کلیت زندگی ، حال چه شهری ، ماشینی ، صنعتی و چه خارج از سر و صدای سرسام آور شهرها ، من و شما را روز به روز در سراشیبی برخورد با انواع اتفاقات ناگوار روانی و احساسی قرار می دهد . همه ما تجربه ی این نوع فشار ها را داشته ایم و همینطور در معرض آنها نیز بوده ایم که ممکن است مشکلات هیجانی ، جسمی و روحی را برایمان به ارمغان بیاورد ! ولی هرگز نمیتوان از فشار اضطراب و استرس گریخت چرا که زندگی سراسر دغدغه است و نگرانی . پس چگونه می توانیم خودمان را نجات بدهیم ، حفظ کنیم یا لااقل از خودمان کمی مراقبت کنیم ؟ چگونه و از چه راه هایی این فشار ها را پشت سر بگذاریم ؟ راه قوی کردن روح خود و خانواده ی عزیزمان چیست ؟ چطور اصطلاح به مشکلات لبخند بزنیم را معنی کنیم و در زندگی هایمان از آن استفاده کنیم ؟ چگونه شادی را به عزیزانمان هدیه بدهیم و روحی تندرست و سلامت داشته باشیم؟
تقریبا همه ی ما معتقدیم حال روحی مردم ایران خیلی خوب نیست و مشکلات و اختلالات و رفتارهایی که نشان می دهد این حال بد وجود دارند روز به روز بیشتر خودشان را نشان می دهند . به خصوص مشکلاتی که در چند ماه اخیر ایجاد شده بر مردم جامعه تاثیر بسیار گذاشته و همچنین آمارهای رسمی و غیررسمی حدس و گمان های مردم را به جد تایید میکنند . به تازگی هم اعلام شده افسردگی ، استرس و پرخاشگری شایع ترین اختلالات روانی هستند.
ببینید عزیزان من ، افسردگی احساس غم و اندوهیست که هرگز به تجربه بحران ها و دغدغه ها و غصه های زندگی محدود نخواهد شد و یک دوره اندوه است که شامل از دست دادن علاقه و شوق و میل به چیزهایی می شود که قبل از آن باعث خوشحالی یا لذت می شدند . این احساسات معمولا به همراه نشانه های روانی یا جسمی هم هستند . استرس هم اختلالی فراگیر و احساسی است که در آن ، ما از لحاظ درک و فهم به این باور میرسیم که همه انتظاراتی که از ما وجود دارد ، فراتر از توانمندی های ماست . عوامل استرس هم بیرونی هستند هم درونی . مهم ترین عوامل استرس زای بیرونی مشکلات زندگی و دگرگونی های زندگی هستند . اگر استرس از حدی بیشتر بشود به پریشانی تغییر قیافه میدهد و سلامتی و عملکرد ما را دچار مشکل میکند.
پرخاشگری هم اختلالیست که هم بر فرد و هم بر اطرافیانش اثر می گذارد . رفتار پرخاشگرانه آسیب جسمی و روحی زیادی به فرد وارد می کند . افراد پرخاشگر ، قوانین و هنجار ها را نقض می کنند .
رفتارهای پرخاشگرانه گاه به گاه عادی و حتی طبیعی اند ولی اگر به صورت مداوم اتفاق بیفتند اطرافیان را عصبی می کنند . در پرخاشگری فرد از کنترل رفتارش ناتوان است یا از رفتارهای مناسب آگاه نیست و در نتیجه رنج می کشد پس واقعا باید مراقب هم باشیم.
مثلا سلامت دهان و دندان ، سلامت چشم ها ، مبتلا نشدن به بیماری های گوارشی و انگلی و. . .؟ بسیاری از ما راه های بهداشتی مناسبی را می شناسیم و برای رهایی از مشکلات یا درگیر نشدن با آنها ، انجام می دهیم . برای سلامت روح و روان ، شادابی ، اعتماد به نفس خوب ، زندگی با نشاط ، تندرستی و امید فراوان ، بهتر است راه هایی را یاد بگیریم تا فشارهای روانی در زندگی ، ما را خسته ، بی قرار ، نا امید یا کلافه نکنند . ما با کسب مهارت هایی میتوانیم با قدرت ، از آرامش روانی خود مراقبت کنیم و به مشکلاتی مثل فشارها و رنج های روحی در محیط کار ، تحصیل و خانواده دچار نشویم.
این مهارت یا مهارت ها می توانند دیدگاه و نظر ما را نسبت به اتفاقاتی که در محیط اطرافمان رخ میدهند تغییر دهند . کیفیت ارتباط ما را با عزیزانمان ، همکاران و یا اعضای خانواده ارتقاء بدهند و نهایتاً محیطی مملو از آرامش ، امید ، بخشش ، ایثار ، شادمانی ، زیبایی و لحظات دلچسب و به یادماندنی را برای من و شما عزیزان مهیا کنند تا از زنده بودن و زندگی کردن لذت ببریم و این لذت را لحظه به لحظه برای هم یادآور شویم .
شاد بودن نه تنها زندگی هر کدام از ما را تحت تاثیرات مثبت و شگفت انگیز قرار می دهد بلکه در محیط کار هم همین شاد بودن ، لذت بردن و لذت بخش بودن ، در جهت هر چه بهتر انجام شدن کار نقش زیادی دارد. انرژی مثبتی که از یک انسان شاد و امیدوار انتقال می یابد اثرات معجزه آسایی دارد که تجربه هایم به طور کامل و جامع معرف هنرمندی های اوست.
روش های کاری افراد غمگین ، حادثه ساز است چون تمرکز حواس کافی ندارند . در چارچوب اهداف حرکت نمی کنند و این که آنی تصمیم بگیرند ، زیاد است ؛ برعکس افراد شاد ، تصمیمات بهتر و منطقی تری می گیرند و در کارشان همیشه اولویت بندی وجود دارد.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.