بی میلی و سردمزاجی جنسی یکی از مشکلات رایج در زندگی زناشویی است که می تواند تاثیرات منفی زیادی بر روابط عاطفی و جسمی مردان داشته باشد. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عوامل روانشناختی، فیزیکی، هورمونی و حتی سبک زندگی ایجاد شود. در حالی که سردمزاجی جنسی در مردان به طور معمول به عنوان یک موضوع حساس و گاهی تابو در نظر گرفته می شود، شناخت دقیق علل آن می تواند به درک بهتر و ارائه درمان های مؤثر کمک کند. این مقاله به بررسی علل بی میلی جنسی در مردان و راه های درمان آن می پردازد و به نکاتی برای کمک به بهبود کیفیت زندگی جنسی و روابط زناشویی اشاره می کند.
این مطلب برگرفته از مطالب خانم دکتر قهرمان نژاد می باشد. دکتر ندا قهرمان نژاد، دکترای روانشناسی، روان درمانگر، زوج درمانگر و سکس تراپیست در اصفهان ، آماده ارائه خدمات درمانی در این حوزه به مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت رزرو نوبت اینترنتی و آنلاین دکتر قهرمان نژاد کلیک نمایید.
شش جنبه تشخیصی برای بی میلی و سرد مزاجی جنسی در مردان وجود دارد:
برای اینکه شرایط یک فرد را بعنوان بی میلی بتوان نام برد این علائم باید حداقل به مدت شش ماه ادامه داشته باشند و موجب ایجاد ناراحتی زیادی در فرد شده باشند. همچنین، این مسئله جنسی نباید با یک اختلال روانی غیرجنسی ایجاد شده باشد و نیز نباید علت ایجاد آن در نتیجه یک تغییر جدی در رابطه یا به دلیل یک ماده (مانند مصرف دارو) یا شرایط پزشکی باشد.
دلایل مختلفی برای ایجاد سرد مزاجی در مردان ممکن است وجود داشته باشند، از جمله:
میل جنسی در مردان معمولاً با افزایش سن کاهش می یابد. این تغییرات معمولاً از اواخر دهه ۳۰ یا اوایل دهه ۴۰ آغاز می شود و در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی ممکن است شدت بیشتری پیدا کند. عواملی مانند تغییرات هورمونی (کاهش سطح تستوسترون)، مشکلات سلامت جسمی، استرس های روانی و تغییرات در شیوه زندگی می توانند این کاهش میل جنسی را تشدید کنند.
برای درمان کاهش میل جنسی در مردان ابتدا باید علت ایجاد آن شناسایی شود. اگر مشخص شود که دلیل احتمالی بی میلی، سطح پایین تستوسترون است درمان بیولوژیکی در درجه اول بر افزایش سطح تستوسترون متمرکز خواهد بود. هیپوگنادیسم که همراه با کم کاری غدد جنسی مردان است به طور معمول منجر به تولید پایین تستوسترون، کاهش علاقه جنسی و مشکلات حفظ نعوظ می شود. درمان جایگزینی تستوسترون را می توان از طریق پوست از طریق ژل یا پچ بدون نسخه، با تزریق، یا با قرص های آهسته رهش که در زیر پوست کاشته یا قرار داده می شوند، انجام داد. در چند مطالعه، افزایش سطح تستوسترون اثرات مفیدی بر انگیزه های جنسی و افکار جنسی نشان داده است.
گاهی ممکن است بی میلی مردان با دارو رفع شود. در این حالت گزینه های مختلفی بسته به شرایط فرد تجویز می شوند. توصیه می شود تا مردان از مصرف خودسرانه داروهای افزایش میل جنسی خودداری کنند و برای کسب نتیجه بهتر با پزشک متخصص مشورت کنند.
برخی مواقع نیز روش درمانی شامل حذف موارد آسیب زا مانند ترک سیگار و ترک مصرف مشروبات الکلی است. همچنین کنترل قند خون و دیابت، درمان بیماری هایی مانند کم خونی و کنترل فشار خون نیز می توانند در بهبود میل جنسی مردان تاثیرگذار باشند.
ممکن است بی میلی یا سردمزاجی جنسی مردان به علت مشکلات روانی یا سبک زندگی باشد. در این حالت ممکن است توصیه شود تا به سکس تراپیست مراجعه شود تا با مشاوره درمانی مشکلات افراد برطرف شوند.
برخی مواد غذایی نیز می توانند منجر به افزایش میل جنسی مردان شوند مانند: ماکا، جینسینگ، شنبلیله، خارخاسک، شکلات، سیر، دارچین و ...
همشهریان گرامی! برای درمان عفونت مجاری ادراری، بیماری های حاد و مزمن کلیه، سرطان های دستگاه ادراری ، بزرگی پروستات ، ناباروری ، واریکوسل و ... به متخصص جراحی کلیه و مجاری اداری در اصفهان مراجعه نموده و از مطلوب ترین نتایج درمانی، برای بیماری خود بهره مند شوید.