افتادگی پلک شرایطی است که مرز پلک بالا، پائین تر از حد طبیعی خود سقوط می کند. در موارد شدید، افتادگی پلک می تواند تمام یا بخشی از مردمک را بپوشاند و باعث مشکلات بینایی شود. افتادگی پلک می تواند یک یا هر دو چشم را تحت تأثیر قرار دهد. ممکن است در بدو تولد (پتوز مادرزادی) وجود داشته باشد. یا ممکن است به صورت تدریجی با افزایش سن بیشتر شود.
برای درمان افتادگی پلک با بلفاروپلاستی غیر جراحی در اصفهان، می توانید به مطب دکتر لادن ناظمی مراجعه نماید. در این مرکز لیفت پلک با بکارگیری پلاسما جت، با ایجاد کمترین عوارض انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
افتادگی پلک به دلایل متفاوتی، از دلایل طبیعی گرفته تا شرایط جدی تری مانند بیماری ها، رخ می دهد. پزشک می تواند علت واقعی آن را در فرد مبتلا تشخیص دهد. هرکس ممکن است به این بیماری مبتلا شود و آن بین زن و مرد و نژاد های مختلف، به یک اندازه شایع است. شایع ترین علت این بیماری در افراد مسن، روند پیری است. عضله ی بالابر، مسئول بالابردن پلک چشم است. هرچه سن فرد، افزایش می شود، این ماهیچه دچار کشیدگی بیشتر شده و درنتیجه باعث پایین افتادن پلک می شود. باوجود اینکه این مشکل بیشتر در افراد بزرگسال در سنین مختلف دیده می شود، می تواند کودکان را هم از بدو تولد به خود گرفتار کند. البته افتادگی پلک در کودکان، بسیار نادر است. گاهی اوقات دلیل اصلی این بیماری ناشناخته باقی می ماند. بعضی مواقع هم صدمه به چشم، مانند ضربه، منجر به افتادگی پلک می شود. مشکلات عصب شناختی هم می تواند فرد را به این بیماری مبتلا کند.
پایین افتادن یک یا هر دو پلک بالایی چشم، اصلی ترین علامت افتادگی پلک است. در برخی موارد، این افتادگی روی بینایی اثر منفی می گذارد، اما علایم افتادگی پلک در برخی از افراد به راحتی مشخص نمی شود یا به شکل دائمی نیست. فقط زمانی که چشم ها به شدت خشک و مرطوب باشند، چهره ی فرد به گونه ای می شود که انگار بسیار خسته است. بخش های اصلی که در این بیماری، درگیر می شوند، اطراف چشم ها هستند و ممکن است فرد در این نواحی، کمی احساس درد کند و درعین حال چهره اش به نظر خسته بیاید. برخی از افراد مبتلا به افتادگی شدید پلک، هنگام صحبت با دیگران، حتی در یک گفتگوی عادی، مجبور می شوند سرشان را کمی عقب نگه دارند تا بتوانند اطرافیان را ببینند.
پزشک باید بیماری را که به افتادگی پلک دائمی مبتلا شده است، به خوبی معاینه کند تا مطمئن شود، افتادگی پلک چشم ناشی از بیماری های دیگری نباشد. این مسأله زمانی که فرد به سردردهای میگرنی هم مبتلاست، از اهمیت بیشتری برخوردار است. در این هنگام پزشک احتمال بروز مشکلات دیگر را در فرد بررسی می کند.
پزشک ابتدا آزمایش فیزیکی انجام می دهد و تاریخچه ی پزشکی فرد را جویا می شود. اگر افتادگی پلک، بارها رخ دهد و زمان آن طولانی باشد، پزشک برای تشخیص علت واقعی آن، چند آزمایش انجام می دهد.
پزشک ممکن است، آزمایش «لامپ اسلیت» (Slit Lamp) را انجام دهد. (لامپ اسلیت، وسیله ای دارای منبع نور با شدت بالاست که می تواند به صورت متمرکز یک صفحه نازک نور را به داخل چشم بتاباند). چشم های فرد برای انجام دادن این آزمایش، مدتی کاملا باز می ماند و ممکن است او کمی احساس ناراحتی کند.
آزمایش دیگر که به وسیله ی آن، علت بیماری هایی چون افتادگی پلک، تشخیص داده می شود، آزمایش «تنسیلون» (Tensilon) است. پزشک دارویی به نام «تنسیلون» که با نام «ادروفونیوم» هم شناخته می شود، به یکی از رگ های بیمار تزریق می کند. ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که پاهایش را روی هم بگذارد یا بردارد یا چندبار بنشیند و بلند شود. پزشک با انجام این کار می خواهد بداند که آیا داروی «تنسیلون»، قدرت ماهیچه های فرد را افزایش می دهد یا خیر. بدین ترتیب او می تواند تشخیص دهد که آیا افتادگی پلک، ناشی از «میاستنی گراویس» است یا خیر.
افتادگی پلک علاوه بر اینکه روی زیبایی تاثیر گذار است روی مشکلات جسمی نیز تاثیر گذار است و اگر درمان نشود یک سری عوارض از لحاظ سلامتی برایتان ایجاد می کند.
این عوارض شامل:
عوامل مختلفی وجود دارد که افتادگی پلک را تشدید می کند.
این عوامل شامل:
درمان افتادگی پلک به دو صورت جراحی و غیر جراحی انجام می گیرد. توجه داشته باشید که استفاده از هر کدام از روش ها طبق نظر پزشک انجام می گیرد.
انواع روش درمان افتادگی پلک شامل:
یکی از روشهای مقرون به صرفه، موثر و کم عارضه برای بهبود پوست و مو، مزوتراپی می باشد. شما می توانید تزریق مزوتراپی در اصفهان را با مراجعه به مراکز مجاز و معتبر پوست و مو این شهر تجربه نمایید.