درد زانو از مشکلاتی است که معمولا به تدریج و طی گذشت مدت زمان طولانی ایجاد می شود. درد زانو گاهی به دلیل فعالیت ناگهانی و بدون آسیب جدی ایجاد می شود و می توان آن را با روش هایی در خانه مدیریت کرد. گاهی نیز درد زانو به دلیل آسیب هایی ایجاد می شود که نیاز به مراجعه به پزشک وجود خواهد داشت. دردهای مزمن و طولانی مدت مانند آرتروز زانو را می توان به تغییر سبک زندگی مانند کاهش وزن و تمرینات ورزشی ویژه که به تقویت عضلات زانو منجر می شود کاهش داد اما در نهایت برای درمان آنها نیاز به پزشک متخصص خواهد بود.
روش هایی که به کاهش درد بدون نیاز به جراح زانو منجر می شوند شامل استراحت و دوری از فشار و استرس زیاد بر زانو، استفاده از کمپرس یخ، بستن محل درد، بالا نگهداشتن زانو نسبت به سطح بدن در هنگام درازکشیدن و استفاده از مسکن های معمول هستند که بسته به نوع آسیب و درد زانو ممکن است بکار گرفته شوند. اما در مواردی درد زانو قابل تسکین با روش های خانگی نیست و علائمی از آسیب های جدی تر وجود دارد که نیاز به مراجعه به یک پزشک متخصص جراح زانو را نشان می دهد.
این تغییر شکل در زانو را می توان با کنار هم قراردادن زانوی آسیب دیده و سالم تشخیص داد. در صورتی که تغییر شکلی در زانو ایجاد شده باشد می تواند نشان دهنده ی شکستگی یا دررفتگی در قسمت های مختلف زانو از جمله کشکک زانو باشد.
زمانی که درد زانو به قدری زیاد می شود که منجر به لنگیدن فرد می شود و یا مانع از راه رفتن فرد می شود باید به پزشک متخصص زانو مراجعه کرد. درد شدید در زانو می تواند نشانگر آسیب به استخوان ها یا غضروف های زانو باشد.
اگر فرد هنگامی که می ایستد نمی تواند وزن خود را بر روی زانو بیاندازد، می تواند نشانه ای از آسیب های مختلفی در زانو باشد که نیاز به تشخیص تخصصی توسط پزشک متخصص دارد.
در این حالت فرد احساس می کند که زانوی او لق می خورد، ساختار زانو در جای خود بازی می کند یا اینکه ساختار زانو از هم فرو خواهدپاشید. این حالت معمولا به دلیل آسیب رباط زانو است که اگر به آن رسیدگی نشود به بدترشدن وضعیت آن منجر خواهدشد.
در حالی که معمولا مشکلات زانو همراه با درد هستند اما گاهی نداشتن درد و بی حسی زانو علامت اصلی در آسیب زانو است. در صورتی که فرد دردی در زانوی خود دارد که با فشاردادن بر روی محل درد، افزایش نمی یابد احتمالا آسیب به زانو وارد نشده و علت درد، عصبی یا آسیب هایی است که به زانو مربوط نمی شوند.
در صورتی که با گذشت زمان درد زانو کاهش نمی یابد بهتر است با یک متخصص بیماری های زانو مشورت گردد. معمولا اگر در افراد معمولی درد زانو پس از مدت 3 هفته کاهش نیافت می تواند علامت آسیب زانو باشد. افراد ورزشکار در صورتی که 48 ساعت دچار درد بدون کاهش شدند باید به متخصص آسیب های زانو مراجعه کنند.
توصیه ی کلی این است که هرگاه دردی در بدن، زندگی طبیعی و معمول فرد مانند کار، رانندگی، ورزش یا پیاده روی وی را تحت تاثیر قرار می دهد بهتر است تا با یک متخصص مشورت کند.
گاهی درد زانو به حدی است که موجب ایجاد مشکلاتی در خواب شبانه می شود. در این حالت بهتر است با پزشک متخصص مشورت شود.
مانند تغییر ساختار زانو در اثر ضربه، هر گونه تغییر حالت یا رنگ زانو یا اطراف آن می تواند نشانی از یک آسیب جدی در زانو باشد. در صورتی که فرد احساس قرمزی و بادکردگی در زانو کند و با لمس محل، احساس گرما و ناراحتی کند احتمالا زانوی وی دچار عفونت شده است.
در صورتی که زانو دچار آسیب شده باشد بافت های درونی آن ورم می کنند که این بادکردگی می تواند در نهایت به کاهش توان و بازه ی حرکتی زانو منجر شود و از باز و بسته شدن کامل زانو جلوگیری کند. در صورتی که این مشکل برای مدت 24 ساعت از بین نرفت فرد باید با پزشک متخصص مشورت نماید.
طراحی وب سایت پزشکی از جمله خدمات تخصصی گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است. این مجموعه با کسب مهارت و تجربه سالها فعالیت در جهت سئوی سایت پزشکان، توانسته است موفق ترین پروژه ها را ارائه نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.