انتقال می یابند. در این حالت تومور به بافت جدید نیز منتقل و در آنجا تکثیر می گردد. در این حالت تومور را تومور بدخیم می نامیم و بیماری ایجادشده در اثر ایجاد و گسترش تومورهای بدخیم را سرطان گوییم.
آلت تناسلی مردان که از انواع سلول ها و بافت ها تشکیل شده است نیز ممکن است در انواع سلول های خود سرطانی شود. دلایل مختلفی برای سرطانی شدن سلول های آلت تناسلی وجود دارند که علائم مختلفی را ایجاد می کنند.
بدخیمی آلت تناسلی، سرطان نادری است که بیشتر در ناحیه ی پوست آلت تناسلی و پوست ختنه گاه (پوستی که سر آلت تناسلی را می پوشاند و در زمان ختنه شدن جدا می شود) مشاهده می شود. در صورتی که سرطان آلت تناسلی زودتر تشخیص داده شود ، شانس خوبی برای موفقیت روش درمانی وجود دارد. در صورت تاخیر در تشخیص ، بیماری پیشرفت کرده و وضعیت فرد نیز بدتر می شود. درمان سرطان های پیشرفته تر ممکن است با احتمال کمتری موفقیت آمیز بوده و بیماری نیز ناهنجارتر باشد. تشخیص و درمان این بیماری در اصفهان توسط دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی انجام می شود.
بدخیمی آلت تناسلی با علائمی همراه است که می توانند بعنوان راه تشخیص اولیه عمل کنند. علائم ایجادشده می توانند نشانگر احتمال وجود بدخیمی آلت تناسلی مردان باشند اما به معنی تایید قطعی برای بدخیمی ها نیستند. ممکن است فردی تمام علائم بدخیمی آلت تناسلی را داشته باشد اما این علائم به دلیل یک بیماری دیگر ایجاد شده باشند. از جمله علائم بدخیمی آلت تناسلی مردان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
هرگونه تاخیر در تشخیص سرطان آلت تناسلی می تواند شانس درمان موفقیت آمیز را کاهش دهد بنابراین لازم است تا نسبت به هریک از این علائم حساس بود. همچنین باید توجه داشت که سرطان آلت تناسلی یک بیماری نادر است. اگرچه علائم بیان شده به معنی هشداری برای احتمال ایجاد بدخیمی آلت تناسلی هستند اما تشخیص قطعی در این زمینه با این علائم میسر نیست. برای تشخیص قطعی بدخیمی آلت تناسلی روش های زیر به کار می روند:
سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی: پزشک در مورد سابقه پزشکی و جزئیات علائم فرد، مانند زمان شروع و تغییر آنها اطلاعاتی به دست می آورد. همچنین فرد در مورد عوامل خطرساز احتمالی که با آنها در تماس بوده اطلاعاتی در اختیار پزشک قرار می دهد. پزشک همچنین به منظور بررسی علائم احتمالی سرطان آلت تناسلی یا سایر مشکلات سلامتی به ناحیه تناسلی فرد نگاه می کند. ضایعات آلت تناسلی (زخم ها) معمولاً پوست آلت تناسلی را تحت تأثیر قرار می دهند، بنابراین پزشک اغلب با مشاهده ی دقیق آلت تناسلی می تواند سرطان ها یا مشکلات دیگر را تشخیص دهد. پزشک ممکن است غدد لنفاوی کشاله ران فرد را نیز بررسی کرده تا از وجود یا نبود تورم غدد لنفاوی مطمئن شود.
اگر علائم و معاینه ی پزشکی نشانگر این احتمال باشد که فرد مبتلا به بدخیمی آلت تناسلی است در این حالت آزمایشات تکمیلی انجام می شوند.
بیوپسی: بیوپسی تنها راه مطمئن برای آگاهی از تشکیل یا تغییر سرطان آلت تناسلی است. برای انجام این کار، یک تکه کوچک بافت از ناحیه تغییریافته گرفته شده و به آزمایشگاه ارسال می شود. این نمونه با میکروسکوپ بررسی می شود تا اطمینان حاصل شود که نمونه حاوی سلول های سرطانی است یا خیر. نتایج معمولاً در عرض چند روز آماده می شوند، اما در برخی موارد ممکن است بیشتر طول بکشد. روش های انجام بیوپسی نیز متفاوت هستند که بر اساس نیاز فرد و تشخیص پزشک انجام می گیرند.
آزمایشات تصویربرداری از اشعه ایکس، میدان مغناطیسی یا امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از داخل بدن فرد استفاده می کند. اگر پزشک فکر کند سرطان به سایر اندام ها نیز گسترش یافته است، ممکن است از یک یا چند مورد از این آزمایش ها برای یافتن مرحله ی سرطان استفاده کند.
سرطان پروستات ، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. شما می توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات در اصفهان به دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی مراجعه نمایید.