سندرم گیرافتادگی شانه ، زمانی رخ می دهد که بافت های نرم مفصل شانه و اطراف آن به طور مکرر توسط استخوان های اطراف فشرده شوند . این مشکل به طور معمول هنگامی اتفاق می افتد که بازو حدودا تا نیمه در بالای سر قرار گیرد . در این مقاله به بررسی سندرم گیرافتادگی شانه می پردازیم .سندرم گیرافتادگی شانه می تواند توانایی شما را در بلند کردن بازو به طور کامل یا هنگام استفاده از بازو در موقعیت های پر فشار مانند پرتاب توپ یا نوشتن بر روی تخته ، محدود کند .
این بیماری به طور معمول منجر به التهاب تاندون های گرداننده شانه به ویژه تاندون سوپرااسپیناتوس ، به خصوص در افراد بالای ۴۰ سال می گردد .این بیماری همچنین می تواند باعث التهاب بورس زیرآکرومیون در افراد زیر ۴۰ سال شود .
برای درمان سندروم گیرافتادگی شانه با توجه به شرایط بیمار ممکن است از روشهای متفاوتی استفاده شود. متخصصین طب فیزیکی سندروم گیرافتادگی شانه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی بهبود بخشیده و درمان می نماید. شما می توانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
تصور می شود که گیرافتادگی شانه به دلیل استفاده بیش از حد از تاندون سوپراسپیناتوس که در امتداد بالای تیغه شانه قرار دارد ، شروع می شود .سپس درد از عملکرد صحیح عضلات روتاتور کاف جلوگیری می کند و باعث می شود استخوان فوقانی بازو کمی جابجا شود . این ممکن است منجر به التهاب بورس ساب آکرومیال شود .با گذشت زمان ، درد باعث اختلال در عملکرد و افتادن در یک سیکل معیوب می شود که در نهایت ممکن است منجر به استخوان سازی یا رشد خار های استخوانی و آسیب رساندن به تاندون های روتاتور کاف و غیره شود .در صورت عدم درمان ، گیرافتادگی شانه می تواند به پارگی روتاتور کاف تبدیل شود .
علائم و نشانه های سندروم گیرافتادگی شانه شامل موارد زیر است :
گیرافتادگی شانه ممکن است ساختار های زیادی را تحریک کند . هر ساختار ممکن است به یک روش درمانی متفاوت نیاز داشته باشد . از آنجا که آسیب دیدگی های ناشی از شانه و گزینه های درمانی به میزان قابل توجهی متفاوت است ، همیشه مهم است که برای انتخاب روش درمانی با یک متخصص حاذق مشورت نمایید .
از گزینه های درمانی این سندرم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
افراد با سندرم گیرافتادگی شانه می بایست از انجام فعالیت هایی که به صورت تکراری به خصوص در زوایای بالای سر می باشد پرهیز نمایند ، همچنین این گونه افراد لازم است تا از انجام حرکت های سنگین در مفصل شانه پرهیز نمایند .
امروزه برای درمان بسیاری از مشکلات و آسیب های اندام، از روشهای غیر جراحی استفاده می شود که یکی از موثرترین آنها شوک ویوتراپی است. شوک ویوتراپی در اصفهان با نتایج بسیار درخشان توسط دکتر سلمان فلاح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام می شود.