اختلالات نعوظ شامل چه مواردی می شود؟
دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]آدرس وب سایت : www.drsalehi.irآدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم تلفن مطب : 35548081 - 031
اختلال نعوظ یکی از مشکلات شایع در مردان است که می تواند تأثیرات منفی بر کیفیت زندگی فرد و روابط زناشویی داشته باشد. دلایل عدم نعوظ در مردان می تواند متنوع و پیچیده باشد. دلایل اختلال نعوظ شامل مشکلات جسمی مانند بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و همچنین مشکلات روانی نظیر استرس، افسردگی و اضطراب است. علاوه بر این، مصرف الکل، دخانیات و برخی داروها نیز می توانند از عوامل عدم نعوظ محسوب شوند. در این مقاله، به بررسی جامع علل عدم نعوظ و عوامل مرتبط با آن خواهیم پرداخت تا درک بهتری از این مسئله مهم به دست آوریم.
علائم اختلال نعوظ ممکن است شامل موارد زیر باشد :
- مشکل در ایجاد نعوظ
- مشکل در نگه داشتن نعوظ
- کاهش میل جنسی
- در مورد نعوظ خود نگرانی دارید یا دچار سایر اختلالات جنسی مثل زودانزالی و یا دیرانزالی هستید
- مبتلا به دیابت ، بیماری های قلبی و یا دیگر مشکلات جسمانی مرتبط با نعوظ هستید
- دارای سایر علائم و شرایط می باشید
برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان اختلال نعوظ
- مشکلات روانی : مهم ترین دلیل عدم نعوظ در مردان اختلالات روانی می باشد. استرس های كاری و محیطی ، خستگی ، نداشتن حس خوب نسبت به شریک جنسی ، اضطراب در آمیزش و همچنین افسردگی و نگرانی ، درگیری های احساسی خارج از رابطه خانوادگی همگی می توانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند .
- مشکلات آناتومیک : از علل دیگر می توان به مشکلات آناتومیک و اختلالات عصبی از جمله آسیب به عصب پودندال در جریان حوادث ، تصادفات یا جراحی های لگنی اشاره کرد . هم چنین هر بیماری که بر مغز و اعصاب و یا نخاع اثر گذاشته باشد از جمله MS ، دیابت و … می توانند باعث اختلال نعوظ شوند .
- مشکلات عروقی : هر عاملی که روی عروق بیضه اثر بگذارد و مانع جریان مناسب خون داخل عروق آلت شود و یا باعث تخلیه سریع خون داخل آلت شود می تواند اختلال نعوظ ایجاد کند . از جمله بیماری قلبی و تنگ شدن رگ های خونی ، دیابت ( شایع ترین علت ) ، فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، چاقی ، سندرم متابولیک و سیگار کشیدن .
- عمل جراحی : اعمال جراحی مثل پروستاتکتومی ، ضربه و آسیب به شریان ها ، آرترواسکلروز ، فشار خون ، چربی خون بالا ، کاهش هورمون ها ، دخانیات و مصرف سیگار ( مخصوصا کسانی که بیش از ٢٠ نخ در روز سیگار می کشند ) ، مواد مخدر و …. نیز می توانند باعث این بیماری شوند .
- مصرف دارو : برخی دارو ها مانند فیناستراید ، کتوکونازول ، دارو های شیمی درمانی و دارو های کنترل فشار خون می توانند باعث اختلال نعوظ شوند .
- افزایش سن : با افزایش سن به علت کاهش هورمون های جنسی و اختلال در گردش خون ، ممکن است اختلال نعوظ بروز پیدا کند .
اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی از مشکلاتی است که می تواند قابل درمان باشد . مواردی که در زیر به آنها اشاره می نماییم ، می توانند به رفع این عارضه کمک کنند و حتی درمان قطعی آن باشند . این عوامل عبارت اند از :
- اصلاح سبک زندگی ، مواردی از سبک زندگی مانند تغذیه ، تعدیل وزن ، تحرک بدنی و ورزش ، عدم مصرف الکل ، سیگار و مواد مخدر ، خواب کافی و با کیفیت ، پرهیز از مواجهه با آلودگی ها و سموم ، می توانند به درمان اختلال نعوظ کمک کنند .
- مصرف دارو ها ، برخی از دارو ها مانند سیلدنافیل و تادالافیل ، باعث افزایش گردش خون آلت تناسلی می شوند . استفاده از این دارو ها به صورت روزانه یا دو ساعت قبل از مقاربت ، می تواند توانایی جنسی را افزایش دهد .
- روان درمانی
- واکیوم ، دستگاه واکیوم با ایجاد مکش و خلا در اطراف آلت تناسلی ، باعث ورود خون به داخل آلت می شود و پس از پر شدن آلت ، کشی در ریشه آلت قرار می گیرد که مانع از تخلیه خون در آلت خواهد شد .
- تزریق دارو داخل آلت
- پروتز ، این روش آخرین روش درمانی برای درمان اختلال نعوظ می باشد . در این روش سیلندر های پروتز ، پس از تخریب بافت ها ، داخل آلت قرار می گیرند .
نسخه اصلی مطلب
اختلالات نعوظ شامل چه مواردی می شود؟ را در سایت دکتر پیمان صالحی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید