کاهش میل جنسی در طول زندگی فرایندی طبیعی است که در مراحل مختلف زندگی ممکن است رخ دهد. همچنین این که فرد گاهی با شریک جنسی خود از نظر نیازهای جنسی هماهنگ نباشد نیز نرمال است اما این کاهش میل جنسی اگر طول بکشد میتواند موجب نگرانی افراد گردد و میتواند نشانگر وجود یک مشکل یا بیماری در فرد باشد.
امروزه یکی از مقولات مطرح و مورد توجه، مسئله مشکلات جنسی و فقدان عملکرد جنسی مناسب در بین زوجین است که می تواند موجب بسیاری از اختلافات بین همسران باشد. همشهریان گرامی در صورتی که با چنین معضلاتی روبرو هستید؛ باید به یک سکس تراپیست در اصفهان مراجعه نمایید تا با دریافت راهکارهای مناسب از این افراد، بتوانید به زندگی جنسی خود سر و سامان دهید.
اصلی ترین علامت در افرادی که میل جنسی آنان کاهش یافته این است که تمایلی به آغاز رابطه ی جنسی ندارند و در صورتی که در رابطه ی جنسی قرار بگیرند، با علائمی مانند کاهش توان نعوظ مواجه می شوند.
برخی از دلایل کاهش میل جنسی در آقایان عبارتند از :
این هورمون که غالبا در بیضه ها تولید می شود نقش بسیار مهمی در میزان تمایلات جنسی آقایان دارد. این هورمون فرایندهای مختلفی مانند ساخت عضلات، ساخت توده های استخوانی در بدن و تولید اسپرم در بیضه ها را تحریک می کند. کاهش این هورمون با افزایش سن یک فرایند طبیعی است که به کاهش میل جنسی منجر میشود اما باید توجه داشت که کاهش ناگهانی این هورمون در بدن می تواند نشان دهنده ی مشکلاتی در سیستم هورمونی بدن باشد که برای تشخیص درست این مسئله لازم است تا از یک متخصص کمک گرفته شود.
برخی داروها مانند داروهای فشار خون پایین می توانند نعوظ و تحریک پذیری جنسی آقایان را کاهش دهند. داروها یا روشهای درمانی دیگری نیز وجود دارند که میتوانند سطح تستوسترون را کاهش دهند مانند شیمی درمانی، رادیودرمانی برای سرطان، هورمون های استفاده شده جهت درمان سرطان پروستات و کورتیکواستروئیدها، مورفین، برخی داروهای ضد قارچی، استروئیدهای آنابولیک و برخی داروهای ضد افسردگی از جمله ی این داروها هستند.
این بیماری می تواند تمام جنبه های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و رفتارهایی که سابقا جذاب بودند را بی معنا کند. در عین حال داروهایی که جهت درمان افسردگی بکار می روند نیز می توانند به کاهش میل جنسی آقایان منجر شوند.
دردها و بیماری های مزمن اولویت بدن را تغییر می دهند. برخی بیماری ها مانند سرطان می توانند تولید اسپرم را کاهش دهند. سایر بیماری هایی که می توانند به کاهش میل جنسی آقایان منجر شوند شامل موارد زیر است:
در صورتی که فرد دچار بیماری مزمن است بهتر است تا با شریک جنسی خود در مورد شرایط خود صحبت نماید و با پزشک سکس تراپیست مشورت نماید.
برخی از مشکلات متفرقه که می توانند به طور غیر مستقیم بر میل و عملکرد جنسی مردان تاثیرگذار باشند عبارتند از:
مشکلات خواب و کاهش زمان آن می تواند به کاهش سطح تستوسترون منجر شود که در نهایت می تواند منجر به کاهش تمایلات جنسی مردان منجر شود.
بیشترین میزان تستوسترون در مردان در اواخر دهه ی دوم زندگی آنها است و با افزایش سن، میزان آن کاهش می یابد. در سنین بالاتر، مدت زمان بیشتری برای نعوظ و ارگاسم مردان نیاز است. برخی داروها می توانند کیفیت روابط جنسی مردان را در سنین بالا بهبود ببخشند.
دوره های پرتنش در زندگی میتواند تمایل جنسی مردان را کاهش دهد. زیرا استرس می تواند تولید هورمونهای جنسی را مختل کند.
نگرش مثبت افراد نسبت به خود و بدن خود نقش مهمی در تمایلات جنسی مردان و زنان دارد. در صورتی که فرد خود را دارای جذابیت های کافی نداند، از خود رضایت کافی نداشته باشد و خود را تحقیر کند می تواند به کاهش تمایل جنسی مردان و دوری یا ترس از روابط جنسی بیانجامد.
تحرک کم در زندگی می تواند زمینه ساز مشکلات بسیاری در بدن باشند و به کاهش تمایلات جنسی مردان منجر شود. از طرفی فشار بیش از حد به بدن در طی فعالیت ورزشی نیز می تواند به استرس بر روی ارگان های مختلف بدن و در نهایت به کاهش تمایلات جنسی منجر شود.
مصرف بیش از حد الکل می تواند به کاهش تولید تستوسترون منجر شود. همچنین مصرف دخانیات، تنباکو، ماریجوانا و داروهای روانگردان نیز تولید تستوسترون را مختل می کنند. نشان داده شده است که سیگار تاثیر منفی بر روی تولید و حرکت اسپرم ها دارد.
بسته به اینکه دلیل کاهش تمایل جنسی در مردان چیست راهکار استفاده شده نیز متفاوت است. برخی از راهکارهای استفاده شده شامل موارد زیر است:
در نهایت باید توجه داشت که کاهش میل جنسی فرایندی طبیعی است که هم در خانم ها و هم در آقایان بروز می کند. بهتر است افراد نسبت به مشکلات خود با شریک جنسی خود صحبت کنند و او را نسبت به شرایط آگاه سازند، بر جنبه های عاطفی رابطه کار کنند و با استفاده از نظرات سکس تراپیست برای مشکل خود راهکاری پیدا کرده و حل نمایند.
همشهریان عزیز، برای بهره مندی از روشهای تشخیصی - درمانی بیماری های کلیه و مجاری ادراری که هم در زنان و هم مردان مشاهده می شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.