علت گوشت اضافه بعد از عمل پلک و درمان آن
دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drvaez.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول تلفن مطب : 91620100 - 031
گوشت اضافی بعد از عمل بلفاروپلاستی میتواند بسیار آزاردهنده باشد، زیرا این جراحی معمولا با هدف زیبایی انجام میگیرد و گوشت اضافی بعد از عمل پلک میتواند تاثیر منفی بر زیبایی داشته باشد. از همین رو برخی افراد که این عارضه را تجربه میکنند به دنبال راهکارهایی برای رفع گوشت اضافی بعد از عمل بلفاروپلاستی هستند. در این مطلب قصد داریم تا دلایل ایجاد گوشت اضافه بعد از عمل بلفاروپلاستی و راهکارهای موجود برای رفع آن را خدمت شما بیان کنیم؛ بنابراین این تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
عوارض عمل بلفاروپلاستی متنوع هستند. یکی از این عوارض، گوشت اضافی بعد از عمل پلک است که درصد کمی از افراد را درگیر میکند. گوشت اضافی بعد از عمل پلک توده هایی گوشتی هستند که معمولا در دوران بهبودی و نقاهت ظهور میکنند. دلایل مختلفی وجود دارند که میتوانند منجر به ایجاد گوشت اضافی بعد از عمل پلک باشند. از جمله ی این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجمع مایعات لنفی و خون در زیر پوست: این عارضه طبیعی بوده و معمولا بصورت خودبخودی رفع میشود. تجمع مایعات لنفی و خون در زیر پوست میتواند منجر به کبودی و ورم موضع جراحی نیز شود که برای رفع آن نیاز به چند هفته زمان خواهد بود و بصورت کلی جای نگرانی ندارد. با این حال در صورتی که پس از چند هفته کبودی و ورم بعد از جراحی کاهش نیابد یا افزایش یابد لازم است تا با پزشک متخصص مشورت شود. گاهی برای رفع تجمع مایعات لنفی لازم میشود تا از مداخلات پزشکی استفاده گردد.
- جای اسکار و واکنش به بخیه: پس از جراحی، در زیر بخیه ها، بافت های برش خورده شروع به ترمیم خود میکنند. در صورتی که بخیه در محل مناسبی مخفی نشده باشد یا نتواند زخم را بصورتی ببندد که بافت جراحی شده کمترین تنش را تجربه کند، ممکن است شاهد ایجاد گوشت اضافی بعد از عمل بلفاروپلاستی باشیم.
- عفونت: از عوارضی از جراحی است که امروزه به لطف آنتی بیوتیک ها به ندرت شاهد بروز آنها هستیم. با این حال در صورتی که عفونت به هر علتی ایجاد شود ممکن است منجر به ورم و برجستگی در محل جراحی و نیز آسیب بافت شود و جای زخم ایجاد کند. با این حال احتمال اینکه عفونت منجر به ایجاد گوشت اضافی بر روی پوست شود بسیار کم است و معمولا به شکل ایجاد برجستگی و ترشح مواد زائد از محل جراحی نمایان میشود.
- عدم برداشتن پوست بصورت کامل: گاهی ممکن است پوست اضافی پوست به مقدار کافی برداشته نشود. برای حل این مشکل ممکن است نیاز به جراحی های تکمیلی باشد.
- بهبود نامناسب پوست پس از جراحی: پس از بلفاروپلاستی پوست شروع به ترمیم خود میکند. در این بازه ممکن است پوست شروع به افزایش یا کاهش سطح کند که نتیجه آن ایجاد پوست اضافی خواهد بود. این فرایند نیز پاسخ طبیعی بدن است و معمولا بصورت خودبخودی حل میشود و گوشت اضافی رفع میگردد.
- بیماری های زمینه ای، ژنتیک یا ویژگی های آناتومیک فرد: در برخی افراد ممکن است استعداد ایجاد کلوئید پس از جراحی بیشتر از دیگران باشد. کلوئید به گوشت اضافی روی پوست اطلاق میگردد که پس از آسیب بافت ایجاد میگردد. ویژگی های ژنتیکی و یا ساختار آناتومیک بدن نیز از عواملی هستند که در برخی افراد میتوانند استعداد ایجاد گوشت اضافه پس از جراحی را افزایش دهند.
همانگونه که اشاره گردید دلایل مختلفی برای ایجاد گوشت اضافی بعد از عمل بلفاروپلاستی وجود دارند. بنابراین، روشهای درمانی متنوعی نیز بر اساس علت ایجاد این عارضه در دسترس هستند. از جمله روشهای درمان گوشت اضافه بعد از عمل بخیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صبر کردن تا بهبود کامل پوست: در بسیاری از موارد، گوشت اضافی پس از جراحی به علت ورم محل جراحی است که نیاز به درمان ویژه ندارد و تنها کافی است تا چند هفته صبر کرد تا ورم موضع جراحی از بین برو.
- جراحی تکمیلی: در صورتی که گوشت اضافی بعد از عمل بلفاروپلاستی بصورت خودبخودی از بین نرود ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی باشد که میتواند گوشت اضافی را برش دهد.
- روشهای غیرتهاجمی برای رفع گوشت اضافی پس از بلفاروپلاستی: ممکن است روشهایی مانند استفاده از برخی کرم ها و ... در کاهش گوشت اضافی بعد از عمل جراحی موثر باشند.
- با همه این موارد، بهترین روش برای درمان گوشت اضافی بعد از عمل بلفاروپلاستی توسط پزشک و بر اساس وضعیت فرد تعیین میگردد.
امروزه کرم هایی که بتوانند گوشت اضافی پس از جراحی بلفاروپلاستی را بصورت کامل از بین ببرند در دسترس نیستند. با این حال، برخی کرم ها میتوانند منجر به بهبود وضعیت محل جراحی شده و فرایند ترمیم را بهبود بخشند. از جمله:
علاوه بر این کرم ها، ممکن است برخی کرم ها نیز برای دوران بهبودی پس از عمل بلفاروپلاستی تجویز شوند، از جمله:
- کرم آنتی بیوتیک
- کرم های استروئیدی برای کاهش التهاب پلک
- کرم های مرطوب کننده
- کرم آرنیکا
مصرف منظم و کامل هر نوع کرم تجویز شده میتواند تاثیر بسیاری در کاهش عوارض پس از جراحی و بهبود وضعیت دوران نقاهت داشته باشد.
بخیه ها برای بستن محل برش جراحی ضروری هستند. بخیه ها ممکن است قابل مشاهده باشند یا در زیر چین های پلک مخفی باشند اما پس از برداشتن آنها معمولا جای بخیه قابل تشخیص نیست. بخیه های عمل بلفاروپلاستی معمولا پس از 5 تا 7 روز برداشته میشوند که این دوره برای بخیه های قابل جذب بیشتر خواهد بود. پس از برداشتن بخیه ها، ممکن است جای بخیه ها بصورت یک رد ظریف یا زخم کوچک مشخص باشد که معمولا با گذشت زمان و به تدریج کاهش یافته و از بین میروند، بصورتی که جای بخیه بعد از عمل بلفاروپلاستی به سختی قابل تشخیص است. برای اینکه جای بخیه قابل مشاهده نباشد لازم است تا مراقبت های پس از عمل بلفاروپلاستی به دقت پیگیری شوند، از جمله پاکیزه نگه داشتن محل جراحی بر روی پلک و مراقبت از پوست در مقابل نور آفتاب با استفاده از عینک آفتابی و ...
بصورت عمومی توصیه میشود تا از ماساژ چشم بعد از عمل پلک به مدت چند هفته خودداری شود، زیرا در این بازه زمانی پلک ها ملتهب بوده و به لمس و ماساژ حساس هستند و ماساژ دادن چشم میتواند فرایند ترمیم چشم را با تاخیر مواجه سازد. پس از اینکه چند هفته از جراحی گذشت و پزشک اجازه داد میتوان با رعایت نکات زیر چشم را ماساژ داد:
- ماساژ باید به آرامی صورت گیرد و نیروی زیادی به چشم ها وارد نشود.
- از مرطوب کننده ها استفاده شود تا محل جراحی مرطوب شود.
- ماساژ بر اساس روش توصیه شده توسط پزشک شخصی صورت گیرد.
- صبور باشید. بهبود پس از عمل بلفاروپلاستی نیاز به زمان دارد و نباید انتظار ترمیم سریع با ماساژ داشت.
نسخه اصلی مطلب
علت گوشت اضافه بعد از عمل پلک و درمان آن را در سایت دکتر علیرضا واعظ شوشتری بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید