در هر یک میلی لیتر منی، حداقل ۲۰ میلیون اسپرم وجود دارد. ۵۰ درصد از اسپرم ها شکلی طبیعی دارند و حداقل ۳۰ درصد از آن ها حرکتی پیشرونده و رو به جلو دارند. اگر هر یک از موارد فوق دچار مشکل گردد، در مردان ناباروری ایجاد خواهد شد. در واقع اصلی ترین عامل ناباروری در مردان، مربوط به کیفیت و تعداد اسپرم ها خواهد شد.
اگر تعداد اسپرم در مردان کم تر از حالت طبیعی باشد، می توان با استفاده از روش لقاح مصنوعی آن را درمان کرد؛ اما مشکل اصلی زمانی رخ می دهد که به صورت کلی تعداد اسپرم در مردان صفر باشد که در اصطلاح پزشکي به آن آزواسپرمي (Azoospermia )می گويند.
کلینیک تخصصی دکتر پیمان صالحی، آماده ارائه خدمت در زمینه درمان ناباروری مردان در اصفهان به مراجعین محترم می باشد. برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت با شماره 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آزواسپرمی ، به اختلالی گفته می شود که در آن تعداد اسپرم های موجود در مایع منی، صفر باشد. از آنجا که عوامل خارجی بسیاری در آزواسپرمی موقت تأثیر گذارند، لذا تائید و تشخیص این اختلال باید از طریق آزمایش های مکرر در درازمدت انجام شود. حدود یک درصد از مردان و حدود 15درصد از مردان عقیم، به آزواسپرمی مبتلا هستند. آزواسپرمی ممکن است در نتیجه ی عدم تولید اسپرم یا عدم توانایی اسپرم برای حل شدن در مایع منی ایجاد شود، اما با توجه به نتایج آزمایشگاهی، گاهی هر دو مؤلفه در یک شخص وجود دارد. تشخیص اصلی این اختلال زمانی انجام می شود که، طی بررسی به روش میکروسکوپیک، هیچ اسپرمی در مایع منی وجود نداشته باشد.
طي سال هاي اخير پيشرفت هاي شگفت انگيزي در پي بردن به علل آزواسپرمي، اساس ژنتيکي آن و غلبه بر ناباروري اين افراد به کمک روشهاي کمک باروري صورت گرفته است؛ اما کيفيت زندگي اين افراد به طور عام و عملکرد جنسي آنها به طور خاص، کمتر بررسي شده است. عملکرد جنسي، از جنبه هاي مختلف يعني وضعيت نعوظ آلت تناسلي ، وضعيت انزال مايع مني، تمايل جنسي و فواصل نزديکي جنسي که هرکدام به تنهايي يا با همديگر ممکن است در يک فرد دچار اختلال شوند، قابل بررسي است.
طی مطالعات انجام شده بر روی مردانی که با ناباروری مواجه بودند؛ پس ازبيوپسي بيضه تحت بي حسي موضعي، با تکنيک استاندارد، و به اثبات رسیدن اختلال آزوسپرمی، به بررسی متغيرهاي ميل جنسي، نعوظ آلت تناسلي، انزال مايع مني، مدت زمان تا وقوع انزال، اوج لذت جنسي و دفعات مقاربت جنسی و بطور کلی عملکرد جنسي قبل از هرگونه اقدام تشخيصي ـ درماني پرداخته شد. همچنین معاينه باليني به منظور بررسي تظاهرات کاهش آندروژن انجام شد. آزمايش اسپرموگرام مطابق معيارهاي WHO بعمل آمد. سنجش هورموني شامل LH،FSH و PRL به روش IRMA انجام شد و سطح سرمي تستوسترون با راديوايمونواسي اندازه گيري شد.
نتیجه این تحقیقات بیانگر این نکته بود که شيوع اختلالات جنسي در بيماران با آزواسپرمي غيرانسدادي، در حد شيوع اختلالات جنسي در جمعيت عمومي مي باشد؛ اما به دليل غالب بودن مشکل ناباروري در بيماران آزواسپرم، به اختلال عملکرد جنسي آنها کمتر توجه مي شود. توجه خاص به اين مشکلات به هنگام دنبال نمودن درمان ناباروري علاوه بر بهبود کيفيت زندگي، در برخي موارد درمان ناباروري را نيز اثر بخش تر خواهد کرد.
همشهریان گرامی! برای درمان عفونت مجاری ادراری، سرطان های دستگاه ادراری ، بزرگی پروستات، ناباروری ، واریکوسل و ... به متخصص جراحی کلیه و مجاری اداری در اصفهان مراجعه نموده و از مطلوب ترین نتایج درمانی، برای بیماری خود بهره مند شوید.