همه ما انسان ها سه قسمت داریم :
جسم(body) ، ذهن(mind) ، روح(spirit)
معمول ترین بعد سلامتی ، سلامت جسمی است که نسبت به ابعاد دیگر سلامتی ساده تر می توان آن را ارزیابی کرد . سلام جسمی همان عملکرد درست اعضاء بدن است . به عنوان نمونه بعضی از نشانه های سلامت جسمی عبارتست از : ظاهر خوب و طبیعی ، وزن مناسب ، اشتهای کافی ، خواب راحت و منظم ، اجابت مزاج منظم ، اندام مناسب ، حرکات بدنی هماهنگ ، طبیعی بودن نبض و فشار خون و افزایش مناسب وزن در سنین رشد و وزن نسبتا ثابت در سنین بالاتر جسم ما مثل قطار ی است که برای سفر سلامت زندگی به ان نیاز داریم پس برای سلامتی ان باید سرمایه گذاری و تلاش کنیم . قطار معیوب مارا به مقصد نمی رساند.
برای حفظ و ارتقای سلامت نیاز به اطلاعات داریم پس سعی کنید مطالعه کنید اگر از نظر جسمی سلامت خوبی داشته باشید و مطمئن باشید این احساس سلامتی و اعتماد بنفس و امنیت خاطر ان در بخش های دیگر زندگی به شما بسیار کمک می کند.پس از بدن خود به خوبی مراقبت کنید .
بدیهی است سنجش سلامت روانی نسبت به سلامت جسمی مشکل تر خواهد بود در اینجا تنها نداشتن بیماری روانی مد نظر نیست بلکه قدرت تطابق با شرایط محیطی ، سازگاری فرد با خودش و دیگران ، قضاوت صحیح در برخورد با مسائل ، داشتن روحیه انتقاد پذیری و داشتن عملکرد مناسب در برخورد با مشکلات ،کنترل خشم و حوادث زندگی جنبه مهمی از سلامت روانی را تشکیل می دهد ، نکته دیگری که باید در اینجا به آن اشاره کرد اینکه بسیاری از بیماری های روانی نظیر اضطراب ، افسردگی و غیره بر روی سلامت جسمی تاثیر گذار است و ارتباط متقابلی بین بیماری های روانی و جسمی وجود دارد .
«مراقب افکارت باش که گفتارت میشود ، مراقب گفتارت باش که رفتارت میشود ، مراقب رفتارت باش که عادتت میشود ، مراقب عادت هایت باش که شخصیتت میشود و مراقب شخصیتت باش که سرنوشتت میشود...»
تن ز جان و جان ز تن مستور نیست..........................لیک کس را دید جان دستور نیست
ذهن میتونه پرستار ، پزشک ، جراح و حتی جلاد جسم باشه
«صورت گری را از من بیاموز تا نقش خود را باز افرینی »
پس کارگردان ، ذهن است و جسم بازیگر آن .
انسان یک موجود ذاتا معنوی است و این یکی از تفاوت های با ارزش ما از دیگر موجودات و از اساسی ترین تفاوت های ما در مسیر رشد و کمال است که بر هر درد بی درمان دواست...
یکی از زمینه های عمده بیماری ها و مشکلات روانی و عوارض جسمی، احساس پوچی ، بیهودگی و تزلزل روحی است که ناشی از فقدان بعد معنوی در افراد است . ایمان ، هدفدار بودن زندگی ، پای بندی اخلاقی ، داشتن حسن ظن و توجه بیشتر به مسائل معنوی زندگی باعث کاهش اضطراب ، تزلزل روحی و عوارض ناشی از آن می شود ، پس باید مثل جسم و روانمان روی این قسمت وجودمان هم کار کنیم و برای ارتقای سطح سلامت ان تلاش کنیم.
شما وقتی بیشترین بازدهی و تأثیرگذاری را دارید که بین جسم و روح و احساس خود تعادل ایجاد کنید نه اینکه تمام مدت کار کنید.
خندیدن، تفریح، کار ، روابط اجتماعی، تغذیه سالم ، ورزش ، خواب، عبادت، با خانواده وقت گذراندن
شما باید به هر ۳ قسمت رسیدگی کنید . شما می توانید ۲۴ ساعت شبانه روز را مشغول عبادت باشید اما از نظر فیزیکی، احساس خوب نداشته باشید . چون بدنتان هم نیاز به رسیدگی دارد.
شما می توانید هفت روز هفته ، روزی پنج ساعت را به باشگاه بروید ، اما اگر برای بُعد روحی و احساسی خود وقت نگذارید نمی توانید بهترین نسخه خودتان باشید.
حفظ تعادل بین این ۳ قسمت می تواند کلید موفقیت شما شود.
"سرطان چیست و چگونه بوجود می آید؟" یکی از سوالات پرتکراری است که امکان دارد در ذهن شما هم مطرح شده باشد. شبکه اطلاع رسانی پزشک آنلاین با ایجاد بخش مطالب مربوط به سرطان ، بنا دارد آگاهی جامعه را پیرامون این بیماری ارتقاء دهد. شما هم اگر مایل به یافتن پاسخ سوالات خود درباره سرطان هستید؛ مطالب بخش سرطان را مطالعه فرمایید.