خطر بروز سرطان پستان در فردی که یکی از بستگان درجه یک (مادر، خواهر، دختر، پدر، برادر یا پسر) مبتلا به سرطان پستان دارد، بیشتر است. هم چنین این خطر در کسانی که چند نفر از افراد خانواده (چه فامیل پدری و چه مادری) درگیر باشند، نیز بیشتر است. تعداد افراد درگیر و سن شروعِ درگیری هم در افزایش خطر بیماری مؤثر است.
مثلاً اگر فردی یک فامیل درجه یک مبتلا به سرطان پستان داشته باشد، احتمال خطر برای او دو برابر افراد عادی است و اگر دو فرد درجه اول داشته باشد، این احتمال به سه برابر میرسد، یا اگر سن ابتلای فامیل درجه یک زیر 30 سال باشد، احتمال خطر ابتلای او سه برابر افراد عادی است. در حالی که اگر این فرد بالای 60 سال داشته باشد، این خطر به یک و نیم برابر میرسد.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند.
شماره تماس : 36294896 - 031
بیشتر بیماریهای خوش خیم پستان مثل کیست های پستان با افزایش خطر سرطان پستان همراه نیستند. تعداد ناچیزی از ضایعات خوش خیم پستان که با تکثیر غیرطبیعی همراه هستند، احتمال خطر سرطان افزایش میدهند.
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
افرادی که در ماموگرافی بافت پستان متراکم دارند در مقایسه با کسانی که بیشتر بافت آن ها را چربی تشکیل می دهد، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند.
استفاده طولانی مدت (بیش از 5 سال) از هورمونها به صورت داروهایی که در زمان یائسگی به عنوان جایگزین استروژن و پروژسترون مصرف می شوند، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهند. مصرف استروژن به تنهایی به خصوص در زمان کوتاه به نظر نمی رسد، مشکلی ایجاد کند.
مصرف طولانی مدت برخی از انواع این قرص ها (مثلاً بیش از چهار سال) با خطر افزایش یافته سرطان پستان همراه بوده است. بنابراین در مصرف کوتاه مدت، نباید نگرانی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان، وجود داشته باشد.
تعداد یادی از عوامل در سبک زندگی شناخته شده که در خطر ایجاد سرطان پستان نقش دارند؛ که به برخی از آنها در ادامه اشاره شده است:
با وجودی که شواهد مستقیمی از نقش بی تحرکی در افزایش خطر سرطان پستان وجود ندارد، ولی ورزش به عنوان یک عامل محافظت کننده در برابر سرطان پستان شناخته شده است.
مصرف دخانیات، چه خود فرد مصرف کند و چه به صورت غیرمستقیم در معرض دود دخانیات اطرافیان باشد، خطر سرطان پستان را افزایش میدهد. این خطر در زنانی که هنوز یائسه نشده اند، بیشتر است. هر چه تماس با دخانیات در سن کمتری باشد یا مدت مصرف آن بیشتر یا مقدار مصرف آن بیشتر باشد، خطر بیشتر میشود.
از نظر تئوری اضطراب میتواند منجر به افزایش بروز سرطان گردد. با این حال شواهد کافی از تأثیر اضطراب بر بروز سرطان پستان وجود ندارد.
در گزارشات علمی، تعداد زیادی از عوامل تغذیه ای شناخته شده که با افزایش خطر سرطان پستان مرتبط بوده است. در میان آنها مصرف الکل بیشترین تأثیر را در بروز سرطان پستان داشته است.
به نظر میرسد ارتباط قوی بین مصرف الکل و خطر سرطان پستان وجود داشته باشد. با میزان مصرف کم الکل هم این خطر دیده میشود و در مصارف بالا، خطر بیشتر میشود به نظر میرسد تفاوتی در نوع الکل مصرف وجود داشته باشد.
برخی مطالعات نشان میدهد که کسانی که میوه وسبزیجات بیشتری مصرف میکنند، خطر کمتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند.
ارتباط کمی بین مصرف زیاد چربی و خطر سرطان پستان یافت شده است.
مصرف بیش از 5 وعده گوشت قرمز در هفته، خطر نوع خاصی از سرطان پستان هورمونی را در زنانی که یائسه نشده اند، افزایش میدهد. بنابراین مصرف گوشت قرمز بطور متعادل خطری برای بروز این بیماری ندارد.
رژیم غذایی یا فقر کلسیم و ویتامین D در خانم هایی که یائسه نشده اند، با افزایش خطرسرطان پستان همراه است. با این وجود مطالعه¬ای که به به رژیم غذایی گروهی از خانم ها کلسیم و ویتامین D اضافه کردند، تعداد مبتلایان به سرطان پستان کم نشد.
شواهدی از تأثیر مصرف ویتامین A, E, C یا بتاکاروتن روی کاهش خطر سرطان پستان وجود ندارد.
این ماده غذایی ممکن است در پیشگیری از سرطان پستان نقش داشته باشد (شواهد قوی نیست) ولی در فردی که به سرطان پستان مبتلا شده است توصیه میشود مقادیر زیاد سویا مصرف نشود.
ارتباط قوی بین مصرف کافئین (چای، قهوه) با خطر سرطان پستان وجود ندارد.
عمل جراحی ماستوپکسی همان لیفت سینه است که برای بالا بردن نوک سینه و از بین بردن پوست اضافی و در مجموع بهبود افتادگی سینه به کار میرود. این عمل در تمام زنان بالغ که رشد سینه های آنها به طور کامل صورت گرفته و دارای سلامت جسمی و آماده ی پذیرش نتیجه ای واقع بینانه از عمل ماستوپکسی هستند مناسب است.